40

До БАНко

преди 5 години

Бомбите над София са изсипани по искане на Сталин. Кубетата на Св. Александър Невски са били ориентира, но пилотите са се постарали да изсипят максимално много бомби върху Борисовата Градина и не са ги докоснали.Руснаците, за сметка на това, винаги са се старали да са разрушителни когато са атакували български градове, било по море било по въздух! Като наказателно и напълно разрушеният Балчик през 1916.

39

Мда

преди 5 години

И така,за какво ще ползваме тия самолети?Грипена ще ни върши работа като патрулка и тренировъчен за пилотите-ясно.Обаче Ф-16?Къде са тия български интереси на 2000км от нас???И български ли са или чужди?Впрочем вечния враг-Турция не можем я уплаши с 8 броя ф-16,щото тя има над 200 от тях!Или трябва да купим самолет който МОЖЕ да се справи с Ф-16,или въобще да не се захващаме!Колкото до наборната служба-изтървахме питомното,сега гоним дивото.

38

Кашкавала

преди 5 години

До 3 години шанса да загубим 1-2 броя, ф16 е голям...Липса на опит,надценяване,птици, гориво...Грипен има шанс да кацне на шосе. Един провал и 200 милиона $ загубени.

37

Анонимен

преди 5 години

На нас не ни трябва най-добрия самолет, трябва ни достатъчно добър самолет. И Ф-16 не е "най-добрият". Достатъчно е да се потърси "F-16 vs Gripen" и може да се видят сравнения по много показатели, от които доста са в полза на Грипен. Например по въздушен бой (dogfight) Грипен има 74% срещу 58% на Ф-16,и ред други. Друг въпрос е кой ще го кара и за какво точно ще бъде използван.

36

Анонимен

преди 5 години

От край време САЩ са хванали за топките мафиота от Банкя и няма къде да мърда , а за тези , които гласуват за тая *** човешка - позор!!

35

Анонимен

преди 5 години

ЗА задължителна военна служБа и въстановяване на трудовата повинност !

34

Мда

преди 5 години

Най-първо трябва да знаем за какво ще се използват самолетите и тогава да преценяме!И така:Грипен-самолет подходящ за еър-полисинг,евтин за поддръжка,може да използва наличните летища без преустройства.Недостатъци-неподходящ за интензивни бойни действия и малък радиус на действие.Ф-16-сериозен самолет,със значителен потенциал,богато въоръжение и голям радиус.Недостатъци:скъпа и сложна поддръжка,много изисквания към летищата и...силна зависимост от производителя(вкл.геополитическа)!

33

Избор

преди 5 години

Така не се водят преговори за по добра цена! Когато имаме твърда оферте и потписан договор тогава сме избрали F 16.Сега ако изведнъж американците ни кажат, бе вижте кво, ние мислехме да ги дадем евтино, но самолетите ни са хибави - искаме двойно повече пари!Какво правим?хък-мък и звъним обратно на Швеция!Избрал-значи имаш договор! Иначе е "Твърдо клоня към избора!"

32

до 33

преди 5 години

До БАНкоЗабравяш да споменеш че бомбите са руски и са заеждани на руски летища!

31

БАНко

преди 5 години

Всички ли искате самолети и оръжия ? Пролетта на 1944 предшественика на F 16 е изсипал 46 000 броя бомби над България !!!Пишете ,защитавайте и си пожелайте сега да са ,, скапани" .... руски ! Може и по малко !Ще ви стигнат !

30

Боко Тиквуня

преди 5 години

Троловете на герберугите пак почнаха да бълнуват за Русия и комунисти !

29

Анонимен

преди 5 години

Радев Радиомълчанието и русофилите да си признаят, че първоначално именно те искаха F 16, но изглежда от Кремъл им скръбната със зъби и обърнаха палачинката !Сега реват, ама е късно !

28

Шебек

преди 5 години

Избрал си ти.. синята каска, доносник и ***

27

Анонимен

преди 5 години

Изглежда цялото правителство се о б л а ж и !

26

таткото с келеша

преди 5 години

Ей, много си прав, моят *** се врътка с един пластмасов модел Ф16 в парка и се справи с една пейка. Направо си невероятен как така позна. Сега ще ида да я кръстя МИГ 23.

25

Милица

преди 5 години

Грипен е добър избор за България.Повече бройки,по лек, по маневрен на ниска скорост, каца на шосе, сам се запуска, отбранителен, Европейски. Ф-16 е добър, но е атакуващ, капризен, не се запуска сам, на ниска скорост по тромав... Не е европейски,... Трябва България да има и Ф16 и Грипен за съпоставка и допълване.

24

държавен суджук

преди 5 години

Ихааа форумните световни самолетни експерти пак се изказват неподготвени. А бре вие на живо пипали ли сте Грипен и Ф16, за да имате право на мнение или само си лаете щот сте дефектни в междоушното пространство?

23

Анонимен

преди 5 години

Никой няма да ви ходи доброволно в казармата освен някой умрел от глад неспособен дори за общ работник във верига хранителни магазини.Българската държава няма финансов ресурс да подържа съвременна армия- в нито един аспект.Нито сухопътни,нито военновъздушни нито военноморски сили.Да не говорим за ракетни или аерокосмически.

22

Анонимен

преди 5 години

Избран е доказал се в хиляди битки боен самолет, а московците настояват да си купим самолет за обучение и атракциони.

21

Анонимен

преди 5 години

На гол шкембак чифте паспорти