18

Факт

преди 5 години

До VictimizedВсякакъв етнос,език и държава могат да бъдат измислени(и наложени),стига някой достатъчно силен да го пожелае!Въобще не сме в безопасност!

17

Гринго

преди 5 години

След 10 -на години албанците ще бъдат трети по брой жители на Балканския полуостров , след румънците и гърците ! В момента са около 5,8 млн . общо в Албания, Косово , Македония , Гърция и Черна гора !

16

Мда

преди 5 години

R.I.P.Makedonia1991-2019 R.I.P.Bulgaria681-20??

15

Анонимен

преди 5 години

Някои знае ли какво казват албанците на българите?!В Македония има само албанци и най вече българи,процента на другите националности е не значителен!Кога ще имаме обща граница?!И колкото да е "интересно"те са добре настроени към нас българите!За това рано или късно Скопие ще е границата на България на запад!

14

Анонимен

преди 5 години

До Наблюдател"Език" с 300 думи :) Трябва и азбука да си измислят. Банговица :)Джугала джагала телевизор.

13

Victimized

преди 5 години

"Но ромският скоро може да стане даже първи официален език."Я ми дай някоя статия за ромския книжовен език? Ако не можеш това е сигурно защото НЯМА ТАКОВА ЖИВОТНО, което съответно няма как да бъде прието като официален език.

12

Наблюдател

преди 5 години

Погледнато отстрани значи и в България ромският език ще стане официален, когато реално ромите станат 30% от населението, както са албанците в Северна Македония, а статистиката вече ги отчете официално над 20%, както е с албанците . Създава се нова практика, добре е че ни информирате какво и кога ще се случи в България.

11

Анонимен

преди 5 години

В Македония има албанци а в България няма турци!Има голяма разлика между това да си от някаква националност и от това да се причисляваш към някаква националност!Второ,Македония е изкуственно създадена държава докато България е естественно държавно образование което дори е най старото в Европа!И трето процента на не българи тук е незначителен!Ако следваме логиката на македонците то тук би трябвало да са официални много езици!И така ли е в САЩ,УК,или на всякъде в Европа?!За това ,баста на дрънкащи

10

Ха-ха

преди 5 години

Видяхте ли сега последствията от цялата шумотевица около новото име и членството в НАТО и ЕС?То и без това Македония бе обречена,ама сега процесът бе в пъти ускорен.Гърците що се съгласиха на новото име-ами след десетина години шиптърите ще го сменят,тоя път завинаги!Обаче гърците ще си приберат бонусите междувременно.Както се казва-тая година Македония,след някоя-и България...Ислямската *** на Балканите се разраства,с любезното съдействие на НАТО(САЩ).

9

Victimized

преди 5 години

Югозиточна Албания?

8

Дядо Ви

преди 5 години

Споко Турският няма да е официален, много малко са турците. Но ромският скоро може да стане даже първи официален език. Много интересно е че колкото по-бедни са хората толкова повече деца раждат. Прабабите и дядовците ви на полето са гледали по 5 деца, вие сега с по няколко хиляди месечен доход и едно не гледате, а си гледате куче, сякаш вечно ще живеете.

7

Анонимен

преди 5 години

Евроатлантици са вече официално.

6

Анонимен

преди 5 години

Не искаха български, ето им албански.

5

Анонимен

преди 5 години

Значи и на Луната е официалин език вече.

4

bg

преди 5 години

С три думи - всичко върви по план , а планът е Косово 2 !?

3

Анонимен

преди 5 години

браво трябва и в българия турският да е втори национален език

2

хахо

преди 5 години

Очаквайте и в България скоро...но турският.

1

Анонимен

преди 5 години

Е нали са Северна Македония(вече).