67

Анонимен

преди 2 години

Браво на това момиче, защото да оставиш исляма - религия, която ти налагат насила се изисква много голяма смелост! В тези държави са фанатици и си мислят, че исляма е най-важното нещо в живота. Мислят си, че който се откаже от тази заробваща религия и иска да живее свободно, то според тях той е "неверник", "неморален", а само тези, които вярват в исляма са свестни и морални. Няма що! Мислят се за нещо повече от другите! Фанатици! Но Рахаф Мохамед им показва, че може да се живее и без религия.

66

Анонимен

преди 5 години

да и в християнската религия има клонове извън нормалното,но това са изключения,които не са толкова радикални и масови

65

Анонимен

преди 5 години

До село селоправ си,центъра на цивилизацията и науките е в арабския свят,идва исляма и унищожава всичко,тези от учените които не са избити бягат в гърция и италия и там става новото средище ,но на по-ниско ниво,тъй като повечето от откритията и науката са унищожени или избити.Тази религия идва точно за да ги унищожи,тъй като религиите започват да губят контрол върху хората,заради напредъка на разбиранията.После вече всичко е във властта на жреците(моллите)и има само молитви,камили и фереджета

64

Анонимен

преди 5 години

е ,вече има шанс да е човек,досега беше движима собственост,сега вече живота си е неин

63

село село

преди 5 години

Ислямът идва през 6-7 век,ама ти си нагло неграмотен и от къде да знаеш, че арабите, египтяните, гърците и персите са процъфтявали доста преди това. Те са създали математик, физика, астрономия, а след ислямизацията нищо. Капиш колко си неграмотен, даже не разбираш мисълта на човек за какво говори?

62

Анонимен

преди 5 години

"Обърнете се и вижте където има ислям,дали има наука,изкуство,технологии,прогрес,хуманност,демокрация и пр."Че тя науката, изкуството и технологиите първо от там са минали, преди да дойдат в Европата. Една част са измислени в Индия, а друга част са измислени именно от ислямския свят, чак едва после идват в Европа. Алгебра, геометрия, медицина... Всичко това води началото си от извън Европа. Ама ти откъде да знаеш.

61

До 59 от Християнин

преди 5 години

Нищо не си проучвал защото си неграмотен. В С. Арабия се практикува Уахабизъм, който беше лансиран от ЦРУ за борба срещу СССР преди, а сега за създаване на гнезда на тероризъм, които да отслабят Европа, Русия и Близкия Изток. В една мюсюлманска държава като Иран семейството си недояжда, но осигурява на дъщеря си магистратура, а тук момичетата си правят джуките големи.В САЩ има протестантски църкви, в които пускат змии да хапят хората за да докажат силата на вярата - за това чел ли си?

60

Щурмовак Ястребител

преди 5 години

Коментари от хора с никакво знание по темата, но мега претенциозни. Като да речем "християнина". Ти ако си чел Библията от начало до край, аз ще се обрежа още два пъти, а ако си чел Корана - както твърдиш, ама дори сам не си вярваш!, ще обрежа още 5 пъти! А дали този "християнин" (уинк-уинк!) е чул изобщо, че семейство Сауд са евреи и ционисти, т.е. - те не са мюсулмани, и че "ислямът" и е вахабизъм, форма на религия, измислена от ингилизите преди има-няма преди един век.

59

Анонимен

преди 5 години

"Една арабска принцеса разказва" на Джийн Сасън е по-интересна история от това клише.

58

Ттт

преди 5 години

Не си губете времето просто няма бог.Всичките религии имат за цел по един или друг начин даподчинят човечеството.Ако имаше бог още в старият завет по между другото да им каже че земята е кръгла Християнството си променя догмите с напредването на науката.Доколкото исляма е по консервативен и остарял

57

християнин

преди 5 години

Аз съм ревновстен християнин,но от 25 год.изучавам исляма.Твърде дълбоко.Личното ми мнение е,че това е чумата на човешката мисъл.Това е примитивна философия,която превръща родения човек ,в зловещо,безмозъчно същество.Обърнете се и вижте където има ислям,дали има наука,изкуство,технологии,прогрес,хуманност,демокрация и пр.Има само виене на чакали/моллите/,удряне на челото в земятя и жестоки убийства.Това е исляма,за ваше съжаление.

56

Анонимен

преди 5 години

тука от всички 11-те които работят почасово за тоа сйт пише им имената в конаткти друг никой не коментира , само вътрешни коментари за да изглежада че някой пише нещо

55

Анонимен

преди 5 години

Това момиче е достойно за възхищение. Тя не е някаква дисидентка или политическа активистка, нито идва от бедно семейство, за да се каже, че е икономически имигрант. Тя просто иска да учи в колеж и да стане архитект, да се постригва както си иска и т.н., а не да стои вкъщи, даноси бурка, да дебелее и семейството и да я бие. Много се радвам за нея, успя да се спаси.

54

Анонимен

преди 5 години

Българинът насила е покръстен, пък реве, че 500 години са го оставили да си изповядва свободно каквато иска религия. Че даже и църкви са му разрешавали да си строи. Вижте кои са знаменитите обекти построени от Кольо Фичето и ще видите, че от 15 значими обекта, 12 от тях са църкви и са построени по време на Османското владичество... Опааа, сори... Според вас е "робство". Нищо, че робите нямат права, право на религия и право на собственост. Кажете го на тия с личните възрожденски къщи на 2-3 етажа

53

Анонимен

преди 5 години

До Диабло:До колкото си спомням, когато България пада под Османско владичество, дори не съществува единна държава България, а са няколко с различни имена. После под Османско, населението се увеличава ТРОЙНО, а християни във войската е нямало, само са ги пазили. До колкото си спомням, православните ви "братя" християни ви претопиха и изклаха за нула време в Македония, Беломорие, Северна Добруджа и до Ниш, само за 50 години, а не за 500.

52

Анонимен

преди 5 години

Ей това ни е шанса да го върнем с лихвите на арабските завоеватели сори бежанци.Те вербуват сред по-отчаяните и мюсюлманите в нашите страни джихадисти, ние сега трябва да намерим тези който са недоволни и отчаяни сред арабите и да вербуване сред тях християни кръстоносци.И после им се заявява на всеки ваш атентат в Европа ние ще правим по три при вас.А всеки прохривтиянски активист дойде ли в Европа пълна амнистия без екстрадиране и тогава да им гледаме купона.

51

Анонимен

преди 5 години

"Само в твоя паралелен свят това не е ислям."Както казах... Колко е удобно да си TЪП!

50

Анонимен

преди 5 години

Статията от Уикипедия не е коректна. Всъщност наистина течението е от 19 век. А не от 18-ти. Но и от 18-ти да приемете, пак е твърде ново и наистина не може да се счита за автентичен ислям. Все едно сега аз да направя християнска секта и след един човешки живот (добре, хайде, един дълъг дядовски човешки живот) сектата ми да я говорят по цял свят като някакво значимо за света християнство. Сещате се, че няма как да стане, ако няма някой зад гърба ми, да ми помага това да стане.

49

Анонимен

преди 5 години

До 49Само в твоя паралелен свят това не е ислям.

48

Гражданин

преди 5 години

Малко за уахабизма https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Уахабизъм