77

Перо

преди 5 години

Спрете да гласувате за малки партийки, понеже които влязат имат много големи заплати...А те съкращават от народа...Не се е родил още човекът, койтое ме накара да гласувам за когото и да било...Ако ме задължат, ще отида и ще нарисувам нещо подобаващо в бюлетината...

76

info.info

преди 5 години

Кандидатствах за работа в общината, но ме отрязаха предварително, трябвало да имам поне двама роднини работещи там, за да прегледат кандидатурата ми.

75

Един от вас :)

преди 5 години

Аз съм връзкар в държавната администрация и естествено съм назначен без нищо да знам. Да имаме понякога много работа, но пък в свободното си време чоплим слънчоглед и гледаме сериали! Заплатата ми към този момент е ниска, но ми стига за сега!

74

Поредна простотия

преди 5 години

Некадърни са да напълнят хазната и се чудят как повече да откраднат. Не се прави нищо, за да накарат цяла група от населението да си плаща здравните и социални осигуровки, тока, водата и транспорта. През 2015 г. бяха съкратени хиляди хора, а след това се отчете като грешка и възстановиха повечето длъжности. На тези места бяха назначени "правилните" хора и сега всичко е наред.

73

Анонимен

преди 5 години

Когато се готвят съкращения в държавна структура първо се съкращава незаетия щат,който ,забележете, е предварително раздут преди месеци или година,точно по тази причина.Реалните съкращения обикновено започват ,като първо си отива чистачката,после портиера,следва някой неудобен служител и до там.Ако се наложи съкращението на някой от "нашите хора",то той веднага бива назначен в друга агенция или изкуствено се създава такава,ако съкратените роднини са по-голям брой.

72

79140

преди 5 години

До Дядо от селоТежката бюрокрация се обуславя от безумните закони, подзаконови актове и въбоще от цялата бюрократична система, която е обрасла с излишни задъължения за редовия чиновник. Ако се опростят процедурите, естествено ще отпадне необходимостта от толкова много чиновници.

71

30927

преди 5 години

"Целта е да имаме по-малко на брой хора, работещи в държавната администрация". Значи целта е да се прогонят работещите в администрацията. А калинките, протежетата на измислени длъжности с високи заплати остават, защото са по партийна селекция. Мислете за резултата.

70

60947

преди 5 години

До АнонименДействителността показва, че млади и можещи просто няма. Има млади неграмотни, невъзпитани /говорят на ТИ с всекиго/, с претенции за 2-3000 лева заплата.

69

Анонимен

преди 5 години

Махнете пенсионерите и назначете млади, знаещи и можещи хора.

68

Дядо от село

преди 5 години

Не искам повече да издържам тази тежка бюрокрация!

67

бай х

преди 5 години

До iceblast88да ти обясня как се ползва празното място :Има държавни служители които са на 2 заплати за неговата длъжност и за ,, временно изпълнение на длъжността ,, от незаетата длъжност /празното място

66

иван

преди 5 години

От няколко години държавните служители са подложени на стрес. Те не са оставени спокойно да вършат основната дейност, за която са назначени, а постоянно им се поставят нови и нови задачи, често противоположни на поставените само преди месец. На всеки шест месеца им се извършва атестация, постоянно са заплашвани от една страна от преките си ръководители със санкции и уволнение, от другата страна от контролираните нагли търговци. Затова няма резултати.

65

iceblast88

преди 5 години

Каква е тази глупост - съкращаване на празни места? Как се съкращава празно място? Става наполовина празно или какво? Празното място си е празно място, точно като между-ушието на герберугите! И като се съкратят празни места за които сега уж не се дават заплати, как точно се намалят разходите и се оптимизира работата? Или вече вместо 5 калинки и 1 празно място в офис ще са само 5 калинки в офис?

64

Анонимен

преди 5 години

Сега явно дилемата е как да запазим нашите си некъдърни хора и как да запазим и кадърните и компетентни служители, които носят на гърба си всички!

63

Анонимен

преди 5 години

Тези съкращения на администрацията намаляват гласоподавателите на ГЕРБ.

62

Джоко

преди 5 години

Тези зад ници ( управляващите ) отново се опитват да си правят та шак с нас, но идват избори - идва Видов ден. Тогава ще ги питам кон боб яде ли.

61

Анонимен

преди 5 години

Такава администрация няма и в Гърция, толкова надута и раздута. Както е казал 67 - клиентелистки електорат.

60

До номер 9

преди 5 години

Много Ви моля, назовете поне 1 такава институция...!

59

Анонимен

преди 5 години

Ха,ха,ха,какво орязване?Орязват свободните бройки.Другите не ги пипат,иначе кой ще гласува за тях?

58

Чукове

преди 5 години

До 11 Наистина е неграмотен.