98

Анонимен

преди 5 години

Аз лично ако направя достатъчно пари за да мога да се установа, ще емигрирам заради детето ми, защото виждам накъде отиват нещата и ми се струва че вече е необратимо.

97

Анонимен

преди 5 години

Не емигрантите са предатели, предатели са тия дето ги избирахме откакто има избори, заради тях хората бягат.

96

Анонимен

преди 5 години

Въпреки тия промени към добро, ние си оставаме най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС, със доста кофти преспективи. Всеки уважаващ себе си родител иска по - добър живот за детето си, но не всеки може да се установи със семейството си в нормална държава.

95

Жоро

преди 5 години

До Бате Гойко 89 Че какво се е променило,че това вече не важи.И през 1990г.и днес вече 2019 всичко си е по старому-както и преди"промяната".В България промяна няма-може би еинствената д-ва в бившият Източен Блок-затова и населението се стопява.Само мутрите харесват територията проруска.БКП с днешните разновидности(ГЕРБ,Атака,БСП,ДСП ит.н)разгониха народа и превърнаха БГ в *** по подобие на късият подполковник от Кремъл.

94

99

преди 5 години

До Емигрант 98 Аз живея вече 30г извън БГ и нищо не става по-добро в България.Миналото лято прекарах почти 2 месеца в София.Много исках да си помисля,че мога да се върна и да остана да живея там, но не се получи.Отвориха ми се очите-прекарах достатъчно време за да разбера какво ме очаква ако се завърна.Преди да отида в БГ-гостувах на приятели в Аризона.Знаеш ли какво ми казваха?Ние тук(Аризона) от пустинята направихме Рай,а там -от рай превръщат страната в пустиня.Мисля,че бяха прави.

93

Емигрант

преди 5 години

Прекарах последните 5 години зад граница и се върнах преди няколко месеца, точно подведен от подобни платени стаитийки. Видиш ли колко чудно и прекрасно е вече в нашата свидна родина. Да ама НЕ!България НЕ е София. Престанете да заделяте каймака ами вникнете и в дълбочина. Призовавам авторката да се разходи из другите ОБЛАСТНИ градове (тук даже не искам да намесвам останалите градове и села) и да пренапише тази статия. Аз лично се глася за Емиграция епизод 2-ри, а вие бъдете живи и здрави.

92

Д

преди 5 години

Не всичко е само за пари. Мои познати заминаха за чужбина преди една година и са категорични, въпреки че материално не живеят по -добре, че няма да се върнат. От една страна е държавата, която има функциониращи институции и социални системи, а от друга страна е отношенето на хората помежду им. Българите нямаме отношение и уважение един към друг и това предопределя нивото тук.

91

Анонимен

преди 5 години

последствия катастрофални заради недоразумение крадливо г.рбераско

90

Демби

преди 5 години

Елате в чужбината. Тука дават по 300 евро на ден само да седиш на един стол 8 часа. От чешмата тече кока кола и в обедната почивка идва стриптизьорка готова на всичко за малки суми.

89

Пустиняка

преди 5 години

И на мен ми се живее в тая държава ама нема начин тук всичко те отблъсква отношение, култура, желание, морал, корупция, злоба, инфраструктура, бизнес, работодател, политика, инфлацията, заплати и какво ли не се сещам. Какво да ме задържи в България природата? ПРИРОДА НА ПЪТ И СРЕД ПЪТ ПРИРОДА И ГЛЕДКИ НЕ МИ ГЛЕДАТ СЕМЕЙСТВОТО.Такива родолюбци които обвиняват мигрантите са си загубили умът.Мигрантите са способни и работят здраво който е бил в чужбина знае че се работи 4 пъти повече.

88

Моето мнение

преди 5 години

Честно да си кажа - всеки да живее там, където го тегли душата! Едни искат душата да се грижи повече за тялото -храна, пътувания, удоволствия, нови коли и т.н., но гарнирано с *** образование и ценности! Аз даже и не желая тези хора, загубили християнската си душа да се връщат тука, у нас и да ни показват колко сме изостанали и нетолерантни към различните сексуалности! Предпочитам да си живея там, където Бог ме е създал! С всичките трудности на моя народ, но православна християнка!

87

.

преди 5 години

До noFreemanМисля, че дори и в българска аптека ще се намерят хапчета за теб :))))))

86

.

преди 5 години

Авторката, дето не знае откъде изгрява слънцето: Въпросът е друг, а ти не си се сетила да го зададеш: Защо заминават без децата си, като децата им могат да учат в чужбина, където всички нормални хора работят и пак гледат деца? Хората си работят, децата си учат. Знаем как се гледат деца в чужбина - трудно е, но не е невъзможно. Но е по-лесо да си всяка вечер на маса, а баба да гледа детето у дома. Мързел му се вика, не гурбет.

85

Анонимен

преди 5 години

Просперитет, подем? Двама души живеем с по 600лв/човек средно. В София. С висше образование. Работейки по специалността. Айде няма нужда. Знаем как статистиката работи Вуте взима 5000, аз взимам 700, средно взимаме по 2850. Да, ама не. Вуте си живее екстра и се осигурява на 3000, аз едвам свързвам двата края и ми взимат пълни осигурителни суми от мизерната ми заплата. Да, някои сектори в София предлагат все по-високи заплати, защото няма хора. Ама останалите...пълна трагедия. А всичко поскъпва.

84

Бате Гойко

преди 5 години

"Ако през 1990 г. беше логично да се излива емигрантска вълна от България в чужбина поради икономически причини, то през 2018 г. това вече не важи."Ха

83

Анонимен

преди 5 години

tova e pisano za niakoya druga Bulgaria , ili ot chovek koito jivee na Mars.

82

noFreeman

преди 5 години

Винаги съм си стоял в нашата България... а вие спрете да пишете тук - дето сте навън - защото това не е вашата страна и най-добре забравете езика и че въобще имате нещо общо с тази страна... вие и вашите дечурлига сте вече мулато-метиси и тем подобни мешавици... НЕ СТЕ ЖЕЛАНИ ДАЖЕ И В ТОЗИ САЙТ

81

Анонимен

преди 5 години

Заплата в софия 700лв,е икономически подем?!?Най бедната страна в Европа и сред най бедните в света е в икономически подем,ама те не знаят емигрантите да му се не види.....

80

Енгелс

преди 5 години

Ето докъде ни доведе капиталистическия режим, затова го мразим и тайно искаме да се върнат славните времена на соца.

79

Анонимен

преди 5 години

Това са предатели емигрантите , те най-много мразят България..