8

Анонимен

преди 5 години

Ако почнат да падат елементите на сградата, скелето със сигурност няма да ги удържи!Нека са декоративни елементи от фасадата и парчета мазилка

7

...

преди 5 години

На мой клиент му отне 14 години да се сдобие с разрешение за строеж (ремонт на фасада) на памтник на културата. Та от Общината (разбирай музеи, Монистерство на културата и пр.) да не са такива тарикати, а да улеснят процедурата. Дори може да издадат рарешение за строеж и ако в определен период собствениците не го завършат тогава, да е с общински/държавни пари и да се търсят по надлежден ред.

6

Абе

преди 5 години

Вие знаете ли през какъв ад трябва да се мине, за да ти издадат разрешение за ремонт на паметник на културата. Много ясно, че общината ще го ремонтира, нали те си издават разрешението за тях тия работи са лесни, не е като за частния инвеститор.

5

До 4

преди 5 години

То хубаво общината да ремонтира фасадата, но смяташ ли че това ще се случи на пазарни цени или Влади Калинов ще получи един добър бонус от изпълнителя, който пък едва ли ще се напъва много да ремонтира качествено - с чуждите пари се работи най-добре.

4

Анонимен

преди 5 години

Общината да ремонтира сградата и да си припадне средствата от наемите на магазините и хостела помещаващ се в нея след като собствениците не могат да се организират сами.

3

Анонимен

преди 5 години

Нова дограма и климатици, но падаща мазилка, но пък според държавния бюрократ с голямото алчно рекет дупе, проблема е че собствениците са изоставили сградата!? Логика нула, решение на проблема няма, само разтягане на ластици и откровенни простотии, разбира се в България собствениците винаги са лошите, дори не се питат. Влади Калинов да обясни каква е процедурата за ремонт на фасадата на тези паметници!

2

Анонимен

преди 5 години

Сградата очевидно се използва, въпроса е че процедурата по ремонтиране на фасадата е ходене по мъките, така че не се чудете защо изглежда така и падат мазилки - законите ни са калпави, резултата е разруха.

1

Анонимен

преди 5 години

Поредната беда, предизвикана от мръснте комунисти-свинари, които взеха на хората къщите и сградите, национализираха им ги, а след като приключи 45 годишният грабеж/експеримент започнаха да ги връщат на наследници, но в ситуация, в която наследниците са 20 и държавата няма как да вземе решение вместо тях. Единствената опция на хора, които никога не са живели там и нямат сантимент към въпросните сгради и днес получават собственост, е да чакат да падне, за да вдигнат бизнес сграда. Тъжно но факт...