23

Леонардо

преди 3 години

Доот съвременните само Иван Кирков и Иван Вукадинов влизат!! Не се упражнявай като си невежа!!! Реално Пълни глупости!!! Димитър киров не влиза и в 40-те! С тия пролетни салати!

22

Реално

преди 3 години

Най-известните кич художници с няколко изключения!

21

смех

преди 4 години

топ 50 смех,голем смех станисла памукчиев що не е зел барем и любчо генов за разкош примерно!

20

муспи

преди 5 години

За да се владее още по лесно света, трябва да няма изкуство, - решение на Синедриона още преди френската революция. И резултатите са налице: бели художници почти няма - допускат се само некадърници. На терена се избутва всякаква мелес, върху която плуват като мазни петна в клоака евреи. Всички копират от Запада, като не се и сещат че там етническия и расов състав на творците е същия. А къде са тези върху които Бог си е вложил Духа? Те са стачкуват - това в Бога е творчество, отказ от света. !

19

Структура

преди 5 години

Тъжната действителност...От години България се влачи, защото галеристи протежета на комунисти, обслужваха комунисти - художници... Винаги с раздухване на слухове...за кадърност, величавост, значимост..В България има няколко художника, по значими, останалите са потънали в лудо плагиатство, копиране, крадене от запада на стил, и с леки изменения, натъманяване, повтаряне на същото... само имитация на талантливост....тукашните фенерчета

18

Ха-ха

преди 5 години

До Анонимен 17Няма по-голяма халтура от Павел Митков

17

Анонимен

преди 5 години

Чакайте малко! А къде са Мария Илиева, Павел Митков. Защото ако говорим за високо ценени картини, Павел Митков е един от най-успешните художници в света. Една негова картина струва 100 000 лева, а се продават като топъл хляб. Има и още много имена за изреждане. Излагате се!

16

Анонимен

преди 5 години

Сега, след като ми изтрихте съвсем грамотно написаната забележка, поне поправете Елизиер Илшех на Алшех и Михаил Вешим??? на Ярослав Вешин. Благодаря.

15

Анонимен

преди 5 години

А Сирак Скитник къде е в класацията?

14

Анонимен

преди 5 години

Имаме забележителни художници, всеки със свой стил. Преценяването им в пари е неудачно, още повече - сравняването на парите на чужди художници. Западният свят е в тотален упадък на художествени изразни средства, не бива в никакъв случай да изпадаме до тяхната пустота. Ако искаме да се вдигне стойността на картините от родни художници, всички визуални медии трябва да ги популяризират, не като реклама, а въобще.

13

Анонимен

преди 5 години

Мърквичка е чех, роден и умрял в Чехия, ама както и да еА къде е Валентин Тузсузов - Атин???????

12

Анонимен

преди 5 години

ВешиМ? Елиезер Илшех? "На кои художници дазаложим на сигурно (условен списък)?" на сигурно, но условно :))Чудесно е да се пише за българската живопис и имената на големите ни художници трябва да се споменават все по-често. Този материал е доста слабичък и е силно условен, защото преповтаря къде слухове, къде истини, къде градски легенди. Авторът е могъл да подготви по-задълбочена статия. В топ 15 със сигурност са Никола Танев, Константин Щъркелов, Гошка Дацов, Никола Петров, Георги Митов и др

11

ВВ

преди 5 години

Всичко е за местна консумация, да си вдигат българите акциите и чешат егото. Добри са, продуктивни, креативни, но...извън пределите на Родината са безинтересни! Нито един автор или творба на това наше родно изкуство не влиза в графа световно културно наследство...както и всичко останало прехвалено и прелюбено родно. Единствено Кристо на този фронт е фактор, но той пък отдавна се е разлюбил с България.

10

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 6В кой свят Ваня Дечева е търсен и пазарен художник? Лека и пръст.

9

Соня

преди 5 години

Тоз Балкански!?! Някакъв луд ли беше в чата?

8

Балкански

преди 5 години

До АнонименПред очите ти е, ако бе прочел статията преди да драскаш в чата.

7

Sonq

преди 5 години

А Кольо Карамфилов?

6

Анонимен

преди 5 години

Пазар .... а не най-известни или добри художници

5

Анонимен

преди 5 години

А къде е Балкански? Или и такъв няма?...

4

Любител

преди 5 години

Много неграмотно написана статия...