66

1001 Нощ

преди 5 години

До ЪБойко и 240-те разбойника ни довършиха!!!

65

Гошето

преди 5 години

Пардон - 'Седма заповед', не 'Трета заповед'

64

Гошето

преди 5 години

Едно време имаше пиеса 'Трета заповед: кради по-малко'. Чорбаджиите (вкл. от общината) да си вземат поука. Ама надали.

63

Ъ

преди 5 години

Навсякъде се гаврят с хората за тия мижави пари ,този месец само тока ще е 250 лв.Как да преживяват хората.Дайте по 600 лв месечно на ей тия 240 терориста където всеки ден се чудят как да стъжнят живота на хората.

62

Анонимен

преди 5 години

До До 6222 ст,не помня,но в ТКЗС взимаха по лев на ден,през 70-80-а

61

До 62

преди 5 години

В началото на 70-те един трудоден се плащаше различно, примерно по 5,10 лева и т.н. 22 ст. на трудоден, не помня да е имало. Заплати от 78-90 лева в България имаше през 1960-1964 години. Минималната заплата през 1979 година беше 100 лева.

60

До 57

преди 5 години

Ами такива са.Когато в Англия работеха за пари ,тук надницата с тежкият ръчен труд в ТКЗС беше 0,22 стотинки НА ДЕН!!!Когато заплатата беше 78-90лв,в Германия беше 800марки.,,Крушката си има опашка"-казва народа,това ни завеща социализма .И още поне 20 -30 години ще гоним не Англия,а по малките с които тръгнахме заедно след 1944та ,-,Дания,Белгия,Холандия,Люксембург,Амстрия,Норвегия и т.н.които си построиха социализъм ,ама не го нарекоха така.

59

Анонимен

преди 5 години

До До 53-АктивисВ БГто по тошово време най престижно беше да си сервитьорче или ако имаш големи връзки- барманче. Тогава българина знаеше че лекарите трябва да бъдат бедни и да се прехранват с каране на такси. В по ново време в Бгто е престижно да си проста мутра и борец. Българина отново е свикнал лекарите да мизерстват. Така е като ви е кеф да ви управляват правешки овчари и банкянски пожарникари.

58

Анонимен

преди 5 години

В България всички заплати са ниски, защото започнахме от пет долара на месец при Жан Виденов и БСП. Както и да се повишават базата е много ниска и скоро няма да се оправят .

57

Анонимен

преди 5 години

Като не искат 600 лв. да им дадат 300 евро.

56

До 53-Активиста

преди 5 години

Ей активисте ,хайде стига вече с тия 10 години .Ние не сме на 15 и много добре знаем кой ни докара на този хал.Ти момче недорасло ако помниш само 10, ние помним пет пъти по толкова и три държавни банкрута,мораториум и кога свършиха парите.Неща които ти нито си видял,нито преживял.Преди тези 10 имаше едни 50 и още 20.Аман от коментари на голобради мушмороци.Ако ще се ,,изказваш" питай по старите преди това или виж в Гугъл едни,,отчети " на ,,едни хора".

55

Анонимен

преди 5 години

Какви са тия заплати, това е надницата на дърводелец в Англия за 2-3 дена.

54

Анонимен

преди 5 години

Тончо е за тук не се ли искат знания. И ще ти кажа , че когато отидох в Германия знае технически термини като водопроводчик и като си коректен всеки те разбира. Но тук в Бг. Куките ми завидях за некакви 6000 ДМ. на месец. И започнаха мърсотии да ми правят. Не че неможеха и те да се уредят. А *** си свикнали на мързел и леки пари. Така че една медиц. Сестра винаги ще си навери работа езика ще го научи за месец

53

Анонимен

преди 5 години

Не всички сестри и не всички лекари са на това дередже.Има болници и клиники в които се правят сложни ,животоспасяващи операции и те са добре платени.Има вече и много частни лечебни заведения,те как се издържат???Ами те са над 100 !?!? Само в София има толкова болници колкото в цяла Австрия.

52

Анонимен

преди 5 години

най-големите будали са мед. сестри всички ги търсят когато са нещастни и всички ги забравят или тъпчат когато са щастливи.След 29 г стаж проумях ,че няма благодарност и милост дори от хора на които съм помагала....

51

Активист на БКП

преди 5 години

Малко са парите ! Трябва поне двойно повече ! Но от 10 години управляващите крадат неистово и няма пари за нищо...

50

Анонимен

преди 5 години

Даскал Пандо, това го твърди червената пропаганда. Ама ти няма откъде да знаеш, защото нито си живял тогава, нито си наистина даскал.

49

Мед. Сестра

преди 5 години

Знаете ли какво е сестрите да събират пари за течен сaпун, защото болницата няма пари дори за това.. И не, не искаме по 10 лева за смяна на чаршафи, вярно че болниците са под всякаква критика, но има хора, които работят в нулеви условия и пак успяват и не мрънкат. Плюете сега, ама като зависи те от сестрите сте мили агънца. Да не ви стига до главата..

48

Тончо

преди 5 години

Ами като им е малко да заминат за чужбина-ама за там се иска език,работа,постоянство,коректност,издържливост и знания. Айде стига са ревали ами започнат да работят.

47

преди 75 години

преди 5 години

имаше АЕЦ , стотици тецове и вецове , индустрия , земеделие , животновъдство , по 50 - 100 фабрики и завода във всеки град, а днес драги ми демократичен джендъро - произвеждаме само тиквени семки и копчета за балтони, яж семена от чия , свети с ароматни свещи и се грей на индийски клечки от сандалово дърво и се радвай на новите евроценности , щото друго не остана по тая територия днес