29

Много е хубаво, че

преди 5 години

хората от Рибново са си запазили традициите и правят сватби.От коментаторите има хора,които обиждат тези традиции.Като,че ли тези хора нещо им пречат,или пък да не би тях някой да ги кара да се женят като тези хора,та приказват.Това е хубаво,че тези хора още си правят сватби,защото при българите християни тази традиция вече отмря.Българите вече изобщо не правят сватби.Даже много от българите вече изобщо не създават семейства,нямат деца и живеят цял живот като монасиНо тръгнали да одумват другите

28

фалш

преди 5 години

Какви традиции? Булката маскирана като кукер, НО младоженеца в костюм от 21 век.

27

До Перко

преди 5 години

това са вековни традиции и не няма да ги съобразяваме с на'пиканата ти Европаако не ти харесва границите са отворени

26

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 5 години

Хулите своите съграждани щото са по ,,различни,,? А какво да кажем за днешните българи които се прехласват по уестърните? И те са каубойска традиция отпреди 200 години....или щото само затова че са американци? :) Аре у лево!

25

до 23 Aнонимен

преди 5 години

Сигурно е имала някаква причина да е разрушено т Доблестната армия .. като например някой местен Ахмед Ага Баруталията

24

bluesky1

преди 5 години

Тези хора на някого пречат ли, не разбрах? Нещо натрапват ли ни? Карат ли ни и ние да се боядисваме? И аз съм от Родопите, тази традиция ми е чужда, както и на 99,99 процента от помаците в района, но не ми пречи и ми е интересна от гледна точка на това от къде идва тя и каква е символиката й! Не на омразата! Мир и любов на всички желая!

23

Анонимен

преди 5 години

До родопски п_к в СофияСемо Тъмраш е разрушено и опожарено от доблестната българска армия.Жителите му си построяват ново, в Турция, но все още говорят и български.

22

читател

преди 5 години

Примитивизъм със смартфон в ръката.Парче от централна Африка в Европа.

21

dk

преди 5 години

ако не бяха идвали емисари в родопите и бай тошо беше продължил политиката на солидното образование още малко ,то думата *** от младото поколение в средните родопи няма да се знаеиска им се на някои да създаде проблем с това население но няма да им се получи ,защото самосъзнанието е българско и религията остана на заден план,както и традициите само песните са най хубавото нещо и всички ги харесватиначе упоритостта и трудолюбието на някои да станат англичани испанци сащ,белгийци швейца

20

Родопчанин

преди 5 години

Млади жители на Рибново, в кой век сте? Защо позволявате на старите да се налагат и да Ви правят на плашила? Каква е тази традия, какъв е смисъла от този панаир? Каква е тази селска показност на чаизи- десетки одеяла, възглавници, килими, пердета и какво ли още не? Показване на фалшива демонстрация на заможност, често показана с огромни дългове на родителите? Не сте интересни! Смешни сте!

19

Перко

преди 5 години

Иначе сме европейци - кукери, сурвакари, рисувани кадъни!По-зле сме от *** по островите ...

18

Чичо

преди 5 години

Тези ,които са настроени негативно към тази общност и пишат обидни коментари ,как биха реагирали ,ако наредят техните 3-4деца до дръвника и ги попитат какво избират-живот за децата си,макар и със чужда религия или смърт за цялото семейство.Аз като родител не бих жертвал децата си.Ако цялото село откаже и ги избият -какво печелим.Религия се сменя,но майчин език -не.

17

Памет Родопска

преди 5 години

Помним жестокостите на тъмръшлии спрямо околните християнски села.

16

родопски п_к в София

преди 5 години

до Вълчо Ми аз да те върна пък още назад в историята - как е наложено християнството в България...учи се в 3-ти клас!? Наложено е като политическо решение, както в днешно време се влиза в НАТО! Срещу това политическо решение са въстанали 40-50 болярски рода, които добрия княз Борис Първи е укротил като на всеки член на тези родове е хвръкнала главата на дръвника! Така ли е! Е и вие сте изоставили Тангра и сте "плюли" на него...мхм!

15

я

преди 5 години

тези не 100, те са 300 години назад с гердани от пари

14

Vellizarii

преди 5 години

Малко история-Това са най-запазените Българи, макар и мюсюлмани/ знаете защо са станали- кланетата на дръвника 15-16 век от турците на техните деди Християни/, чисто физически не са закачани от турците вече! Но вече 4-5 века децата им виждат само джамията и това е! Иначе са прекрасни хора, по-Българи са от нас Християните дето се тупаме в гърдите. Много са зъблудени, че още 10 век били приели "доброволно" исляма от уж дошли араби от халифата! Стига лъжи, това са свестни хора!

13

Вълчо

преди 5 години

Преди 500 години тези хора са плюли на българското православие. Какво да кажем повече? Всички знаят.

12

Анонимен

преди 5 години

Булките са готови за международния маскараден фестивал "Кукерландия"провеждащ се в Ямбол.Не напразно времето за сватби в Рибново съвпада с маскарадния фестивал.

11

родопски п_к в София

преди 5 години

Поредната невярна и изтъркана парцалстатика за Рибново, поредния повод за хейтърски коментарчета по адрес на т.н. помаци! Първо, този ритуал въобще не се практикува от всички помаци.Напротив, практикува се само в с.Рибново и е някаква интересна столетна традиция, запазила се там и само там! Интересна е от изследователска/историческа/етнографска гледна точка. Просто и ясно...интересна! Но не е привлекателна, нито практикувана от помаците, които масово, повтарям МАСОВО практикуват гражданския брак

10

,.,.,

преди 5 години

А "богатия" чеиз... за пет поколения напред.Сигурно стои неизползван да прашлясва.