15

Анонимен

преди 5 години

Къде имат земя за картофи? Там земята е златна. Измама е това!

14

Анонимен

преди 5 години

До 14 тамтой е гендар затова обича джендарска англия

13

там

преди 5 години

До Факт! 12: Ти пък, като чуеш нещо за Германия и подскачаш от злоба... Нещо германци са те "обиждали" ли, или по-вероятно не ти се е отворил парашута у Дойчланд и сега мразиш всичко живо...айде бегай с твойте комплекси!

12

Философ

преди 5 години

Това не се яде.

11

Факт!

преди 5 години

Мк означава Mark или версия първа версия втора версия и тн.А че първата модерна граната е британска е факт.Само не разбирам т.пите немци къде ги намесихте самият факт че днес нито една граната не е тип бухалка показва цялата неадекватност с която проектират недодяланите си оръжия.

10

V

преди 5 години

Ти грешиш . Мк - означава Улям Милс - Миилс боомб .Британски инженер .1915 г От него виждат французите и правят ф1 която няма дръжка за задържане на взрива като МК

9

Да си го кажем!

преди 5 години

Бърз поглед където трябва и става ясно че модерните гранати са измидлени от англичаните още преди ПСВ.Тоя Конрад не фигурира никъде.

8

V

преди 5 години

Когато започва ПСВ само германците имат производство на гранати .Но това да били гюлета с фитил имало е и дискови .Понеже са били по големи са били неудобни за хвърляне .Затова по късно правят бухалката която ползват и през ВСВ .А лимонки не са правили и през двете световни войни .Лимонката е измислена от англичаните във хода на войната . Иначе за баща на гранатата се смята Конрад Кайзер фон Айхщат който прави първата граната с чугунен корпус през 1405 г

7

Да си го кажем!

преди 5 години

Френска е те въвеждат гранатите тип лимонка руснаците от тях ги копират.Немските са с дълга дръжка използват подобни и ВСВ.А че през ПСВ е имало гранати е повече от сигурно.

6

До 1

преди 5 години

Бухалка е граната с дървена ръкохватка - тази е отбранителна,тип,,ананас''.Бухалката може да е отбранителна или нападателна...

5

V

преди 5 години

Армейците не са спокойни защото това е част от историята на Европа . Ако това не знае Нелитоо КАК ЩЕ Я НАПРАВИМ ЕВРОПЕЙКА ??? :))))))))

4

Анонимен

преди 5 години

Това френска ръчичка ли е?

3

Пореден

преди 5 години

Споки армейци! Гранатата на снимката, не е тази от историята и повече от сигирно е, че не е останала в оригинален производствен вид след толкова време. Добре че няма пострадали.Уж който сее ветрове жъне бури но се оказва че и който сее картофи жъне гранати 🤔😁. Лек ден на всички ни.

2

бай ганю

преди 5 години

не е възможно да е била от първата световна война тогава все още не е имало гранати

1

V

преди 5 години

Германците и през двете световни войни използват гранати бухалки ,а не лимонки .Бухалката може да я метнеш много по на далеко .А тая на снимката няма запалка ,а не щифт .