34

Dady's girl

преди 5 години

И аз съм срещала нестандартни имена. Бях в гимназията, на 16 г.и започнах да работя през лятната ваканция. Може би предприятието е имало доверие в младостта ми (неподкупна) и бях сложена да отчитам заработката, която се изразяваше в бройка на купи обелени домати. Там смаше жени на средна възраст, най-интересните имена бяха Салфетка и Самолетка. Както казаха други преди мен - нищо смешно.

33

Daddy's curly g

преди 5 години

До KOKOИ аз съм среъщала нестандартни имена. Бях в гимназията, на 16 и започнах да работя през лятната ваканция. Може би предприятието е имало доверие в младостта ми (неподкупма) и бях сложена да отчитам заработката, което се изразяваше в бройка на купи обелени домати. Там смаше жени на средна възраст, най-интересните имена бяха Цалфетка и Самолетка. Както казаха други преди мен - нищо смешно.

32

Стига комплекси

преди 5 години

Като се изключат очевидните простотии, някои имена са си много хубави - Надежден, Нана, Исперих, Исперидон... Иконом, Гита и Гуца са си стари имена, Делчо Кукуряшков и Анна Кокошкова - какво толкова? Кинче е от Кина, Райна Точева-Клопова какъв е проблемът... Сърнела, Тинтява или Утеха - родители с въображение, Олимпия - разпространено име по света. Бурханларски е разпространена фамилия.

31

мисля че..

преди 5 години

най тъпо е да си кръстен-Иван Иванов, Васил Иванов, Иван Василев, Хасан Хасан и т.н......., безлично и без фантазия от страна на родителите. Преди, като е имало истински патриоти, хората са обичали специфичните имена и особено фамилни-те са ги събирали и са показвали ясно кой си и какъв си като произход. През т.нар. социализъм посягаха не само на имената на турците, но и много българи са си сменяли имената с "по-правилни"-лично познавам такъв човек. А майка ми също си е сменила фамилията 2 пъти

30

Анонимен

преди 5 години

Някои родители са за бой, но не го осъзнават.

29

ДКЦ България

преди 5 години

Работя в сферата на здравеопазването от години,и какви ли не имена съм срещал:Пъда,Муда,Чубра,Зайо Заев,Пътьо Пътев и още чудати,но не се сещам в момента.

28

Анонимен

преди 5 години

Ами защо сте пропуснали да запишете и адвокат Разбойников? Има го, в согийската колегия е.Няма майтап!

27

Истински случай

преди 5 години

Миналата година имах пациентка с името - Машинка Момчева

26

анонимен

преди 5 години

Гьончо Горчев Гьоков е мой роднина но въпреки нестандартното му име е един изключително преуспял човек и дал много за България Така че името не е нищо Важно е какъв човек си в живота Може да се казваш *** обаче да си златен човек или Златьо а да си нищо в живота Не се смейте на името на човека Той не си го е избрал

25

Burzum

преди 5 години

И после кой гласувал за ТИКВАТА....има,има...хора?

24

Само питам

преди 5 години

Защо няма и дума за Павлин ( пуяк на руски) и Галина ( кокошка на италиански), Ташко Ташев и Курти Куртев?

23

Сестра Даголапчева

преди 5 години

Доктор Буривеста Перниклиева и адвокат Вивианли Айсифонова са пропуснати , незнам нарочно ли ?

22

Ванилия

преди 5 години

А дъщерята на Портокал Портокалов се казва Есенция...

21

Койчо

преди 5 години

Аз познавам кой е Винету Келешев това е доктор Бойко Борисов

20

електоратЪ

преди 5 години

Винету Келешев най-много приляга на нашия Началник!

19

полицая от сентро пе

преди 5 години

а, за Рушфет Рушфетчиев,не сте ли чували?

18

Анонимен

преди 5 години

Не виждам Курнишонка СланинковаДебелян Мамин КорпулентковБелозлатко Варадеров Копейкин

17

Още

преди 5 години

Полиция Петрова

16

KOKO

преди 5 години

TOVA SA PALNI GLUPOSTI.NE VJARVAM NA NITO EDNO OT TEZI IMENA.

15

До kukla

преди 5 години

Това фамилно име идва от израза "гази бара (малко поточе)". Но повечето хора го възприемат така, както сте го възприели вие.Бях дете, когато нашите ме заведоха на зъболекар в Медицинска академия. Още помня, че докато чакахме пред кабинета, аз прочетох и запомних имената на докторите, написани на вратата - Колимечков, Боримечков, Газибаров и Карабаджаков.Като че ли нарочно съдбата ги беше събрала в един кабинет - ще те церят едни, които колят и дерат мечки. За другите двама не коментирам.