29

Коментатор

преди 5 години

Каракалът не е забранен за отглеждане при домашни условия в България. Трябва само да се регистрира в РИОСВ.

28

Стар човек

преди 5 години

Деца,бъркате дивата котка с рис ,каракал,сервал и т-н.Едно време рисове макар и рядко се срещаха и в нашите планини и като ходехме на,, пионерски лагер???" ни плашеха да внимаваме да не изскочи рис.Той е доста по едър и свиреп-Помня колко шубе ни беше като тръгнехме за горски ягоди из гората или на поход.Каракалът е малко по дребен,а дивата котка е съвсем малко по едра или еднаква с домашната котка.А сега някои хора си гледат каракал в къщи,този не е единствен и не е страшен като риса

27

Анонимен

преди 5 години

Животното е на ботат руснак и друг път е движело на свобода.Нека си ходи свободно. Нали не дърпа от бюджета пари. Не виси на социалните грижи.

26

сладур изглежда

преди 5 години

Оставете животинката на мира! Поразходил се, какво толкоз. Тези котки подлежат на опитомяване и не са агресивни. Но са много скокливи и като нищо е хукнал на разходка през някой прозорец. Каракал не е незаконно да се отглежда в БГ, това не е мечка

25

Мен

преди 5 години

Супер, искам и аз да си взема една малка котка, хем да свърша работата на Четири лапи и Екоравновесие, хем да не се занимавам с *** кучкари. В квартал на София в които живея, кучета ни хапят- бездомни, домашни и улични осиновени. Като си изведа котето няма да останат *** по улиците .. ☺

24

до Обичащ котките

преди 5 години

1 Българските ловци не избиват дивите котки! 2 Рядко се срещат не защото ги няма, а защото са изключително предпазливи хищници! 3 В България отдавна е защитен вид, така че не се изказвай по въпроси, от които нищо не разбираш!

23

Обичащ котките

преди 5 години

Ако наистина сте загрижени за котката и въобще котките предлагам:1.Котката и стопанката и няма да се намерят без наша помощ. Да им помогнем.2.WWF.BG събират пари за възстановяване популацията на рисовете-вид големи диви котки в България. Всеки може да им помогне с малка сума.3.Българските ловци масово избиват дивите котки (подобна на домашната) за кеф. Не подивелите, а дивите по планините, все още има такива, макар и рядко да се срещат. Това е гадно, но е факт и това трябва да бъде забранено.

22

ЦЦЦЦЦ

преди 5 години

За въпросния каракал бе подаден сигнал до РИОСВ Бургас на 02.07.2018г. след като собственичката му го разходи на Южния плаж в Несебър. На тази дата има десетки подадени сигнали и през телефон 112. Проверка на момента не беше извършена.Животното проявяваше агресия.

21

Горан

преди 5 години

Каракалът не е опасен, виж ако беше тигър, друга работа! Каракалът е по-скоро деликатен хищник от семейство котки!

20

питанка

преди 5 години

да се чете " позволяват "

19

питанка

преди 5 години

Игуани, костенурки, змии, чинчили, папагали, скорпиони и други, също са диви животни. Защо "4 лапи" не позволяват да се продават тези животни свободно в зоо магазините, а не сезират всички институции ?

18

Киро Кюмюря

преди 5 години

следва намаляване на популацията от пoмияри и улични бълхари...

17

до диви животни?

преди 5 години

Разлика м/у някои породи кучета и вълците почти няма. Пък що се отнася до котките...Вземи си диво коте като малко, пък като порасне ще видиш разликата с така наречената домашна котка!

16

Мила

преди 5 години

До АнонименТова са възможностите на на този "журналист"! Много ниска топка, казано с други думи драскач! Само като прочетеш заглавието и ти става ясно, за какво ниво става въпрос. Аз също си спомням тази статия, но тя за какво да полага усилия!? Както казах по-горе, въпрос на ниво!

15

Анонимен

преди 5 години

Котките и кучетата са опитомени и променени преди столетия. Повечето днешни кучешки раси например по никой начин не могат да оцелеят в дивата природа (пудели, пекинези, чихуахуа и т.н.). Това е диво животно. Друг е въпросът, че в Ютюб някои хора си показват над 100-те домашни любимци, включително маймуни, поне 20 змии, гущери, амфибии, костенурки, хамелеони и тарантули, затворени в клетки и терариуми. Някои са и защитени видове.

14

Анонимен

преди 5 години

Стойте си по домовете заключени пловдивчани, каракал се разхожда свободно!

13

Две в едно

преди 5 години

Предполагам, че това зверче ще защитава стопанката си, ако тя бъде нападната.Така че, отглеждайки каракал, тя все едно че си има и котка, и куче!

12

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 10Много на място казано!

11

Анонимен

преди 5 години

Помните ли наскоро имаше случай как една си водеше на каишка каракала на летището в София? И тогава се изписаха маса неща, че бил диво животно, че не знам какво си, че бил забранен за отглеждане. После се оказа, че не бил изрично забранен в България, а и в доста други държави. Какви са тия работи, дето ги пишат сега?

10

Анонимен

преди 5 години

Чуден каракал,а джангамалът,чиято естествена страна е Индия,що си крачи и той?