98

Скрунджо

преди 5 години

И да си кърпят чорапите! Наш тато носеше кърпени чорапи.А, да - и прахосмукачките до 300 вата.ЕКОлогия = мизерия. Видиш ли копче ЕКО - дръж го добре изключено.

97

Няма утре

преди 5 години

или пък вместо да се мислят глупости да направят задължителна гаранция от 9 или 10 години. И данъчни облекчения ако имате електроуреди само от клас А в къщи. И готово. Никой производител няма да бълва *** които след 2 годишната гаранция са за ***. Елементарно като гъбена чорба ама да я готвим с чалъм по анадолски започваме да слагаме какво ли не и да я усложняваме

96

еко рома

преди 5 години

Най-добре е да са от горими материали, като гума, пластмаса, талашит, за да ги рециклираме в кюмбето зимата.

95

Анонимен

преди 5 години

Стига плещили глупости! Има цяла наука по надеждност наричана "жизнен цикъл на изделието", с цел проектиране така, че да се скапе тотално 2 дена след гаранцията. Така се бори безработицата и икономическата депресия и се увеличава брутния вътрешен продукт.

94

Няма значение

преди 5 години

но преди години се правеха качествени и здрави стоки. Хладилникът на нашите, който се разпадна от ръжда преди 8 години, е направен през 1967 година, "Мраз" с компресор на АЕГ. Компресорът си беше в ред, само ламарините бяха изгнили.

93

българин до Инж

преди 5 години

Вярвай ми,че никак не ми се мъкнеше нова пералня от магазин и старата-макар и разглобена до пункта на вторични суровини.Далеч по лесно ми беше с резервните части,ама ей на НЯМА!А да кажеш,че новата е нещо повече-като гледам и слушам-нито говори,нито простира сама!А и от сега си знам,че резервни части въобще няма.И няма какво да правя-ако се повреди пак същата хамалогия ме чака!

92

българин

преди 5 години

Какво ли ново са измислили?Имах пералня"Перла 05"и си работеше 25 години,защото имаше резервни части и аз си я поправях многократно.Но части вече няма и ремонтът стана невъзможен.Истината е,че трябва да натиснат производителите да произвеждат качествено.Некачественото производство е наистина вредно за природата,не само за потребителя!

91

друг анонимен

преди 5 години

до 86Ами не си ли си задал сам въпрос , защо са евтини и защо се чупят и чия и ползата от това ?...

90

Анонимен

преди 5 години

До vladyАз пиша за масовите измервателни уреди,които се използват в ежедневитето - домакинствата,учрежденията,учебните заведения,термометри,спиртометри,някои производства,а не измервателни уреди използвани за наука и изследвания.

89

vlady

преди 5 години

До АнонименБез електроника няма как да се реализират измервателни уреди с ниска собствена консумация, висока точност и висока чувствителност.

88

Анонимен

преди 5 години

До АнонименСпомням си как източногерманците се хвалеха също с електроуреди и един немец показваше с гордост над 20 годишен хладилник,който си работеше неотказно.

87

Анонимен

преди 5 години

Вуйчо ми има хладилник Саратов от 1962 година не се е чупил за за това време (57 години), а и по най големите жеги бирата я охлажда супер, а седи под един навес.

86

Анонимен

преди 5 години

До Инж.Без електроника може,но без техника и механика не може!Дори според мен,трябва задължително да се забрани да се вкарва електроника на всички отчитащи уреди,защото лесно може да се *** и манипулира с електроника.Включително и важни документи да са задължително и на хартиен носител.

85

Анонимен

преди 5 години

Ми направете си сами неща които не се развалят.Хем искате нещото да струва на минималната цена ако може без пари и да не се поврежда никога. В момента е по-евтино да си купиш нова пералня или телевизор отколкото да ремонтираш стар.

84

Анонимен

преди 5 години

До ЧикънТе може да не искат,но трябва да се съобразяват,защото планетата е силно замърсена,а и ресурсите като се изчерпят какво ще правят после?Искат или не искат,печалбите на няколко корпорации не са толкова важни,колкото оцеляването на живота на планетата!

83

Инж.

преди 5 години

Вижте, със сегашните технологии не съществува проблем да се произведе автомобил, който да не изисква подмяна на каквато и да е част 1 000 000 км. Не съществува проблем да се проектира пералня, която да е изправна 50+ години. И т.н. и т.н. Но това е в тотален разрез със стратегията на консуматорското общество. В повечето случаи ТВ се подменя не поради дефект, а защото е "остаряло". За телефоните даже няма да отварям дума.

82

Чикън

преди 5 години

Много трудно ще стане това. Производителите няма да искат да произвеждат уреди, които работят дълго и се поправят лесно. Кой ще им прави оборота? Продажбите ще спаднат с 2/3 поне.

81

Анонимен

преди 5 години

Това с "програмираното разваляне" на уреди и не само го има още от зараждането на масовото производство. По Дискавъри имаше филмче, в което дъщерята на изобретилия на чорапогащниците обясняваше как първите такива са били изключително здрави и не са се късали... продажбите вървели, докато е бил нов продукта и после са спаднали рязко. Тогава му е поставена задача, да разработи такива, като днешните - лесно да се късат. Беше даден пример и с крушките за осветление - по същия начин.

80

митрофан

преди 5 години

До ВанкатаTук е тънкият момент.Според КЗП,продавача носи отговорност за срока на ремонта в гар.срок/30 дни/.Сервизите не носят отговорност за срока на отремонтиране на гар.уред.

79

Анонимен

преди 5 години

Има много трикове с които си служат производителите,за да се разваля дадена стока,като например поставяне на пластмасови,вместо метални части,които се износват по-бързо или например принтери,който са настроени след определен брой принтирания да блокират,включително и електроника,която е програмрана продукта да не работи след определен срок на ползване,батерия,която лесно се уврежда след къс период от време и т.н.!Техниката не е по-различна,просто са хакнали малко електроника и нов дизайн!Техник