17

Анонимен

преди 5 години

Benebe minava na sastata systema kato zdravnata kasa...s bg zdravnata karta mojete da teglite ot benebeto....

16

Анонимен

преди 5 години

реформата която беше направена през 2000 г беше по модела на САЩ. в света съществуват много по-успешни системи например във Франция и Холандия. ОСвен това ние не завършихме реформата, НЗОК въобще не трябваше да съществува в този си вид. Реформата от 2000 г стана уродлива. Тя отадавна трябва да се промени - въпроса е как?

15

Анонимен

преди 5 години

демонополизация е единственото решение. Не съм съгласен да има доплащане. Това значи да легализираме корупцията и ще е временно решение. После доплащането ще трябва да се вдигне. При една демонополизация постепенно ще се изяснят разходите на НЗОК и цените ще паднат.

14

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 11--------------------------------------Какви непосилни цени,бе драги. Край сегашните празници пръснахте 2 млрд лв за ядене,пиене и кефове.Само за здраве нямате.Е,ше се научите да имате.

13

Анонимен

преди 5 години

Държава без семейна здравна застраховка и държавно безплатно здравеопазване+ нормални пенсии и заплати е мъртва държава. Създава се предпоставки за корупция и кражби, защото никой не е осигурен. Всеки търси начин да прибира. Вс. Държави в ес са си осигурили хората.

12

Българин

преди 5 години

Реформа,да фалираш държавните болници,като спонсорираш частните!Тва е !Българина доплаща вече 25 години,а държавниците крадат от вноските за здраве !

11

65

преди 5 години

Даванията под масата няма да спрат.Лошото е,че ако попаднеш на некадърен или безотговорен доктор може да те повреди.Или да умреш например.

10

Анонимен

преди 5 години

Една от "великите" им идеи е безработните да плащат здравни осигуровки и потребителски такси при лекарите, което е пълен абсурд.Дори и да платени такива, насочват хората към частни болници и платено лечение.Тотален абсурд е и изцяло платеното зъболечение, което става недостъпно заради баснословно високите цени на всички здравни услуги....

9

Анонимен

преди 5 години

Каквито и "рефорфи" да правят, в който и да било сектор от социалния живот, винаги са били в ущърб на обикновените хора, които се изнудват легално чрез всевъзможни данъци и такси.

8

Борисчо

преди 5 години

А ако съм застрахован в Олимпик? Ще трябва да вадя от джоба за лечение... че нали Бочко ви каза: трябва да внимавате къде се застраховате, да направите собствено финансово разследване преди да изберете застраховател!

7

Анонимен

преди 5 години

Ako ste umreli po vreme na reformata ...dogodina ste ima poveche pari za feuerwerki....ihuuuuu....

6

много ясно

преди 5 години

Нямаш ли пари - мизерстваш и умираш.Митьо Очите го върнаха от оня свят.Да, ама Очите има мнооого пари, а обикновения работник работи,за Бог да прости.

5

истина е

преди 5 години

В Сърбия болниците са 64 , я в *** 360 !!

4

истина е

преди 5 години

Бялата мафия пере и краде повече пари от боковистката камора !

3

Анонимен

преди 5 години

Реформата беше направена през 2000 година. Солидарна система и парите следват пациента. От тази система няма по-добра. Опитите на лобистите да заграбят още един обществен сектор и да изнудват пациентите разни застрахователи и частни болници, не е реформа а престъпление. Целта им е да премахнат конкуренцията от държавните болници и националната каса и да рекетират и изнудват пациентите чрез частните си болници и застрахователни дружества.

2

Anonimen

преди 5 години

Здравното осигуряване е почти пълна глупост - специалистите не работят със ЗК, всичко се плаща. Дори и да имаш пари, пак няма читави лекари да обърнат внимание, да се задълбочат в проблема. Светилата са заринати, всичко е на конвейер. И резултатът не закъснява - живеем 10 години по-малко от еврооейците

1

АНТИ

преди 5 години

Опит - грешка.30 години минават,имаме фалирала държава,а кражбите продължават.