8

Анонимен

преди 5 години

Сега се говори, че на дневен ред е закриването на старческите домове! Щяло да има лични асистенти и домашни помошници, които ще работят почасово. Но един възрастен и болен човек се нуждае от 24 часово обслужване. Ще стане така, че сега ги закриват готовите институции, а след 5-10 години, ще дават милиони да се откриват или ремонтират нови. Загубена държава, която не си гледа интереса! Още повече, че нацията застарява.

7

р

преди 5 години

В Дома за медико социални грижи в Бургас има настанени 300 деца и участваха в Българската Коледа . Не е пред закриване . Големи щуротии пишете !

6

Анонимен

преди 5 години

Във Франция ги има и двете възможности настаняване в специален дом и всички грижи са там, родителите само ходят да ги виждат. И не получават никакви пари. И втората възможност ако поискат да се грижат сами за децата, родителите получават доста пари, заплата, защото не могат да работят, допълнителни пари, безплатни възможности за ваканции и почивки с лечение и т.н. Но нямат никакъв друг живот извън ежечасната грижа за децата.

5

Анонимен

преди 5 години

ааааааа не, не може така, тия дето системата ги убива (майките) ше изгубят парите дето им подариха! веднага на протест, другарката "загрижена" провокаторката нинова, да организира нещата!

4

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 2В Дома децата имат много повече ежедневни социални контакти в сравнение със семейната среда, така че да твърдите, че са скрити зад стени не е много удачно.

3

Анонимен

преди 5 години

2006- 2007 год. започнахте да ги закривате по повелята на Европейската директива, макар много специалисти, педагози, социални работници и психолози да бяха против. След 10 год. осъзнахте, че не става.В ЕС има създадена среда, услуги, нормални условия за отглеждане на тези деца. В Бг няма подходящи условия. Няма и желание за създаване на такива условия.Защо се мерите с ЕС, след като социалната политика в Бг е много зле в сравнение с ЕС?!

2

Анонимен

преди 5 години

Пак да скрием тези деца зад дебелите стени и няма да има проблеми.

1

Анонимен

преди 5 години

Идеята за закриване да се смени с идея за откриване и пак да се финансира с европейски и държавни средства. После пак ще ги закрием чрез финансиране за закриване. Това са реформите на идейниците.