249

Вижте сега...

преди 5 години

...за млад назначен програмист заплата от минимум 4к нето за София би го накарала да остане, с тенденция всяка следваща да се индексира със средно поне 15-25%. Всичко останало е подигравка и се страхувам, че хората с право няма да останат тук!

248

татул

преди 5 години

Агенция по заетоста,сред работодат...Защо въобще излизате по медиите,дачетем за скоропоговорката,кояторъсите като пепел на бунище.17000оператори на машини.То излиза, машинни-те заводи от разв.социализъм са сеутроили.5хил. стр.техници?.Кажете, закакво ни подготвяте с тези пропускив социалната проходилка.

247

Тончо

преди 5 години

Вижте какво пишат Еуростат," 83 процента от работодателите в България да с основно или средно образование". Въпросът е-колко от останалите 17 процента да с купени дипломи.Друго обяснение искате ли.

246

Тончо

преди 5 години

Айде вече стига с вашите ревове за липса на кадри. Просто се научете да управлявате правилно и да плащате нормално. А ще видите какво ще бъде след 10 години,още по зле. Хак им е на измислените мутро-бизнесмени.

245

Анонимен

преди 5 години

Хе-хе! Самоконтрол и дисциплина... Умение да говориш на роден език...Умения да учиш... инициативност, работа в екип...Горките днешни работодатели.

244

Петров

преди 5 години

50 години имаше прекалено много хора в България и "бизнесмените" си мислеха че балъците никога няма да свършат. Но сега вече "бизнесмените" ще осъзнаят значението на фразата "хората са нашия най-ценен капитал".

243

САШО

преди 5 години

Трудно ще стане хората с осигурена работа да се върнат в несигурна България. Работодателите трябва да инвестират по-голяма част от печалбите си в своето производство а не да си купуват лъскави коли и къщи в Швейцария. Може би те тогава когато предложат по-добри условия на работниците И ОСНОВНО ЗАПЛАТА ДА Е МНОГО ПО-ВИСОКА ПОНЕ ДВОЙНА>>>> от сегашното възнаграждение хората който все още са в България ще поискат да не емигрират както мен и останалите Българи. Ние искаме ПРОСТО НОРМАЛЕН ЖИВОТ>>>>

242

ИСТИНАТА

преди 5 години

Превърнаха в Индия на Европа: евтин труд за работа дето никой не иска да върши там. Аутсорсинг, съпорт и кол центрове, както и шивашки цехове под път и над път. Нашето производство отиде на кино, внасяме даже картофи от Египет. Египет!!! За какво си говорим....картофи от Египет?! Не си ли възобновим производството и земеделието, до няколко години ще сме само териториално понятие! Не може да съществуваш и да се развиваш и растеш без сибствено производство!!

241

extremist

преди 5 години

АЗ БАЧКАМ ЗА 5000 ЕВРАКА НА МЕСЕЦ; КОЙ "РАБОТОДАТЕЛ" В *** ГИ ДАВА ТИЯ КИНТИ - ВЕДНАГА СЕ ВРЪЩАМ, СРЕЩУ ПОДПИСАН ДОГОВОР.

240

Boko bo

преди 5 години

Истината е малко по-различна. Няма глад за работници или квото там щото в Бг няма производство освен един временен аутсорсинг. Всичко това е тестване на общественото мнение. Сложно е, но не забравяйте че всичко в Бг е игра на мафиотско-правителствената олигархия

239

extremist

преди 5 години

ЕЕЕЕ КАТО НЯМА "КАДРИ", ДА ЯДАТ ТИКВИ

238

Стамат

преди 5 години

"Бизнеса" да си внесе роби от Джибути!

237

икономист

преди 5 години

До Анонимен 263Ще се изненадаш колко много млади - образовани хора има, които не могат да си намерят работа, защото просто не ги бива... Имат диплома и знания, но нямат умения, които да приложат на практика. Става дума за социални умения, умения за работа в екип, технически умения свързани с естеството на извършваната работа, физическа и психическа/умствена издръжливост за продължителна работа под напрежение и др.. Дори и едно нещо от тези да ти липсва, е достатъчно за работодателя...

236

Абсурдистан forever

преди 5 години

А бе продажните драскачи,стига сте откривали топлата вода и колелото!!!Банални ставате вече.Едно и също през ден.Който има акъл и не е мазохист,вече се е евакуирал от прокълнатата територия и няма да сглупи да се върне.Големи заплати-йок.Мизерия-forever...

235

Анонимен

преди 5 години

Свърши тя. За нещастие на България, последните 30 години заставаха начело на бинеса и политиката случайни хора, които бързаха да забогатеят, без оглед на какво. И сега, берем плодовете на това. Няма хора, а които останаха са или застаряващи или необразовани, но с големи претенции и усти, но в същност не повече от интернет-кибици.

234

Анонимен

преди 5 години

Последния да изгаси ламбите

233

Анонимен

преди 5 години

Адиос мучачос

232

икономист

преди 5 години

До анонимен 227: Почти нищо не можеш да направиш, не само ако не си математически грамотен, но и ако си функционално неграмотен. Защото метематическите умения и логическото мислене, не означават непременно, че съответният човек може да приложи тези свои качества и на практика! Друг тип умения са необходими, за да се превърне добрият математик в поне толкова добър инженер или програмист. Преподавател също не може да стане от всеки, защото не всеки притежава необходимиоя педагогически подход.

231

ПрограмистЪт

преди 5 години

До ehaa 241Търсят се ИТ-та и още как. И заплатите там постоянно растат (в момента чистата средна заплата за програмист в София е 3500 лв.). Активните обяви за работа там в момента са около 40хил (!).Но не е работа за всеки - има много ясно изразена колрелация между висок IQ успех в бранша. И съответно много хора се отказват при доста трудното начало в бизнеса.

230

Ужас

преди 5 години

До Жоро. А какво ще правят в Щатите: Ако не си отпускат по 100 милиарда долара на месец без обезпечение? Ако спрат да създават конфликти, за да завземат богатствата на тези държави? Ако не продават военна техника по задължение на тези държави? Попрочети как завземат златните находища и диамантени мини и какви заплати дават на работещите там и пак пиши колко е добре в Щатите? А кърмично какво става с поколенията им?