22

Ника

преди 5 години

Не е лошо да прочетете и други разкази от тази авторка.И пребройте в колко от тях се говори за кръв.Има нещо ,което ме смущава,но ще оставя всеки да си направи сам извода.А иначе "Кръв от къртица" носи прекрасната идея за НАДЕЖДАТА.Друг е въпросът,че художествената реализация не ми допада изцяло.Но...

21

Анонимен

преди 5 години

При този капацитет на образованието в България, по добре да не го включват в учебниците, че не се знае какви ще са последствията. При това неразбиране на това, което се чете не ми се мисли как ще го възприемат учениците.

20

Джедай Мастър

преди 5 години

До Анонимен 24Няма нищо общо с малката кибритопродавачка. В началото напомня на "По жицата", но след това поема в друга посока.

19

Анонимен

преди 5 години

този разказ ми напомня на малката кибритопродавачка на Андерсен...само че е някак преиначен ...нещо от рода на ужасите или някакво подобие...просто не ме напуска впечатлението за някакво плагиатство...

18

Анонимен

преди 5 години

Четох разказа.Наистина е леко страшен и леко зловещ.На мене лично не ми хареса.Има го в интернет.Всеки си има мнение

17

кървища на кървавица

преди 5 години

Кръв от домашна кървавица - днес открих колата си ударена. Е,бас си държавата. Паркираш и не знаеш, кой ще ти удари колата. Мутренска държава

16

Божанка Петкова

преди 5 години

Разказът е публикуван в списание Съвременник преди доста години.Идеята е за НАДЕЖДАТА при хора,които вървят към смъртта поради неизлечима болест.И за действията на хора,които искат да помогнат.Наистина разказът е разтърстващ и запомнящ се!

15

сара

преди 5 години

Не съм чела разказа, а и не знам има ли го издаден и достъпен в електронен вид. Бих го прочела. Направи ми впечатление, че е включен под заглавието "Кръв" . Запитах се, а защо не "Къртица" ?

14

Анонимен

преди 5 години

Браво, ето такива неща трябва да учат хората в училище. Криминалните романи развиват логическото мислене, а вместо туй децата четат некакви блудкави неща дето нямат никакъв смисъл и от тях се затъпява.

13

Анонимен

преди 5 години

Идеята щеше да е антихуманна ако беше басня с поука с възпитателна цел. Обаче просто показва реалността, а тя е такава.

12

Анонимен

преди 5 години

Поредно доказателство, че таланта и кадърноста не струват почти нищо в мутренска България.

11

Анонимен

преди 5 години

До Хематолог Единственотоq което можеш да намеришq е това което носиш в себе си. Иронията е че си се кръстил хематолог )))Не ти е винове никой разказ. И аз не мога да изкача Еверест, но за това не обвинявам Господ, че го е съдал.

10

Анонимен

преди 5 години

Сега е време да поместите разказа в бг учебника.

9

Анонимен

преди 5 години

Докато случах какво казва за себе си като преводач и се упрекваше, че се е провалила се, защото е насочила вниманието себе си А НЕ Е САМО ГЛАС,се сетих за нашите мили политици....да обясвянам ли по надълбоко.Свобоният човек не знае, че е свободен, той няма такава дума в речника си.Той Е.

8

Анонимен

преди 5 години

Разказът е дълбоко разтърсваш, питам се кой всъщност живее-даващия или получаващия и накрая неизменната тълпа, която потъпква извора...Творец е този, който може да каже нещо по-красиво от тишината.Благодаря за преживяването....

7

Анонимен

преди 5 години

Гледах интервюто с интерес. Все по рядко ми се случва. Почувствах удовлетворение от ласкавите и думи за Смирненски и Йовков. Любим мой поет и любим мой писател. Имаме великолепни примери.

6

до 2

преди 5 години

Анонимна бокликчийска кофо, поне да беше си направи труда да прочетеш разказа, преди да пишеш поредните си умствени диарии!

5

Хейтър

преди 5 години

Кога ще видим такъв тип разкази в нашето образование по литература? Вместо класически произведения в 9 и 10 клас младежкият ум много по-лесно би усвоил модерна литература като Кинг, Лъвкрафт, По, Азимов, дори Толкин. Разбира се, това е невъзможно и шок за всички учители, ще трябва да четат "ужасна комерсиална" литература. А на децата ще стане изведнъж много интересно в часовете в литература и ще се предизвика интереса им да четат. Но не, много по-лесно е да се създават промити мозъци. ЕСЕ!

4

Анонимен

преди 5 години

Малко е зловещ разказът.И се разбира двусмислено.Ако имах дете не бих искал да го изучава.

3

Анонимен

преди 5 години

В Дания то учат, в САЩ го учат, но в България-не.