142

Анонимен

преди 5 години

София е на 119 място в света в класацията за най- добри градове за живеене и на последно място в Европа и забележете на 14 място в света по ръст на цените на жилищата. Ужас

141

Анонимен

преди 5 години

До Бай Иван За финансовата възглавница добре. Особеното е, че мислиш всеки, който не пести по 1000-1500 евро на месец за *** и некадърен, че нямаш кола при този доход и нямаш жена(все пак зависи на каква възраст си). Иначе уважавам труда на всеки, но поне двама във форума изтъкнаха, че са IT, почвам да си мисля, че въпреки ограничената ви численост, сте оказали някакво влияние на пазара, но да видим, за мен процеса е интересен :)

140

КРИЗАТА ИДВА

преди 5 години

КРИЗАТА ИДВА И БАЛОНА ЩЕ СЕ СПУКА !!!

139

Бай Иван

преди 5 години

До Анонимен 139Програмист съм от 8 години, за това имам тази заплата. И не е като да не ходя на почивка, просто не всяка година. Не можах да разбера какво е "особеното" само? А относно за какво са ми парите - ами вика му се финансова възглавница. За да си живея спокойно, за това са ми - не за имоти. Пресен пример имам - преди 2 години се наложи да правят операция на майка ми. Директно "бръкнах в джоба" и платих, без да се налага да се притеснявам после как ще свързвам двата края.

138

Анонимен

преди 5 години

ако бях брокер, сериозно щях а се оглеждам за смяна на работата точно в момента. Беше, каквото беше последните три години от тук нанататък идват гладни години. Ще има замръзване, но не на цените, а на сделките, а цените плавно и убедително бързо надолу. Успокоението от ЕЦБ, че плавно ще вдига с по 0,25 процента лихвите да не ви грее, тръговските банки, като усетят, че спират да дават, почват да взимат и ще го усетите по вноската до година - две.

137

очаквам нова криза

преди 5 години

Щом почне пропагандата за тива,колко е нормално е да бъдат свръх скъпи имотите значи балона е на финална права преди спукване.

136

Анонимен

преди 5 години

До Бай Иванти жена нямаш, кола нямаш, на почивка едва ли ходиш, за толкова особен типаж доста голям доход имаш, но нямаш полза от него, за какво ти е? Освен за имоти? Не ти вярвам за дохода само, но като гледам покрай мен автопарка и хората как са се облекли тези дето масово имат по 60-80 хил евро спестени са явно всичките като теб. И да имотен балон няма, всчивки ви вярваме.

135

Бай Иван

преди 5 години

До АйдеееАз почти ги имам спестени, а дори нямам жена. Изцяло от заплата са. За под 10 години се изкарват. Като си ***, некъдърен и харчиш като побъркан, тва си е твой проблем. Абсолютно постижимо е. На месец ми остават по 1.5 - 2к евро от заплатата след разходи.Не притежавам кола, возя се с градския. Не си поръчвам да ми носят ядене, готвя си го сам. Живея в стар апартамент 50 квадрата - наследство от баба ми. Дори да живеех под наем някъде, пак щяха да ми остават по поне 1000-1500 евро

134

Анонимен

преди 5 години

Досега всичко се изкупуваше на 100% до акт 16, сега ще се изкупува на 80-90%, голям праз...

133

Анонимен

преди 5 години

Да, ЕцБ щяла да вдигне лихвите.С 0,25%...

132

Григоров

преди 5 години

До ХоландецаУ ваше село има ли канализация?

131

Сата НАТО

преди 5 години

Лихвите по ипотечни кредити в Европейска България - 3%. Практически е като в най-развитите държави ( САЩ, Канада - 2,6%) Във Фашиска *** *** - 11%. Така че, това е положението. Русняка опъва каишите до изнемога и туйто.

130

ПрограмистЪт

преди 5 години

Купил съм втори апартамент (с голям процент самоучастие) и го давам под наем. Първият е наследство.Смятам ,че ще го изплатя за под 10 години. Но си давам сметка ,че едва ли е по силите на масата хора в България.

129

Хаха

преди 5 години

До Сата НАТОКъде лихвата е 3% бе хахо? Я си пий хапчетата

128

Жоре от Младост 5

преди 5 години

Да се погледнат цифрите, пък кой каквото иска да си приказва. 30% спад на търсенето в сравнение със същия период на миналата година, 900 нови сгради ще влязат в експлоатация през 2019 година, ръста на издадените разрешителни за строеж в сравнение с 2018 година е около 140%, а този юни ЕЦБ вдига основната лихва....Накратко ще се увеличи в пъти ножицата предлагане-търсене + по-високи лихви по кредитите, а инвеститорите при над 200% печалба сега ще бъдат готови и на 100% само и само да продават.

127

111

преди 5 години

До HahaНяма толкова дълъг срок за изплащане на ипотечен кредит.

126

Холандеца

преди 5 години

Живея в селце на около 30 километра от Ротврдам...Тук средната заплата е около 2000 евро,наем на апартамент,около 1000 евро,наем на къща(малка)около 1500 евро...Цена на апартамент(малък) около 150-170000 евро...Цена на къща(малка) 200-250000 евро...Но за разлика от БГ,тук цените на имотите по селата не са така ниски...и разликата с града не е 10-15 пъти....въпреки това,малко хора от селата си позволяват да се местят в града,дори има обратна тенденция....щото вече в града е много скъп животът.

125

ПОЗНАВАЧ

преди 5 години

Ако имаше някаква политика към демографския срив и емиграцията, ЖИЛИЩАТА ЩЯХА ДА СА ЕВТИНИ И ДОСТЪПНИ, което щеше да задържи и привлича част от сега бягащите. Както и от диаспората навън. А сега - цени като в Германия, заплати - като в Гамбия... Е какво се очаква в тая държава? ПС: Сериозна грешка е инвестирането в имоти сега!

124

Айдеее

преди 5 години

Млади семейства с по 50-100к спестени...мбуахахахахаха...Тия съвсем изтрещяха с лъжите си.

123

Брокерчето

преди 5 години

Хубаво де....Апартаменти в София...150-200000 лв...ама къщите по селата са 15-20000 лв....ами купете си ТАМ....или си останете ТАМ....човек си купува СПОРЕД кесията...в Софето скъпо,гадно,мръсно,а всички диалекти са тук....и прииждат още и още....изоставихте си имотите-срамота....само кметчетата ви по места крадат като за световно и са милионерчета....а вие блейте и се тъпчете в "столицата....