5

Митев

преди 5 години

До Анонимен Глупости. Луната е винаги обърната с едната си страна към Земята. Много си зле, Брато.При лунно затъмнение Земята застава м/у Луната и Слънцето. Тъй като Луната я виждаме благодарение на отразената от нея слънчева светлина при затъмнение тази светлина я няма. Ама МНОГО си зле с астрономията. А, сега ми кажи, че и Земята е плоска!!!

4

Анонимен

преди 5 години

До МитевТъмната страна на Луната е обърната към Земята, когато има Новолуние китайците първи ще могат да заснемат Лунното затъмнение директно от Луната.

3

Митев

преди 5 години

До АнонименКитайският апарат е на обратната част на Луната и НЯМА КАК да покаже затъмнението , а само Слънцето. Май нещо си зле с ориентацията!? Но се хващам на бас, че Мъск ще прати хора на Луната преди руснаците!!!

2

Анонимен

преди 5 години

Незнам какви затъмнения ще има но правили ви впечатления луната колко е близо до земята. Толкова огромна никога не си я спомням макар че съм 50 годишен. Специално през зимният сезон си спомням че луната светеше от много голяма височина посредата на небосклона. В момента е слязла ниско на юг и е 5 пъти по ярка и голяма. Няма ли някой от пишман учените да ни осветли по въпроса или е засекретена информация.

1

Анонимен

преди 5 години

Благодарение на Китай ще можем да наблюдаваме лунното затъмнение директно от Луната, краварите пак са назад.