87

besen

преди 5 години

цирка с винетките ще е като детска игратука ще има заради прпостотийте държавни пропуснати ползи и като апаратите са им ок и софтуера ок и не работят нещата ще има дела към нап та ще им спукат гьона от плащанията колко ще спечели или ще загуби държавата ще видим накраяи как от поне 50 фирми със софтуер само 4 имат лиценз е да де тия дето са си платили имат а другите не и сега дали хората пари за софтуер и сега пак ли ще посивеееееме доста а Роско Бъчвата само се дуе знае ли какво е сървър

86

некадърник

преди 5 години

за по-лесно направо смъртни присъди на нарушителитепроверяващите да имат право да определят кое е нарушение в движениеизпълняват се на място

85

Анонимен

преди 5 години

Като имат такива иновативни и недомислени идеи е редно да заплатят затова. Неможе през две три години да купуваме касови апарати.

84

ББ и ЦЦ

преди 5 години

Това е ужасно и е в противовес с демократичната идеологията и с всички свободни пазарни принципи. Създава се една тежко болна среда за бизнеса, която външно е добре напудрена, но от вътре е гнила. Йезуитска се обяснява как това е за благото на данъчната и фискалната политика, която ще подобри благосъстоянието на българите. Истината е, че авторитарно, някой налага собственото си глупаво мнение и всички ние трябва да се съгласим и примирим с глупостта, която свети като слънце на жълтите павета.

83

Отговарящ а...

преди 5 години

Поредната недомислица - променя в повечето скъпи и с големи възможности софтуери за да стане възможна тази простотия с касовите им апарати е НЕВЪЗМОЖНА !!! Чувал ли е някой от НАП за Microsoft Dinamics или Oracle или SAP ?? И има ли представа колко е сложно и невъзможно да заключиш такъв софтуер за тъпия касов апарат ?? Огромна част от фирмите търгуват 80 % на едро с плащания по банка и 20 % например по каса... И заради тази каса ще трябва да сменят софтуера си, защото едва ли...

82

Анонимен

преди 5 години

Тези които си развиват бизнес без фирма и касов апарат това засяга ли ги? НАП такива не ги търси за нищо. За какво да гони михаля като има овце дето си стоят да ги стрижат.

81

Skk

преди 5 години

То да бяха само касовите апарати. А вдигането на минималната заплата, кой облагодетелства бедните ли. Сещате ли се, че тя повлича и много др. Плащания към държавата, като вноската за здраве, вноската за самоосигуряващия се, вноската за замеделски производител в същото време майчинските и др. Плащания от към държавата вързани с минималната заплата са замразени. Кой има файда от увеличаването административно на минималната заплата?

80

Петърчо

преди 5 години

А това че много търговци се опитват да мамят и да не плащат данъци върху реалните печалби? Или Вие които с честен труд печелите пари и си плащате редовно данъците сте нещо по-различно от тези "богопомазани"? Нищо в тази държава няма да върви напред независимо кой е на власт ако всички се правим на тарикати и гледаме да прецакаме другите. Не може в страна в която законите са за другите да очакваме добър живот. Тук явно хората най-добре умеят да се оплакват вместо да решават проблемите си. Жалко.

79

Диана Замфирова

преди 5 години

Убиха малкия бизнес- тези кръвопийци.За десет години трета смяна. Узаконен рекет.

78

Forever

преди 5 години

Хаоса е гарантиран и конкуренцията е жестока,като се започне от производителите и по дистрибуторската мрежа надолу, а цялата бъркотия е за едно нищо,нито в полза на държавата,нито за търговците,които са ощетени за пореден път.

77

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 91Ако това наистина е така, то обяснява много неща в поведението на корумпето Горанов. Сигурен съм че този път хаоса ще е толкова голям че ще смете цялото прогнило от корупция правителство на Борисов.

76

Анонимен

преди 5 години

Който е прочел наредбата на Горанов знае че хаоса е неминуем. Защо българскинте министри се мислят за най-умни в света? Защо не проучиха поне малко как стоят нещата по света? Ако само това бяха сторили вместо да пишат идиoтски наредби нещата нямаше да стигнат до това поредно разгромяване на българския бизнес.

75

Анонимен

преди 5 години

Кръстникът на страхуващия се от земетресения финансов министър Владислав Горанов е собственик на ай ти фирма.Срещу предоставения за безвъзмездно ползване луксозен имот,същият получава от Горанов почти ежедневни кухи поръчки за нов софтуер за различни министерства,агенции и всякакъв род други държавни хранилки.Както се вика в този случай куче влачи,диря няма.Софтуерните фирми се пълнят с държавни пари,а сметката я плаща данъкоплатеца.И резултатите са видими-сривове в ел.винетки,КАТ,търг.регистър.

74

Анонимен

преди 5 години

Всички тези статии са пропити с огромна некомпетентност. Има 4 софтуера одобрени на сайта на НАП ама например версията на Микроинвест пробвайте да си я намерите от някъде. Касови апарати имало от средата на декември - давам 1000лв. на този който си е купил такъв Декември от Датекс или Дейзи. Иначе предопреждават от НАП, че има 80 дни.

73

Анонимен

преди 5 години

Какво може да се очаква от корумпе което живее по чуждите къщи? След поредния надигащ се хаос в държавата личните ми очаквания са оставка на корумпираното правителство и избори. Прави ми впечатление че Горанов освен протеже на Борисов е протеже и на Нинова, която говори за оставки на министри но не споменава никакви имена.

72

Анонимен

преди 5 години

Преди няма и 2 години натиснахте всички да си сменят апаратите, сега пак. На тях дето се вика още им тече амортизация, сега искате да ги бракуват и да си купят нови...

71

Пенсионер

преди 5 години

Колкото повече глупости правят , толкова по ни влиза.От какъв зор добавките към пенсиите за инвалиди минават към соц. министерсто. Безсмислено упражнение.300 000 пенсионери с намалени пенсии. Да ни е честито.

70

Анонимен

преди 5 години

И ако сега има дребен търговец,който да гласува за ГЕРБ или въобще да не отиде до урните,то той наистина е глопак.

69

ПрограмистЪт

преди 5 години

Хаосът е гарантиран , както и парите които ще потекат към няколкото връзкарски фирми ,които осигуряват 'програмното осигуряване' на касовите апарати.

68

ист

преди 5 години

Очакват се нови оставки заради касовите апарати. Традиция.