41

Анонимен

преди 5 години

Да е жив и здрав отец Иван. Да има повече хора като него в всеки град и село. А на управниците ще им бъде търсена сметка за всяка душа.

40

тонката

преди 5 години

Е така де, в Герберария всяко добро се преследва и наказва, хората трябва да подражават на първенците си - нагли егоистични безполезници, съществуващи само за да пълнят собствения джоб и паст. Който се отклонява от този модел е комунист.

39

Присмехулник

преди 5 години

делото е добро, но "чудесата" от този тип трябва да са целогодишни, а не само мимолетно явление от което най-богатите хиени винаги странят скромно. и които, инак, с голям патос и завидна демагогия ни учат как да подпомагаме и да приютяваме бедните, които те прокудиха от домовете им и заради тяхната алчност са бедни.

38

Отецивановите дечица

преди 5 години

Ама само през зимата ли ще ядем?Насам народе,който иска да яде,без да работи ,идвайте!

37

Анонимен

преди 5 години

Синодът какво дари или сега ще вземе от децата?! Имам огромни предрасъдаци към българските духовници и дано Бог пази децата от педофилия и тем подобни извращения! Дано да не се окажа прав откъм моите си съмнения. Просто станахме свидетели на много такива уж добри свещеници пък накрая - педофили! ДАНО ДА СЪМ СГРЕШИЛ и всичко да е по Божието статукво!

36

Гадняр

преди 5 години

Ех, Смотаняр!.:-)Тия притчи не ми влияят. Аз съм атеист. Не вярвам в бабини деветини. Когато дарявам, правя го без корист, без награда. Религиозен човек обаче дарява с корист. Очаква награда. Един вид инвестиция в задгробен живот. Това е един вид лицемерие. Помисли ти за това в сетния си час! Ха-ха-ха!

35

Forever

преди 5 години

До анонимен 29 Не целувам ничий партийни ***,гледам на всеки политик индивидуално.Радвам се когато се направи нещо хубаво за най-бедните,което е рядкост.

34

Анонимен

преди 5 години

Мая е започнала предизборната си кампания. Ще има подкрепата на определени майки с деца в неравностойно положение, към които насочи големите пари и ощети други инвалиди. Който не е вътре в нещата, няма дори бегла представа каква несправедливост сътвори Мая и за какви големи пари става въпрос. Какъвто и зов за помощ да отправя, не мога да го приема за искрен.Гледам и у форума налазили много от нейните сподвижнички.

33

Смотаняр

преди 5 години

Спомни си я преди да умреш и повтори думите си ;)

32

Анонимен

преди 5 години

Само дето в този т.нар. приют децата са около 1/3 от всички. Останалите 2/3 са здрави, прави мъже и жени, които си живуркат там с години на гърба на състрадателните хора

31

Гадняр

преди 5 години

Е, Смотаняр,С притчи ще разчувстваш някой лековерник в църквата. :-)

30

Анонимен

преди 5 години

Това е най добрия начин да се правят дарения точно по предназначение. А когато се даряват пари винаги се намира някоя хиена (посредник) и прибира половината за себе си. Точно това правят всички фондации в България. Крадат пари, и перат пари.Най добре е да се дарява директно на нуждаещите се продукти и стоки. За да няма кражби от трети страни.

29

Смотаняр

преди 5 години

Човек вижда мръзнещо бездомно дете на улицата и възнегодува - Господи, как можеш да позволяваш това, уж си всемогъщ, а гледаш как това дете страда и нищо не правиш?! Господ отговорил - Как така нищо не правя, аз направих теб...Който има уши, да слуша

28

Гадняр

преди 5 години

Е, Смотаняр,Аз не се оправдавам. Напротив, всеки месец си давам лептата. Ако имам на сърце ще дам и още. Редовно давам милостиня на един *** като отивам на работа. За тези хора си има институции, които трябва да се грижат за тах с парите от моите данъци и осигуровки. Тях съм си ги платил. Повече, ако имам на сърце. ПиАр като ОмбудсМая в медиите обаче не си правя и то, забележи, пак за чужда сметка. Дайте, "другари", да дадем! Не!

27

месара

преди 5 години

Разбирам хората, които нямат възможност да даряват, все пак дарението е доброволно. Но да плюеш по другите, само за да се чувстваш по-малко жалък - това вече е мижитурство.

26

некой

преди 5 години

Дарявал съм за хората на Отец Иван в Нови Хан. И няма да забравя искренната благодарност на тези хора за помоща. И пак ще го правя. И това няма нищо общо с даренията от суджуци или безплатни апартаменти за 'уплашени' политици. Правете го и вие - за нуждаещите се (всеки може да стигне до там - особено с нашите управляващи) не за политиците! Хубави празници!

25

Смотаняр

преди 5 години

Ето точно за това говорим - ама аз това, аз онова, те другите трябва да направят нещо. Оправдаваме бездействието си и успокояваме съвестна си, че някою друт трябва да направи нещо вместо нас.

24

Гадняр

преди 5 години

Ама, Тонка, аз дарявам всеки месец осигуровки на държавата, да храни бедните и да лекува болните. Да даряват сега тези с гузната съвест, които цяла години са укривали доходи и данъци!

23

тонката

преди 5 години

Ми пичуве дарете и вие и вас ще ви хвалим. То не става от диванчето вкъщи и само плюене. Заслужавате да сте никому неизвестни ***, защото сте именно такива.

22

Анонимен

преди 5 години

Богоугодно ли е да приемаш помощ от Лукавия?