129

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 138..така че не се опитавайте да прекарвате елементарните си опити за разсъждаване.Не бихме си и помислили да разсъждаваме при наличието на най-космическата и трезва българска мисъл.

128

Чичо Митко

преди 5 години

До Анонимен 141Статията е частично преведена от сайта на ББС. Джапан Тудей обаче не е публикувала такава. Има наистина подобни увеличени изяви на японски пенсионери но според няколко западни експат - форума новината е много силно преувеличена. Японските пенсионери са 1000 пъти по-добре усигорени от българските и даните от Гугъл по долу са верни.

127

Анонимен

преди 5 години

Поредните елементарни ЛЪЖИ! Минималната пенсия в Япония е 65 000 У - 515 Евро...======Има един лъжец тук и това си ти. Животът в Япония е мизерен, въпреки опитите да се захаросат нещата за да излгеждат добре. Японците живеят дори ПО-ЗЛЕ и от нас защото нямат нищо, освен двете си ръце. А и не е логично една окупирана държава да живее добре.ПП Статията е препечатана от BBC и Japan Today, така че не се опитавайте да прекарвате елементарните си опити за разсъждаване.

126

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 135Като бях ученик ходех на манифестации няколко пъти в годината. За кефа на твоя идол, да ми помаха благосклонно от мавзолея. Караха ни като овце, имаше и мотокари с огромни платна. Шофьорите караха между тълпите от хора без никаква видимост, постоянно имаше някой сгазен. Включително едно момче от Б клас. Мина му през стъпалото без да даже да разбере. Имаше линейка по-назад, но трябваше да го носим до нея. Големи критикари сте сега, ама тогава не смеехте да шукнете.

125

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 136Много точно написано! Ще допълня че картата за море струваше около 160 +-10 лева и беше само за две седмици, ако искаш повече първо търсиш връзки и после плащаш. Често се срещаха просяци в подлеза на Цум и до стария кореком зад сувенирния и ги гонеха от милицията. Бабите и ромите продаваха печеи тиквени семки и слънчоглед за 10 стотинки почти на всеки ъгъл!

124

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 135В България комунизъм/социализъм не е имало никога, имаше единствено диктатура на простака. Социализмът и до сега съществува но на запад(капитализъм), където има силна социална система, силна правна система и силна образувателна система! По времето на диктатурата имахме най-необходимото за сужаленние некачествено и копувахме долари по 3 лева за да си купим нещо снистно че да се ползва по дълго време. Храната както у нас така и на запад през 75-85те години беше качествена!

123

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 135И аз съм живял в социализЪма и мога да те коригирам. На море ходех на всеки 3 години, защото нямаше място в станцията за всички. Ако искаш на частно, няма проблем, но недостъпно скъпо за обикновен инженер. "Картата" (документът с който отиваш на ведомствената станция) се плащаше. Не знам на теб защо ти е било безплатно, бил си специален.Просяци имаше, включително пред Шератон. На морето тези които седяха с кантарчетата и мереха за 5 ст. какви бяха според теб?

122

Анонимен

преди 5 години

ето,че и капитализма има недостатъци,и то май по-големи от на социализма,ние като живели в две системи можем да ги сравним.Лично за мен от социална гледна точка ,социализма е много по-добър,при капитализма има изобилие, но е само за някои.При социализма имаше недостиг на стоки,но всички си имаха всичко необходимо и почиваха всяка година безплатно на море или планина.Нямаше просяци,безработица,имаше сигурност и правосъдие,неща,които сега са мираж, и най-вече имаше спокойствие

121

Чичо Митко

преди 5 години

Преди няколко дни имаше една статия за двама възрастни Германци решили да прекарат старините си в България защото общата им пенсия била 800 евро на месец, но ги излъгал един техен съгражданин, предполагам пак с българска "помощ"!За подобна статия с лъжливо съдържание в истинските държави се носи СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ!

120

Анонимен

преди 5 години

Поредните елементарни ЛЪЖИ! Минималната пенсия в Япония е 65 000 У - 515 Евро като всеки пенсионер с ниски доходи има добавки за квартира и много други удобства! (Япония е на едно от челните места в света по качество на живот и жизнен стандарт)Здравеопазването е безплатно! Градският транспорт - също! Вижте в ГУГЪЛ - пише го ясно на английски! САМО В *** Е НАЙ-ЗЛЕ и по зле ще става заради овчия мозък на мнозинството!

119

Харпунджията

преди 5 години

Много хора чужденци предпочитат да дойдат в България след като се пенсионират,вместо да си остават по държавите.Обаче японците са по хитри,тях не можеш излъга.По добре в панделата,отколкото в България.Интелигентна нация са,за това ги и уважават в целият свят.

118

Анонимен

преди 5 години

виж сега, ти, с минуса си подсигурена, като гъзоблизец на мафията на ес, ек и еп. ти и без това не плащаш социални осигуровки, както и меркел и радан не плащат, освен на мегаконцернното, на което служат

117

Анонимен

преди 5 години

Ми да дойдат в България. По селата е има празни къщи. Ще копат градинките, ще гледат кокошки и прасенца и ще оцеляват.

116

Концлагер Япония

преди 5 години

В Япония няма пенсии и социално осигуряване. Какво си спестиш това харчиш.Обаче там жилищата са страшно скъпи, а инфлацията изяжда спестяванията с по 3% годишно.Отделно че имаха и пазарни кризи още през 90-те години, при които акциите им паднаха и много японци си загубиха спестяванията още тогава.Сега тези хора вече са "пенсиори" но нямат нищо и много от тях са длъжници на банките.

115

Поручик Ржевски

преди 5 години

Смятам, че е вярно.Доста пенсионери от Япония, Германия и Англия отиват да живеят в България. Това е все едно българин да отиде в Сомалия или в Бангладеш.Там се взимат много пари, но вижте колко струват къщите и жилищата и дали може да си купиш жилище там с минималната заплата например. Едва ли.

114

Анонимен

преди 5 години

УСТАВ НА БСП ОТ 2.2017Г....ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СОЦИАЛИЗМА- МИЛИОНЕРИТЕ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ НО СОЦИАЛИСТИ ЩЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ АЛА БАЛА- НЯМА ТАКОВА ЛИЦЕМЕРИЕ.

113

Анонимен

преди 5 години

СПРАВКА СВЕТОВНА БАНКА- МИНИМУМА НА КОЙТО СЕ ОСИГУРЯВАТ В ЯПОНИЯ- 1105 ДОЛАРА, В РУСИЯ НА 280 ЛЕВА ОТ ЯНУАРИ 2019Г- РОССТАТ.

112

до 120 -плодължение

преди 5 години

Имаше образование , здравеопазване ,никой не влизаше в домът ти да те изнасилва , убива и обира, а сега милионите на народа не могат се разбра как да ги ограбят?-

111

Кирчо

преди 5 години

Наистина беше по хубаво през комунизма, имаше работа навсякъде, имаше работеща съдебна система, имаше справедливост, имаше вътрешна каса и теглиш пари и връщаш без никаква лихва, имаше истинско кисело мляко без палмово масло, сиренето също без палмово масло, хляба на другия ден ставаше твърд, а сега е мек по една седмица, имаше хубаво здравеопазване имаше, имаше.... По хубаво беше за обикновения другар!

110

тя

преди 5 години

Лъжливи новини ! Пускат ги за "успокоение " на бедните български пенсионери!