22

Анонимен

преди 5 години

Долна граница на здравните осигуровки,здравни застраховки и всеки да знае,че ще получи точно толкова здравеопазване,за колкото е платил или застраховал! Социалистическата държава не съществува от 30 години!

21

Исти

преди 5 години

Ударът срещу общинските болници у нас е масов, понеже е част от удара на Кремъл срещу България. Крайна цел е дестабилизация на държавата и падане на неудобното за червените дерибеи правителство! Затова всички водачи на русофилизма у нас подкрепят с финанси само и единствено частните болници, 99% от които са в техните ръце. Те организират специални лобита на частните (т. е. на руските) болници във всички общински съвети, които не дават и една стотинка да влезе в изтормозения бюджет на общинските!

20

Анонимен

преди 5 години

А най-страшното е, че столицата София е един кух балон. Най-ниската раждаемост е там, индустрия няма, има усвояване на европейски средства, кражби, туризъм и мултикултурализъм. А и цялата държава там бяга, който каквото може продава и взима в София.

19

Анонимен

преди 5 години

Областнитет центрове реално са в нокдаун повечето, но още не са го разбрали. Как иначе може да се обясни намаляването на броя на учениците в повечето от тях за 15 години с 50 %?

18

Анонимен

преди 5 години

Хора разберете, грубо казано остават 7-8 града в България:София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Благоевград, ПлевенОт по-малките могат да се отбележат Петрич, Сандански, Асеновград и др.Селата са бита карта с някои изключения. В момента в нокдаун са доста малки общински центрове - безработица, младото население и на 80-90 процента ромско. Областните центрове все още се държат частично заради системата изградена през социализма.

17

AZ

преди 5 години

До Стани богат!-------------------------------------Така трябва да е. Както е по света. Зашото докторът е учил 12 г.А не м.утрата с 8-ми клас да е милионер.

16

star

преди 5 години

Затова вече е крайно време да се въведе доплащане в болниците. Колкото плаща касата,толкова доплаща болният.

15

Пламен

преди 5 години

Ще се налеят едни 56млн. за да стане "Лозенец" - детска болница. Нашите болници(страната) - фалит!!!! Държавата мащеха, вожда ***!

14

ааууу

преди 5 години

Тия болници защо ще фалират?Не се ли финансират от бюджета, къде отиват парите от здравните вноски?

13

Умерен оптимист

преди 5 години

Няма страшно, другарки и другари, най-важното е, че категорично отхвърлихме Истанбулската Конвенция, и рестартирахме АЕЦ Белене!!!

12

Анонимен

преди 5 години

При Тиквоний бсичко фалира и се рути.Въпрос на време е да срине цялата държава.Но народ който 50 години си избира да го Оправят тодор-живковци заслужава да няма държаваи да е роб завинаги..35 години Тато и 10 пълни години Тиквоний Ай честито!

11

Стани богат!

преди 5 години

Лекар = милионер!

10

Анонимен

преди 5 години

До читателНяма да споря кой колко е подготвен, но прави разлика между общински, държавни и частни болници, и начините за финансирането им! Само един въпрос: посочи някоя частна болница да е приела здравнонеосигурен и/или социално слаб пациент.Апропо, изборът на зекип се прави от пациента, а не от лекаря-специалист! Приятен ден от мен!

9

врачка

преди 5 години

лекувайте се сами

8

майна

преди 5 години

Публична тайна в Пловдив е ,че болница Свети Мина умишлено се тласка към фалит от екипа на кмета Тотев, целта е купуване на сградата за нов хотел "Империал", сградата е на перфектното място, до колелото на Централна гара, има визия и Тотев и е метнал мерака ,както прибра бившето студентско общежитие Каменица и го направи хотел, сега да прибере и болницата... Гадното е ,че тази болница е строена и подарена от хора на държавата, а гербераста Тотев иска да я открадне за да си направи хотел !!!!

7

читател

преди 5 години

До АнонименЧе кое не е вярно от написаното.Доста съм подготвен, за разлика от теб, мога да кажа нещо и за заплати, и за суми които само в общинските болници се вземат на ръка, (опитай в частната!) и за т.н. избор на екип, за който хирурзите се бият и още много други неща.А после болницата фалирала, правителството виновно - смешници.

6

Митев

преди 5 години

"Проблемът - силна задлъжнялост на общинските болници, които изпълняват социална функция, но нямат ресурс да се издържат." Т. е. лекуват тези, които не си плащат осигуровките и ***. Управителите им са на ниво "соц. и от това време". Нямат понятие от здравен мениджмънт и икономика. Всичко това се издържа от нашите данъци. НЯМА безплатно. ВСИЧКО се плаща!!! В този случай от тези, които съвестно си плащат данъци и осигуровки !!!

5

ямболски лекар,до ям

преди 5 години

градски, ти колко лева даде и на кой и за какво ?

4

Ямболлия

преди 5 години

А в същото време лекарите взимат хиляди левове рушвет само за да си свършат работата.Пълна безбожност е цялата система

3

реалист

преди 5 години

Нали държавата отпусна нови 500 мил.? Само частните болници ли ще се възползват от тях? За това ли плащаме данъци, че да издържаме и забогатяват частници?