254

тя

преди 4 години

Военен парад не значи само показване на военна мощ , но и почит към всички , които са взели участие в тази ужасна война !

253

До Калеко Алеко

преди 5 години

Калека (на руски - инвалид) несчастный! Это у тебя мозги искалеченные! Живял съм във Великия град повече от 5 и 1/2 години и съм се наслушал на такива ужаси от преживели блокадата, че зомбираната ти главица никога няма да може да побере, камо ли да разбере! Няма друг такъв подвиг в света за цялата му история! Паднел ли Ленинград, войната би била загубена. Триъгълникът Ленинград-Кронщадт-Ораниенбаум е бил ключът към победата! При това заводите са произвеждали оръжие за фронта. Слава на героите!

252

До Гошу 259

преди 5 години

Психолозите ясно ще кажат, че си с нестандартни наклонности, като видят каква тематика те вълнува, бе пдрст. Това твърди съвременната наука.Колкото до момчетата, те ще пораснат и ще станат офицери в най-силната и боеспособна армия на света. Става ми смешно, като гледам мекотелите, без всякакъв боен дух и морал да се репчат на тези!Сега по-малко известен антропометричен факт - руските бели дебели са много по-големи от на техните братовчеди от долното течение на Дунав. Дето само дрънкат легенди!

251

Боби

преди 5 години

До 265 продЕто ти друг пример Т-34-85/45г от далече много прилича на ИС-2/44-45г и много немски разчети на противотанкови оръдия си приписват победа над ИС-2 което реално не е така примерно последните танкове са били в резерва на главното командване и са се ползвали само при големи сражения или за организиране на танкови засади.Същото е от другата страна поради недостиг на оръдия Тигър и Кралски тигър са поставяни оръдия от Пантера - СССР воени са обявявали масово поразени Пантери за Тигри

250

Боби

преди 5 години

До 265Умнико в миналото винаги е имало изкривяване на истината - ФАКТЕто ти пример Ротен командир Лейтенант за да скрие своята некомпетентност и заради това са загинали голяма част от подопечните му войници в капан на немците праща донесение че противниковите сили са 2-3 пъти по-големи от колкото реално са и включва донесение за собствените си загуби. Тази изкривена информация подпечатана с кръв продължава да изкривява общата информация получена от Ген щаба и съответно влезла в архивите

249

До Боби

преди 5 години

Каквито и глупости да пишеш, ***, неотменим факт е, че от тогава до ден днешен от руснаците се скрива истината за тази война.

248

Боби

преди 5 години

До -"Парадът е неуместен не заради руснаците, а щото в Европа е кощунствено при цялата мрачна обстановка"Съжалявам не съм на твоето мнение1. Питер е освободен с военна операция и постигната при това военна победа2. Ако финландците не са били 3 години пасивни или бяха позволили немски войски да нападнат от север нямаше да има "Пътя на Живота"3. Хитлер още от самото начало е искал да унищожи Питер поне като население за назидание - но Флота, армията и обикновените хора са оцелели

247

-

преди 5 години

Дълбокият размисъл и изводите пак му убягват на автора- хлъзва се по процедурите, честването и прочие ефекти, а смисъла за руснаците е ясен- всяко семейство има убит и знае и помни. Парадът е неуместен не заради руснаците, а щото в Европа е кощунствено при цялата мрачна обстановка.

246

Калеко Алеко

преди 5 години

"Ужасът от блокадата на Ленинград" е застинал и по лицата на тези съвременни зомбита. Врагът който дебне пред портата им продължава да витае в умовете и на сегашните поколения, умело подхранван от бащици на нацията, като товарищ путин, който се явява наследник на бащиците Ленин и Сталин. Само дето Ленинград вече е Петербург, какъвто си беше по царското им време. Странно преплитане на историята в Матушката русь ... !!!

245

Боби

преди 5 години

"Според документа властите и до днес не са изготвили пълен списък на загиналите в блокадата. Хиляди военни, се водят безследно изчезнали и са останали непогребани."Тези които обвиняват властите в това не са учили елементарна история.1. Финландците осигуряват на СССР спокоен северен фронт - който позволява да се организира пътя на живота - ФАКТ2. Мястото където СССР е опитвала 3 години да пробие блокадата е между 2 реки вливащи се в Ладожкото езеро Кошмарен терен Форсиране на реки и немски ог

244

Боби

преди 5 години

До Гoшу"От тези на снимката един мъж няма. Само Джeндъри. Вижте им личицата само - кьосета с женски личица"ЛЕЛЕ КОЛКО Е НЕОБРАЗОВАН ТОЗИ ИНДИВИД Гошу1. Това са КАДЕТИ(Младежи обучаващи се във военизирано средно военно училище) - Даже не са в Казармата2. Ако не си МИНИМАЛНО иделано избръснат при -10 на площада ще получиш за 2-3 часа колкото е събитието със сигурност измръзване3. Почти съм сигурен че ползват защитен крем(скъпата ползва подобен и като го сложи кожата и блести като мрамор)

243

Гoшу

преди 5 години

От тези на снимката един мъж няма. Само Джeндъри. Вижте им личицата само - кьосета с женски личица

242

Анонимен

преди 5 години

До Solar PowerПоверчо, този княз Святослав не е ли украинец? Хайде си уточнете понятията - когото ви отърва, Чернобил е руски, "Запорожец" - също! Когато ви отърва - и Гогол става украинец!

241

Анонимен

преди 5 години

Франс Прес защо не се занимава с годишнината от позора на маршировката на дойче золдатен покрай Триумфалната арка?Еврейчик Яков Гилински не се ли вълнува от Деня на Холокоста?Изкарал блокадата в Ленинград, но не е излетял през комина в Освиенцим или Дахау!В един 4-милионен град винаги ще се намерят 3000 мислещи не като другите.Да сведем глави пред паметта на жертвите, да изкажем уважението си пред подвига на защитниците на славния, красив, несравним град! Не виждам защо да не се проведе парад

240

мислещ

преди 5 години

парада не е маскарад или карнавал а помен за героите загинали за родината си вечна памет на такива герои.

239

мислещ

преди 5 години

парада не е маскарад или карнавал а помен за героите загинали за родината си вечна памет на такива герои.

238

Сата НАТО

преди 5 години

Лично аз съм ЗА парада.И колкото по-величествен, толкова по-добре. Нека си харчат парите за глупости Искам всеки ден да правят паради, до прилошаване.

237

Сата НАТО

преди 5 години

*** Е агресор. И е виновна и за двете световни войни. И освен това напоследък много зле се израждат в тотални милитаристи и демагози.

236

Позор!

преди 5 години

Противниците на парада в Санкт Петербург, в който участва и легендарният танк Т-34 са извратени мародери, родоотстъпници, това са потомците на тези, които са предавали защитниците на държавата си на Гестапо, това са мъpшояди, те трябва да бъдат екстрадирани от Русия. Вън предателите на Русия, вън тези, които се гаврят с избитите и измрели от глад хора! Вън! Място за тях в Русия няма!

235

тя

преди 5 години

Парада е вълнуващо нещо и възхвалява войнишката храброст допринесла за победата!