29

фифи

преди 5 години

Напротив! Защо трябва ментето да е непременно по-евтино от оригинала?? Могат да го пуснат и доста по-скъпо! За "разбирачи"! Слагат го в чужда опаковка на известна фирма, подходящо овкусено и оцветено. Например вода пълна със сгъстители, овкусители, пълнители и "подобрители". Пишат го "внос". Кой ще го познае какво е?!?

28

Анонимен

преди 5 години

Земеделското министерство да издаде наредба такива "хранителни" продукти да се продават в отделни магазини( не в редовните).Магазините да се казват "Менте храна"

27

doko

преди 5 години

Според мен тези продукти трябва да се продават в отделни специализирани магазини с подходящо лого като-,,Сам дойдох"...,,Тука-така" и т.н.

26

Ами така е..

преди 5 години

Кво има за Неразбиране...!????Всички сте у Градо, всички искате да сте на чекмедже, да ви е леко и меко, ама.... За без пари..!!!! КАТО Нема крави---ше ручате подсладена и боядисана вода вместо мляко!! ДА ВИ Е СЛАДКО!

25

Поп Андрей

преди 5 години

Само едно не разбирам. Защо трябва да се допускат ментета в търговската мрежа, а и въобще да се произвеждат. Би трябвало да е наказуемо от закона, както се наказват и тия, които правят "менте" фалшива валута. И едните и другите се облагодетелстват чрез измама.

24

Поп Андрей

преди 5 години

До 16 ПародияКорупцията не е голяма, тя е ОГРОМНА.

23

Производител

преди 5 години

До Анонимен 23Не ти вярваме, аз съм производител на кашкавал, и истинският не е истински. Вече няма истински кашкавал и сирене в търговската мрежа, само цената е различна. Истинско сирене и кашкавал можеш да намериш в някой частен стопанин на село, другото е мижи да те лажем.

22

ц

преди 5 години

цялата държава е менте

21

ееее

преди 5 години

Демокрацията

20

Потребител

преди 5 години

За да е ясно всичко с преработката и пазара на млечни продукти и за да няма заблудени потребители,трябва да се случи следното:1. БАБХ да създаде специален регистър на млекопреработвателите, които влагат "друго" в млечните продукти освен мляко, вода, сол и закваски. Този регистър да се публикува и актуализира в Интернет платформите.2. Във всички търговски обекти (не само в големите вериги) продуктите, които освен мляко, вода, сол и закваски, съдържат и нещо друго да са на отделен рафт с надпис.

19

Анонимен

преди 5 години

даже истинският кашкавал почва от 25лв защото той се прави от 20 литра мляко.а още по истинският който се прави от 50 литра си е 100 кинта, казвам ви, вярвайте ми.

18

Киро Кюмюря

преди 5 години

10 кила мляко за 1 кг кашкавал, имате много здраве от бай ви Киро! 5,5 кг е... То не, че ако е от мляко го правят както трябва, ръгат лимонтозу да се пресече и пресоват сварения бъркоч. щот маята е скъпа... и излиза "отлежал кашкавал"...

17

Mi6osp

преди 5 години

При социализма по стандарт кило кашкавал Витоша се правеше от 4.5 кг.краве мляко. Сега без стандарт го правят от 10кг. и пак е ментак.

16

Друг

преди 5 години

Трябва открито да се пише Фалшив продуктА не имитиращ!! 80 % не знаят смисъла на думата имитиращ,фалшив им е по ясно.!! То.апропо .. ние 10 год търпим имитираща власт, та за някакъв...кашкавал. се косим.

15

Негативи

преди 5 години

Има ли нещо истинско и качествено във Бг ? Все гледат да минат по леко без много мисъл,да прекарат, да излъжат,работят некачествено ,а после защо никой не ни иска? Затова няма да има Бг !

14

От Германия

преди 5 години

Тук има страхотен кашкавал в Лидл....! В Нето се продава и турски такъв. В пъти по-добри от купуваните скъпи марки в Родината!

13

Чичо Тони

преди 5 години

Не ни информирайте че ни пробутват ментета. Това си го знаеме и без вас. А ако ви стиска ни информирайте кои са производителите на ментетата. Имена!

12

Пародия

преди 5 години

Те повечето т. нар. кашкавали в БГ са меки Л...на с незнайно съдържание. Вече си купувам такива само от Сърбия и Турция. Нашто и за *** не става. Не знам що за корупция цари в агенцията по храните.

11

Анонимен

преди 5 години

Кашкавал не съм ял от поне 20 години. Хем е скъп, хем не знаеш на какво менте ще попаднеш... в тая ситуация има 50/50 шанс да те oгъзят яко или просто да те oгъзят... не, мерси, не съм от ЛГБТ.

10

Kiro

преди 5 години

Добре де, скъпо било и замествали.Ами държавата да смъкне тези 20% ДДС и ще поевтинее, не е трудно.