18

Българина

преди 5 години

живее с мисълта, че "дома е моята крепост". Тука обаче греши, защото се окачва, че частната собственост въобще не е защитена. Потенциално тя е заложена и винаги може да бъде съборена от ДНСК или отнета от ЧСИ за неплатени сметки. Независимо от старанието на гражданите да спазват закона те се изправят пред невъзможност да защитават правата си най-вече конституционните.

17

стар софиянец

преди 5 години

Нормално се строеше на необходимото по закон разстояние от съседа,след това почна да не се спазва разстоянието до съседа,а сега вече се строи ,,влизайки във съседа.Както е тръгнало всички да се съберем в София и най малкото ,,теренче"мече се застроява.В нашият квартал/Лозенец/ вече стана ненормално да се живее,претъпкан и презастроен е до дупка и продължават.Какво толкова им харесва вече?Той беше готин преди 30-40 години ,а сега е ужас!!!

16

На снимките

преди 5 години

ясно се вижда, че обезкостената къща няма колони и греди. Значи не е проектирана по изискванията на ЗУТ и следователно е незаконна. ДНСК ще разпоредят да бъде съборена, защото такъв е закона. Може да си я събори сам или да плати на общината да му я събори. От тук насетне пътя му е към центъра за бездомници.

15

Анонимен

преди 5 години

Топлофикация признават че по тръбите им не тече вода защото е 0 градуса топлата им вода.

14

Анонимен

преди 5 години

Събореното е "къща" само в очите на собственика. И най-слабото земетресение и всички вътре умират. Най-вероятно нито проект, нито нещо като конструкция има. Пристроявана и надстроявана 2-3 пъти най-малко.Крайно неприятно е, спор няма, но може и да са им направили услуга в дългосрочен план.

13

Анонимен

преди 5 години

гербаджийска анархия, катп за последно, виждат си края и здраво беззаконие...

12

Анонимен

преди 5 години

До ThinkА що, по инфо от клюката, той ще си търси правата в съда, ако знае какво е и какво не е подписвал?Да си подписал съгласие за строителство в съседен имот е едно, но щетите и последици от това строителство, като гореизборените и показани на снимките, май е не е точно същото

11

бай ганю

преди 5 години

упсссмалко кабрио посред зимадобре че няма жертви другото се оправя

10

hh88

преди 5 години

До Анонимен 7E, защо пък жената? Нещо чуждо? :)

9

...

преди 5 години

Значи ХАИДЕ ДА СЕ БАСИРАМЕ С КОЙТО И ДА БИЛО ТУКА НА ПО 100 милиона лева, че тоя дето е стоителя той не е виновен! НИКОГА! Това БГ ВСЕ ПАК! КОЙ ИСКА ДА СЕ БАСИРАМЕ?

8

Think

преди 5 години

Може по подробния устройствен план , там да е за свързано застрояване. Другия вариант е , ако съседа е подписал декларация , че е съгласен да се строи така. Не мога да разбера, като не ви е ясно нещо, защо изобщо коментирате?

7

Анонимен

преди 5 години

То голяма алчност. голямо презастрояване.... Кой им е разрешил да копаят в такава близост и кой следи за нужното отстояние на един обект от друг???

6

Анонимен

преди 5 години

Тъкмо опъваш жената и хоп :)

5

Анонимен

преди 5 години

Ама какви са тия разстояния, те са се залепили за къщата на човека!

4

Инж. Врузкаров

преди 5 години

Ако това беше в Америка, пострадалите щяха да получат обезщетение за палат. Тук ще дуухат таратора.

3

Анонимен

преди 5 години

А собственика на открито до кога месец два три колко

2

bilder

преди 5 години

В,еме е някой да влезе в панделатааа.. при бай Добри , строг Но справедлив!

1

Сигурно

преди 5 години

ще изкарат, че къщата е НЕЗАКОННА. Целта на такъв вид строители е да направят невъзможен живота на съседите за да могат да си присвоят и техния имот, ако ония са им отказали и да го дадат за обезщетение. Чисто изнудване и доста разпространена практика.