33

Щирлиц

преди 5 години

Ще поискат да им плащаме,задето им работим!Не е далече и този ден.

32

Рашко

преди 5 години

Осигуровките са прекалено високи и никой не иска да ги плаща. Хората "осигурено" са мамени от държавата която ще им вземе парите и няма да даде нищо в замяна.

31

Анонимен

преди 5 години

Заплатите няма да вдигате щот тока ви поскъпнал, данънъци не щете да плащате щот не искали да работят, работа нямало щот сте некадърни и не можете да осигурите.... После ревете че нямало качествен персонал....радвайте се че изобщо още имате някакъв персонал, пък бил той и мързелив и не компететнен!

30

икономист

преди 5 години

Този Велев, ако беше сс-овец, служещ в немските заводи по времето на ВСВ, с удоволствие би застрелял спънал се концлагерист, под предлог, че не си върши ефективно работата... Няма никаква разлика между нацистите по времето на ВСВ и капиталистите бизнесмени! Само дето сега, всичко е законово регламентирано и работниците, които не се справят, не биват убивани, а уволнявани и оставяни на произвола на съдбата, и на улицата да ги довърши.

29

Анонимен

преди 5 години

Капиталистите само демагогстват. Работниците не работели, ами като няма кой да ги организира какво да работят. Нали работата на капиталиста е да организира. Даже хипотетично работниците да станат по-взискателни към работата си принадената стойност пак ще се оттече в джоба на капиталиста. Капиталиста иска да богатее, и да цеди силите на хората. Да укрива данъци, да *** и т.н.

28

Анонимен

преди 5 години

Най-добре е да се върне старото положение - задължителните осигуровки да се плащат на 100% от работодателите, а работника да плаща за осигуровки, само ако се осигурява допълнително по свое желание. Безмислено е уж да се вдигат заплатите, като се прехвърля тежеста на осигуровките все повече и повече към работниците.

27

Анонимен

преди 5 години

А БЕ, МНОГО ПО КОМЕНИСТИЧЕСКИ РАЗСЪЖДАВАТЕ.ЕДНА ОТ ГЛАВНИТЕ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ ГЛАСИ:РАБОТОДАТЕЛЯТ ДА ПРЕВРЪЩА РАБОТНИКА В ИЗЦЕДЕН ЛИМОН.

26

ognyanz

преди 5 години

А всичко това се прави за да могат работодаателите да плащат по малко. За един пробит долар както в един стар екшън.

25

Анонимен

преди 5 години

този за канарчета ли ни взима, как ще ми вдигне реалния чистия доход като това което уж ще ми вдигне бруто той ще си го прибере тоест държавата. Врътка за замазване на очите...

24

Анонимен

преди 5 години

Общ разход за труд=бруто и тъй е в много държави не само околните,но това бруто е от сумарната почасовата ставка за месеца,което според ТК е 20-21-22 дни по 9 часа/ден е 180-189-198 часа/месец по почасовата сума е пълната бруто заплата,но почасовата ставка е определена по норматив от държавата в зависимост условията и видове труд при съдействието на синдикатите по браншове и договори,в някои случай часове/ден са намалени според договорки,но във всички случаи работещите си заработват осигуровките

23

О, боже

преди 5 години

Докато *** като Велев представляват бизнеса в България, терминалите на летището ще са единствения вариянт за нормален живот.

22

Човек

преди 5 години

Ей този Велев е неизчерпаем източник на глупости. Той трябва да дава пари на хората за натрапчивост през медиите. Вади статистики и цифри отвсякъде само да изнасят на благодетелите му? Ако ни сравнява с Румъния да е по всичко средна заплата, стандарт, пенсии, и т. н. т. Македония още не е в Европейския съюз, а той ни я дава за пример? След 5 години ще е по-добре от нас. И тогава ще ни сравнява със Сирия, където от 10 г. се води война. Защо в България такива хора са с власт и мнение???

21

Анонимен

преди 5 години

Имам 18 декара лозе, копам-пръскам ,бера. Продавам грозде, правя вино, варя ракия. По 2 тона ракия и 5 тона вино продавам на година, добре съм. На село ми стигат.

20

Анонимен

преди 5 години

Въртят- Сумат, само и само да не плащат повече заплати. И купони за храна ще ти предложат, и ваучер за театър или фризьор. Но да повишат заплащането на труда не им увират главите....

19

Анонимен

преди 5 години

Съгласен съм да се деля вноската с експлотатора наполовина,но само ако и той раздели печалбата си с мен наполовина.Тази печалба е натрупана, благодарение на експлоатацията на работниците,които в България се третират като роби от ГЕРБ-олигархията.

18

Анонимен

преди 5 години

Такъв филм няма --вдигате заплатите ,а осигуровките само от вас --за мерси струг не се върти !

17

Анонимен

преди 5 години

Аз работя в Аурубис.При нас няма скрито, покрито.Какви са тия пазарлъци от червените бизнесмени?Значи западните фирми могат да плащат осигуровки коректно, партиините бизнесмени не могат?Такива да ги нямаме!

16

Митьо

преди 5 години

След още пет години няма да има на кой заплати да плащате ве ей. Чарвата ша ми са влачат ама за бг мутра няма да работя

15

Анонимен

преди 5 години

Значи вместо да крият осигуровки червените бизнесмени ще склонят да плащат някакви осигуровки?Хм, добре, добре!Значи в един момент ще клекнат и ще трябва да спазват закона.Явно някой от Европа натиска Боко и той е принуден да натиска червените бизнесмени.Няма лошо.Така трябва.

14

Анонимен

преди 5 години

Работниците нямат нищо против да делят печалбата наполовина, по равно с кожодерите чорбаджии.