32

БАЩА

преди 5 години

От ул Пирин до кв Симеоново всеки ден 45 км Било ни район ОТВРАТИТЕЛНО

31

Анонимен

преди 5 години

Селяните са виновни. За 10 години - 600 хиляди нови софиянци. Аман.

30

пипи дългото чорапче

преди 5 години

Как да не се строи?Много социални и интеграционни центрове са построени.Само че там работят наши деца и строи наша фирма.Пример-нов двуетажен интеграционен дом в Модерното който от няколко години е празен

29

roki

преди 5 години

Дори и да се построят нови детски градини, задавате ли си въпроса кой ще работи в тях?Млади учители не рискуват да бъдат подлагани на допълнително "обучение" от всезнаещи родители, които смятат децата си за "Център на Вселената".

28

Анонимен

преди 5 години

А НЯКОЙ ДА ЗАБЕЛЯЗА ПО КОЛКО ДЕЦА ИМА В ГРУПА, КОЛКО КВАДРАТА СА ПОМЕЩЕНИЯТА, КОИТО ДЕЦАТА ОБИТАВАТ ЦЯЛ ДЕН, НЯКОЙ ДА ИЗМЕРИ КАКЪВ ШУМ СЕ ВДИГА ОТ 28/32 ДЕЦА ЗАТВОРЕНИ В ЕДНО ПОМЕЩЕНИЕ ПРЕЗ ЗИМАТА- НИКОЙ ЛИ НЕ ПОГЛЕЖДА КАК ТОЛКОВА МНОГО ДЕЦА ИГРАЯТ, ХРАНЯТ СЕ, ОБУЧАВАТ СЕ, ВЪЗПИТАВАТ СЕ....ХОРА БЪДЕТЕ ХУМАННИ- НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДЕЦАТА ВИ ДА ПРЕСТОЯВАТ ПО 12 ЧАСА, АКО НЕ РАБОТИТЕ ВЗИМАЙТЕ ГИ КОГАТО СТАНАТ ОТ СЪН.

27

1

преди 5 години

В монета е Януари, до Септември има още 8 месеца. Хората за това време цели кооперации строят, но детските градини явно са по-сложни за изграждане.

26

...

преди 5 години

Епа то горе долу половината БГ е в София! И не се лъжете българите сме към 5.5 милиона а не 7 както ни водят сега! Та като се вземе това из в на предвид! И като се знае, че целата икономка на държавата е съсредоточена в столицата! Даже министерството отговорно за морския транспорт е в столицата, та като се знае, че всичко е там що не се строят градини и ясли у чилища!? А да не би щото оправящите ни да нямат и акъл дори!? А?

25

Неграмотност

преди 5 години

Много повече са децата в София, за които няма място в детските ясли и детските градини от официално публикуваните ЧИСЛА, а не цифри.

24

Анонимен

преди 5 години

Така ще е докато се строят излишни молове,сградите на детските градини преди '89 година се приватизираха,много от тях бяха частни къщи национализирани от комунистите и сега собствениците си ги върнаха.Така ще е като не се изнася производство,министерства,и други подобни които да осигуряват работни места из страната и хората са принудени да търсят работа в столицата.И още и още....все решения които политиканите не желаят да взимат.

23

Неграмотност

преди 5 години

Цитат:"15 нови градини са заложени в плана, но няма да бъдат построени през 2019 г. Цифрата е много гръмка. Хубаво е да говорим с цифри - ще има нови 1000 места", каза от своя страна Антонина Кенова, която е част от Инициативния комитет за промени в образованието.*Не може да очакваме нищо добро от хора, които даже не знаят разликата между цифра и число. 15 е число, а не цифра. 1000 е число, а не цифра. Казват се числа в такива случаи, а не цифри.

22

До 20 от Пипи

преди 5 години

Давах конкретен пример че и по рано беше така.Извинявам се ако сте чувствителни на тема софиянци -село.А не би трябвало,защото селото което е на Йовков,на Елин Пелин ,на Майстора ,Мърквичка заслужава уважение.И още-формата уще е одобрен вариант на училище от Бан. Злобщата и дребнавостта както и обидчивостта не Ви правят чест.Като искате да сте стари столичани взимайте най доброто от тях.

21

Софиянеца

преди 5 години

За всичко са виновни селяните! Виновни са, че раждат деца, а могат да си затрият родовете. Виновни са че имат право на свободно придвижване а не са закрепостени в селото където са родени прадедите им. Виновни са че зимата е студена - когато ги нямаше селяните в София зимата беше къде по-топла. Виновни са че сме си избрали селска кметица. Виновни са за замърсяването на моретата и океаните защото идват в София вместо да си чистят нивите и т.н. Абе мразя селяните защото са по-добри от мен...

20

до Пипи

преди 5 години

Пипи, мила, научи се да пишеш правилно пък след това претендирай, че си голяма гражданка. Или може би трябва да се върнеш отново в "уще"

19

Анонимен

преди 5 години

Само ненормален би сложил 23 деца от 1 до 3 години в една стая и двама души персонал. Тук къдено учи дъщеря ми в яслата са по 10, в градината 12, от 1ви до 5ти клас мах.14, от 6ти до 11 по 16. Когато станат повече деца се открива нов клас, разпределени са според знанията, и по всяко време на годината могат да те преместят при по-напреднали или да те върнат ако имаш пропуски. Училището е държавно.

18

э23

преди 5 години

Да, бе - 18 деца - събират ги по 30 в група, ама на практика идват около 15. Близо половината от месеца детото си изкарва у тях болно. И това е всеки месец, особено при най-малките.

17

УМЕН ГУЩЕР

преди 5 години

Какъв скот трябва да си да прекараш детето си през 7 квартала? В щатите хората през целия си живот живеят в своя щата или само в рамките на града си....

16

Анонимен

преди 5 години

До родителАми то в България хората рядко се усмихват.

15

Чоко

преди 5 години

Основно предимство за приемане трябва да бъде местоживеенето и после поне едно поколение да са живели в София. Тези тълпи , които пристигат от прованса трябва да се научат да си стоят по места а не да пълнят София.

14

родител

преди 5 години

Оправете персонала на ОДЗ-тата !!! Там бачкат женици, които мразят. Мразят себе си, живота си, мразят деца ! Тези лелки са паталогично неумни и мързеливи. Нямат капацитет да пасат ***, а ние им поверяваме най-свидното - децата си.Оставят децата на пода да си правят, каквото си правят, както се пасат овце. Лензят се по цял ден у фейса и им дреме на тутурутките. Но на родителските срещи, когато трябва да муфтят пари са със самочуствие на рекетьори от ВИС или СИК през1994 г.

13

Анонимен

преди 5 години

Държавните детските градини работят на загуба.Изкупуват се *** на някоя фирма на висока цена и после децата се хранят с некачествена храна