52

ИКОНОМИСТ

преди 5 години

НИНОВА. СПРЕТЕ СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ ----УВЕЛИ4ЕТЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ПРОДУКТОВИТЕ РАБОТНИЦИ А НЕ НА БЮРОКРАЦИЯТА БРОИКИТЕ НА КОЯТО НАДМИНАВА НА ИЗРАБОТВАЩИТЕ ПРОДУКТА

51

Гост

преди 5 години

А не е ли време жените малко да се поспрат да се занимават с мъжки дела?!

50

Гост

преди 5 години

Образование, образование и пак образование. Но и смяна на манталитета, идея за общо бъдеще и без омраза. Можем ли? Ще трябва!

49

Кой ти даде диплома?

преди 5 години

"... една от причините за това е и ОБОБЩЕНОСТТА традиция на етноса."Авторката на текста ще обясни ли какво, за Бога, означава това?!

48

Ако не се дават на

преди 5 години

роми, социалните фондове трябва да подпомагат истински нуждаещите се - реалните инвалиди, истинските сираци, пенсионерите, които цял живот са работили, но сега са с мизерни пенсии, а също и кадърните ученолюбиви младежи от изнемогващи семейства!Така че, ако изолираме здравите млади кърлежи, живеещи с мисълта, че някой е длъжен да ги подпомага цял живот, ние няма да намалим средствата, отделяни за социални фондове, а ще ги пренасочим към онези, които наистина ги заслужават.Акъл няма Корнелия!!

47

Значи, соц. фондове

преди 5 години

се отпускат само за циг?НАМАЛЯВАНЕ НА СРЕДСТВАТА ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ, ако ромите станат по-образовани и се интегрират социално?!?!Корнелийоооо, сега цяла България скача срещу това, че от години ромите нагло източват социалните фондове и не остава почти нищо за онези, които наистина се нуждаят от подпомагане по здравословни и други обективни причини. Управляващите задоволяват първо нуждите на здравите, млади роми, а за истински нуждаещите се не-роми - или нищо, или някакви трохи

46

Обещава чужди пари

преди 5 години

Помощи се изплащат от парите, внесени от данъкоплатците, а не от джоба на Корнелия или от членския внос, отчитан от членовете на нейната партия!помощи се дават на временно или трайно нетрудоспособни лица. Ако някой е здрав и е под 65 г., на какво отгоре ще претендира за помощи?Корнелия кара по комунистически. Заявява от трибуната какво ще прави, ако дойде на власт и получи възможността силово да се разпорежда с чужди пари и да ги преразпределя както й скимне.Ядец на Корна и на БСП!

45

Значи да им плащаме,

преди 5 години

за да ходят на училище?А не е ли по-логично да им се налагат глоби, след като нарушават закон? Нали ходенето на училище до 16-годишна възраст вече е задължение по закон?Щом детето ти не ходи на училище, значи ще те санкционират!

44

ЕЙ ГРОЗНИЦЕ,

преди 5 години

Цветанов си имаше 7 апертамента , преди влизането си в НС .А А. Мерджанов , след два мандата в НС , имаше 22 ( двадесет и два имота ).Хубавецът Мерджанов , добре е действал!А защо си мълчите че синът на Нинова , служител на нюйоркската банката Golden Sacs ,е сключил брак с мъж, *** , портиер в банката !

43

Професор Тюхчеф

преди 5 години

Четците на пръстови отпечатъци от болниците да ги наслагат по училищата, че иначе кой смее да им пише отсъствия на взимащите помощи, а така да се "логват" на влизане и на излизане и инфото да отива в реално време в МОН

42

Анонимен

преди 5 години

Помощите да са под формата на данъчни облекчения от заплатата на работещите...... Така ще изсветлее и сивия сектор и за да получават работа ще им се наложи да си напъната малко главите и да изкарат едно средно поне. Ако има и по-амбициозни може и висше. Учителите да им дават знания и да ги късат когато не показват такива. А и това работи без значение пол, етност или религия - за всички. Този, който няма завършен 8 клас без право на глас...

41

А защо помощи?

преди 5 години

Аз предлагам много категорично прилагане на закон срещу безделничеството - тежки глоби, които да се отработват. Да отработват също така и издръжката на децата си в социални домове, ако се докаже, че не ги отглеждат добросъвестно.Що се отнася до насилствено връщате на някои деца в училище - как ще се отрази това на качеството на учебния процес? Те ще пречат на останалите деца да учат, ще присъстват в школото само заради безплатната храна и за да не ги пердашат у дома заради лишаването от помощи.

40

Анонимен

преди 5 години

Нали всички припадате пред Демокрацията, а пък все пак да кажем, че тя се е зародила в древна Гърция. Само че и там не всеки е имал прво да гласува! Имало е имотен ценз, а и социален. Та се питам защо ли? Може би нещо не ми бие да е демократично. Ами познаййте защо?!

39

Анонимен

преди 5 години

или да работят или да бъдат работени !

38

Анонимен

преди 5 години

До АнонименИ гласуването срещу редовно платени осигуровки!стига бе - това ако го приемат бсп няма да мине 4% бариера!

37

Анонимен

преди 5 години

Тая измисли топлата вода.

36

Анонимен

преди 5 години

Помощи само срещу обществен труд - все *** могат да събират. Има за чистене за цялата ромска популация

35

баба мара

преди 5 години

и защо трябва да получават изобщо помощи всеки да си носи отговорност задецата които ражда никои не е задължен да им плаща видя се че не искат да учати да работят довиждане светът е широк има място за всички

34

Анонимен

преди 5 години

Не е вярно, предложени са им условия да проституират и крадат и през тях да минават наркотиците.

33

Анонимен

преди 5 години

Социални помощи трябва да получават само работещите семейства, които получават доходи под жизнения стандарт, всички които са с професия безработен да нямат право на социални помощи. След като не внасяш нищо в системата не трябва и да получаваш пари от системата. Аз лично смятам, че *** трябва да положат усилия да се интегрират обществото и държавата им е предложило всички възможности !