56

Анонимен

преди 5 години

А няма ли да има обучение на хората по радио о тв какво е инфаркт, инсулт, как да се притисне правилно задавил се човек, че да го изплюе, че няма време да се чака линейка, как се помага на човек с гърч и че НЕ му се вади езика... Преди даваха по канал 1 преведени такива инструкции от 911. Да вземат да ги пускат пак?

55

Анонимен

преди 5 години

Този фириал на спишна помощ е ат скоро.До преди 10 години линейките тръгваха от СофияЗнае се какво става когато тълпа уплашени хора влезе в тясно помещениеДори дипломирана сестра няма да се справи в шумотевицата, която се създава

54

Менто

преди 5 години

Сигурен съм че са играли шах, но са смърди на ракия! Е, на шах ли да миришат????????

53

Окото

преди 5 години

Този спешен център няма лекари.От година понякога има но не всеки ден.В началото беше много.добре,но напоследък е разграден двор.Сунгарска да не плямпа глупости защото явно няма хал хабер понятие за Ботунец.В поликлиниката има 4 джипита и в 13.00hвече няма никой.В спешният център сестрата си гледа телевизия и отношението им към хората е отвратително.Единият доктор е алкохолик,другият не идва на работа......страшна картинка.Всички са за уволнение и начисто.Живея на 10 м.от 16 ДКЦ и знам.

52

Питам

преди 5 години

До Анонимен 62 Мама и тати искат да уча медицина, ама аз не искам.Кво да правя ?

51

Анонимен

преди 5 години

След десетки години негативно отношение към хората с тази професия сега виждаме какъв е резултата.Първо-няма линейка,второ няма лекар.И няма и да има.Спешен лекар се става след 22 години учене-12 за средно образование,6 медицина и 4 за специалност!Обаче уважение към хората с такава професия няма-заплата мизерна,условия лоши,отношение от страна на пациентите-ужасяващо.И така се стигна до тук .Никой не иска да учи медицина и нокой не иска да работи тази професия.

50

Анонимен

преди 5 години

А каква е тази без отговорна майка да позволи на детето си да глътне пионка ?

49

1312

преди 5 години

Що за *** трябва да е на 11 години да глътне пионка от детска настолна игра? Ама на 13 вече самите те стават "родители"..... само 2 години разлика! Не им вярвам.

48

хм...

преди 5 години

те на 11 год раждат не се задяват от..парче салам... а тук пионкаима нещо не такашведите постоянно крякат и изказват абсурдни врсиикато не ни харесват нас , да си обучат лекар от техният етнос които не ги е гнусс техните си данъци ако щат да си направят златни болницинека са в пъти о хубави от нашите, ние няма да ходим тама знаят да бият доктори,полицаи и военни

47

Анонимен

преди 5 години

Тези като толкова разбират да се самолекуват и без това не са платили 1 стотинка данъци, ама са източили хиляди от системата.

46

Ванката

преди 5 години

С голи ръце не се спасява при такава ситуация, а в операционна и с медицински екип. И двайсе лекари да е имало - какво от туй, с пръсти в трахеята ли ще бъркат!?

45

Kuala

преди 5 години

Нещастен случай по нашенски или по скоро по ромски. Прави са хората че искат обслужване. Но сами си казват защо не може да стане. Явно им е ясно че там няма никакво обслужване. Казват че е студено, че има само едно легло и един стол, че няма никакви лекарства, Валериан и т.н. И искат да бъдат обслужвани директно от София. И изобщо искат и искат. Ами хубаво да им затворят центъра и да видим как ще цъфнат тогава.

44

Анонимен

преди 5 години

Много заплетена тази история. То никой не е действал адекватно явно,нито родители, нито сестри, лекари и тем подобни. Жалко за детето.

43

До Гашо

преди 5 години

Здравните осигуровки в България не са фамилни, а на принципа всеки за себе си. В случая няма значение дали майка му, баща му или леля му са осигурени. В Испания един от семейството ако е осигурен, всички имат право на безплатно здравно обслужване.

42

Анонимен

преди 5 години

Дете на 11 години е осигурено от държавата. Сестрата е звъняла на лекари и всеки един от тях е бил длъжен да се отзове за първа помощ в случай като този задавяне с чуждо тяло.

41

Гашо

преди 5 години

А дали тази е внесла и една стотинка здравни осигуровки или какъвто и да е данък. Силно ме съмнява. Който не е плащал осигуровки няма право на претенции.

40

Съвет

преди 5 години

До ЦСМП: Не коментирайте случаите и не да вайте гласност на факти "от кухнята" докато не приключи разследването! Тълкуват се превратно.До медиите: Трябва ли всяка *** жалба от очевидно не ниско, а НЕобразовани хора, да излиза на първа страница и в централните новини? Вижте полицаите! Те инфо не дават. Мълчат и работят.

39

Анонимен

преди 5 години

Хич не ми се връзва, дете на 11 години да се задави така фатално от дребничката пионка на "Не се сърди човече". На 11 години 6-ти клас ли е? Айде стига с тия номера! Мога да им съчувствам за загубата на детето, но те за кое страдат? За детето, или че от следващия месец ще взимат по-малко помощи?

38

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ...

преди 5 години

Бяха писали, че детето, освен че не дишало, повръщало и кръв. Някой може ли да обясни защо дете, което е вдишало пионка от "не се сърди човече", ще повръща кръв?

37

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ...

преди 5 години

Абе резултатите от аутопсията излязоха ли? Да не би да не е пионка от "не се сърди човече", а да е нещо друго?