141

Да сложат

преди 5 години

администрацията на БНБ депутатите и КЗК в друг град и нещата рязко ще се променят. Просто вече има държавни чиновници с месечен доход повече от 30 минимални заплати и се създава изкуствено деление между София и България.

140

Анонимен

преди 5 години

В цялата страна заплатите са между 480-980 пряко сили спрямо изискванията :((

139

Анонимен

преди 5 години

София вече не е атракция, градове като Бургас,Варна,Пловдив,Ст.Загора и др. отдавна са по желани за живот и работа. София е гето, мръсотия,презастроено,престъпност,безбожни цени на имоти,услуги и т.н.

138

Анонимен

преди 5 години

това са пълни глупости,жалко за любимата ми икономист г-жа Зайкова .Изследването от известно време е тотал фалш с изключение на големите а цитираните суми са БРУТО таван 1100 !

137

До 131 Казасов

преди 5 години

Продължавай с измислиците! Примерно Франция - от петте най-добри университета във Франция 4 са в Париж и 1 е в Лион. В Германия два от най-добрите университета са в Берлин, има и в Мюнхен и в Хайделберг, но това е по наследтсво от времето, когато Германия е била раздробена на много държавици. Повечето най-добри университети в света, ако махнем САЩ, където е по-особен случай, са в столиците или някой друг голям град.

136

мимоходом

преди 5 години

За да е относително вярна статистиката, би следвало да се посочва не среден доход за страната, а среден доход за София и отделно за провинцията.Такава, каквато се дава към момента, е силно изкривена и невярна.

135

Ха-ха

преди 5 години

До АнонименЕ,някой трябваше да каже вица на деня,от рода на "София храни България".Нека тогава София да се отдели от България,пък да видим какво ще стане!Радвайте се на двойните заплати и процъфтяването на IT сектора,ха-ха.Столици лесно се намират,ама държави май не.Сега е актуално да се правят референдуми,може да се спретне един по въпроса.

134

Анонимен

преди 5 години

В София се плащат данъци, а в провинцията се крият.От там разликата в заплатите.

133

Анонимен

преди 5 години

На практика по-голямата част от провинцията е на издръжка на София, иначе заплатите в София щяха да са поне двойно по-голями, както и бюджета на София, който е орязан повече от наполовина, за да се пълнят бюджетите в провинцията.

132

Майтапчия

преди 5 години

До южнякЕ,Гърция горе-долу става.То и без това на тия от Солунската област им викат вулгарос,да ги обиждат,та ще е плавен прехода.

131

южняк

преди 5 години

Хич не е майтап,за 30 минутисме в Гърция,топло и чисто море,безплатен плаж.Кеф.

130

Майтапчия

преди 5 години

В Северна България имат нелоша алтернатива за отърваване от София-присъединяване към Румъния.Обаче какво да кажем в Южна-вариантите Гърция и Турция не са много примамливи.По различни причини.То не е много майтап,де.....

129

Аритметика

преди 5 години

Директорът на БНБ взима 16 хиляди лева заплата, а 60% процента от българите работят на минимална заплата от 560 лева и ето ти средна работна заплата от хиляда и нещо лева. ЕВростат ясно са написали, че в България няма средна класа!..

128

Казасов

преди 5 години

Столицата знае само едно действие-събиране.Изваждане.йок.Да,ама е в София крета доста беднотия,елита е дошъл от провинцията-управници,съдии,журналисти-каквото се сетите.Относто университетите-не само в Германия,в Англия,САЩ-големите учебни заведения са в малките градчета.Примерно-в Каспичан,Нова Загора,Мелник.У нас-СУ та СУ.Ами хубаво.

127

Бургас

преди 5 години

Защото *** мафия е концентрирана в София, защото повечето хора са прости и си траят...майната и на тая държава и на измислените финансисти, народа е ***, напускам и това е! И родителите си ще взема с мен, нито една стотинка повече не си заслужава да се плаща за данъци и други ***! ***!

126

Аз

преди 5 години

НАП кара всички големи фирми да си местят регистрациите в софия съответно регистрациите на колите и данъците са за софийска община, и изведнъж хоп софия с голямо бвп, мнооооого работели и произвеждали софиянци, а всъщност всички фабрики са провинцията или съседни на софия обшини. София УБИ България, а всички им го разрешихме

125

Анонимен

преди 5 години

Будали негодници - задали ли сте си въпроса , защо в Германия не е така.. Защото негодници и в най-малкия град на Германия - има или университет или висше техническо училище фаххохшуле.Никога никога най-добрите университети не са биле в столицата.

124

Панчев

преди 5 години

България се самоизяжда поради 30 години лошо управление. Ако един се опитва да създаде нещо ще се появят 20 които да искат да му пречат. И затова хората бягат в чужбина.

123

sid

преди 5 години

Създадохте град държава,който в никакъв случай не може да се издържа самостоятелно,ако не изсмуква всичко под форма на инвестиции,глоби,такси.Защо града държава трябва да определя бюджета на всяка община?Защо всички приходи се вливат в републиканския бюджет?Има общини ,които са съдали условия не само да се издържат,но и без ,които държавата София ще увисне.Това е най-голямата несправедливост ,цялата държава да поддържа високия стандарт в София.

122

Анонимен

преди 5 години

В София заплатата е от 400 до 800 а квартирата е 1000 и трябва да си намериш заплата 2000 или да емигрираш Прочети