48

Анонимен

преди 5 години

Айде, бе мърди, стройте, че ще останем на свещи и борина, както през Средновековието. Гении са измислили ядрената енергетика, а слабоумни министерчета се правят на много умни и пречат с глупостта си.

47

Анонимен

преди 5 години

ЗА ДА МОЖЕМ ДА КРАДЕМ И ДА ИЗНАСЯМЕ ПОВЕЧЕ!!!02137

46

Анонимен

преди 5 години

Света вече върви към ВЕИ, там се влагат милярди и резултати ще има. Само големите индустриални държави до някъде се нуждаят от АЕЦ, но по - модерни и то докато студения синтес стане факт. В България единствената логика за АЕЦ, която виждам е че не се водят войни там където има атомни централи, но поне за сега си имаме Козлудуй.

45

Анонимен

преди 5 години

Който се нуждае от руска атомна технология, руски машини и оборудване, руска атомна технология и руска атомна мисъл да заминава за Турция ! Там едните братушки заедно с другите братушки ще строят АЕЦ! Само на 60 км от Синеморец е!

44

Шопо

преди 5 години

Само се чудя как пърхутки като тая са министри...

43

Козлодуй

преди 5 години

До:ДуброЮтро!p.s. Отворете първите 4-ри блока на КозлодуйПървите 4-ри блока на АЕЦ Козлодуй НИКОГА вече не могат да бъдат отворени! Там цялото оборудване вече е НАРЯЗАНО!

42

Кратун

преди 5 години

Теменужка говори неверни неща! Анализът на БАН за АЕЦ Белене показа ТОЧНО ОБРАТНОТО! Съхранението на отработеното гориво е нещо безумно скъпо, затова при такива разчети тези разходи удобно се изпускат. Освен това съхранението е и много рисковано, защото горивото трябва да остане запечатано за срок по/голям от съществуването на човешката цивилизация. Ние още не можем да произведем толкова трайни материали! Атомната енергетика е безумие на фона на днешните цени на ВЕИ технологиите!

41

До 35

преди 5 години

Тази калкулация е правена в едни други времена, когато сметката не включваше разходите за депониране на отработеното ядрено гориво и неговото дълговечно съхраняване. Тогава ние имахме задължението да го изпращахме в бившия СССР, после Русия, и забравяхме за него. Откакто станахме членове на ЕС, тази опция отпадна поради ред причини и сега ще трябва да си го чуваме у нас. Депото за такива отпадъци е все още в строеж, като започне експлотацията му разходите му веднага ще се влючат в сметката...

40

да бе

преди 5 години

Истината е ето тази:В края на декември 2018 г. в Министерството на енергетиката е пристигнало писмо от страна на американската компания "Дженерал електрик" за намерение да участва като потенциален инженер на проекта за АЕЦ "Белене" и доставчик на оборудване в турбинна зала. Това съобщи в интервю за БТА министър Теменужка Петкова.Та затова са и приказките на таз. Трябва да се подпомага големият брат по всякакъв начин. Ще купим самолети, оборудване за АЕЦ, бази без пари и т.н. и т.н.

39

Левски

преди 5 години

е бил селско момче, ама е милеел за България. Затова много истини е казал, дето не е лошо от време на време да си ги спомняме, че те днес както са тръгнали нещата ако горкия се прероди веднага ще го обесим отново за думите дето казва и дето си си ПРАВДА И ИСТИНА

38

Един

преди 5 години

"Нуждаем се от нови атомни централи!" - ние тва отдавна го знаем. Въпросът е, като се нуждаем, що й спряхте строежа, мa?

37

Дъвката

преди 5 години

АЕЦ Белене години наред храни и то добре избраните. Айде вместо да им пълним гушите да разрешим всеки да си сложи солари на покрива и тока да се изкупува. Така хем доста пенсионери няма да са принудени да работят за да живеят човешки, хем ще има ток и няма този и онзи периодически да ни слага на колене и изнудва България според интересите си. Както е казано"този който ни освободи той и ще ни пороби"

36

До 35

преди 5 години

Лъжеш като дърт ром....а ликвидация на отпадъците,а инфраструктура която следва да се изгради за Белене,а мерките за безопасност и застраховка на риска....защо в света има стотици затворени АЕЦ ....

35

Антибоко

преди 5 години

Тесла прави ток от слънцето,ние срещу 17милиарда евро и изплащане до 50 г. Ставаме бунище на ядрените отпадъци

34

Анонимен

преди 5 години

Производствена цена на електроенергия от атомна електроцентрала - 4-5 ст за киловатчас, цена на електроенергия от ветрогенератори и соларни паркове - 17 ст за киловатчас. А дерогациите (изключенията) за кюмюрените електроцентрали ще са до време, после има да плащаме за въглеродни емисии

33

Анонимен

преди 5 години

Не са само герберите виновни за положението с АЕЦ-а. Виновни са и пишман специалистите и бивши седесарски величия. Явно не предполагаха толкова скоро да се получи недостиг на енергия. Сега ще си посипят ли главата си с пепел или пак ще излязат по медиите да се плюнчат.

32

Анонимен

преди 5 години

Пеликаните от ГЕРБ са накацали край гьола Белене и чакат да напълнят гушките.

31

Анонимен

преди 5 години

Теменужка Петкова: Нуждаем се от нови атомни централи! - Е, най-после им загря реотанът и им светна под бомбетата

30

Анонимен

преди 5 години

Много е доходоносна тая атомна централа бе вече глътна към 6 милиарда лева а насреща няма нищо освен гьол с жаби. При гербаджийска комисионна от 10% това означава че висшия герберат се е нагушил с 600 милиона лева до момента.

29

джони

преди 5 години

Тази не знае какво е диелектрик , а говори за атомна централа... Господ да пази клета майка България!