64

Анонимен

преди 5 години

Трябва да спре този приток на хора към София. Вече е ужасно. Два, три часа дневно от живота си губим в придвижване до работа и обратно. Навсякъде опашки, диалекти, простотия, бъркане в носа, грубост, агресия. Кошмар!!!!

63

Анонимен

преди 5 години

Най-големият тцелянин е Иван Иванов от КЕВР, с точка зад него се нареждат Цветан Цветанов и Цечка Шацева, на трето място е Иван Ташаклийски от Графа.

62

Анонимен

преди 5 години

Софиянци се пребират от родните си места или великото преселение на народите.

61

...

преди 5 години

не мога да разбера на всички хранеши какъв ви е проблема? голям град = много хора. всички сме Сънародници. проблемът е, че доста от тези, които доидоха в София са адски нахални селчовци- дали в работата и ежедневието и просто простаци, които нямат мозък. по- добре вместо да се плюете наблегнете малко на себе си и се абстрахирайте от другите. Весели празници! Ако се напълним с бежанци да видите как ще сте си много симпатични всички като малцинство.

60

Анонимен

преди 5 години

Голямото насиране.

59

Bulgaria

преди 5 години

Vizte ne se draznete edin drug vsichki sme bulgari neka tezi hora se zavurnat v stolicata ot kadeto i da idvat zivi i zdravi kakto sa zaminali. I neka si pozelaem vesela koleda na nas i semeistvata ni i zdrave i uspehi za novata godina.

58

fool

преди 5 години

До до 50Самия ти отговор посочва, че нямаш и грам идея за какво говоря. Нека ти разясна *** от центъра на столицата. Смисъла е че е страшно да си с3ляндур независимо дали ли от столицата или не. Манталитета не се определя от местоживеене или корени, а само от едно - възпитание. Ти може да си мислиш каквото друго си искаш ...

57

Анонимен

преди 5 години

Не е вярно ,че големите камиони бяха спирани , лично ги видях как си препускаха по магистрала Тракия някъде към 13.30 в района между Сливен и Ямбол - поредната фалшива новина , уж ,че има някакъв ред в тази държавица -ало, г-жа Габриел , оправи си тези новини с собствената си татковина ... да не говорим ,че уж също забранените ци..г..а ..с..ки каруци в този район -Ст. Загора - Ямбол $ Сливен - Бургас си пърхаха по "неотложни" задачи , натоварени с дръвца и хич не им пукаше за "некви" мерки

56

въй

преди 5 години

Пътищата на ГЕРБ измъчват народа

55

Radko Karakostov

преди 5 години

Koreniak Sofianec e takuv kato mene 4 pokolenie zivusht i roden v Sofia ti koreniak na kakvo si Londonsko Cockney moze bi

54

55

преди 5 години

то мястото лесно се намира.Има кафета за левче има и за повече.Като искаш да сте само елита,знаеш как става,надявам се.

53

до 50

преди 5 години

Спорът между столица и провинция далеч не е безсмислен. Това е спор между манталитети. Манталитетът на интелигенцията- развиваща се, успяла, с адекватна ценностна система и манталитетът на крайния квартал, населен с провинциалисти. Мърсят, работят нискоквалифициран труд (поне едно 80% от тях), говорят на диалект, мразят, държат се неадекватно в обществото, завиждат на успелите (залъгват се как всеки успял е с връзки, нищо, че е учил цял живот). Сблъсък между класите. Ниската не си знае мястото.

52

Анонимен

преди 5 години

Как се решават проблемите с пътищата у нас и по белия святПроблем 1:Кръстовище на междуградски път.По белия свят-строят се ускорителни и закъснителни ленти, поставя се сигнализацияУнас-слага се знак за ограничение на скоросттаПроблем 2:В последния почивен ден се образуват задрустванияПо бели свят-облседват се местата и там пътя се разширява, добавя се допълнително платно с дължина 30-40-50-100км.У нас-спираме камионитеПроблем 3:Дупки по пътяПо бели свят-ремонтират сеУнас-знак неравности

51

Анонимен

преди 5 години

Обикновено тезо, дето се бият в гърдите, че са големите "кореняк-софиянци" не са излизали от панелките си. И какво по-дяволите значи "кореняк-софиянец"?! Не съм чул да има "кореняк-амстердамец", "кореняк-лондончанин", "кореняк-парижанин" и прочие.Ако някой се мисли, че е нещо повече от другите само защото е роден на дадени географски ширини (нещо, което не зависи по никакъв начин от него/нея), значи най-вероятно е абсолютен клоун без никакви лични успехи и с много нисък интелект.

50

Анонимен

преди 5 години

Смятай, тези от Ню Йорк трябва да починат направо от гордост какви са граждани.

49

Сельо от столицата

преди 5 години

Мразя ги тия задръствания . Щото тамън напълня багажника със зимнина от родното село и кат' заседна в такова задръстване ща не ша си хапвам , няя да стоя гладен я и докато са прибера в панелката в София ....то нищо не останало в багажника . Сал' едни празни буркани . Ба маааму . ... И с камион не моа отида до село .... сеги чета че тях ги спират от двужение за по дълго .... пък и как ша са похваля на съселяните с новата Голф тройка ..... и ко съм си купил от битака .Мразя задръстванията ..

48

Fool

преди 5 години

Спора за столица и провинция е толкова безсмислен, че няма накъде повече. А столицата е пренаселена не защото толкова им се иска на хората да живеят там, колкото от това, че само там се инвестира. Малките градове и селата са забранени от политиците вече 30г. В тях само се краде по евро програми. Накрая ще ни остане само Софето - един град държава. Препълнена с 3-то, 4-то поколение столичани. Не е страшно да си с3лянин, а да си с3ляндур.

47

Анонимен

преди 5 години

Аз съм си доволен от селяните.Ако не бяха те, нямаше да имам наематели и нямаше да направя 200 к за 5 години.

46

Анонимен

преди 5 години

Буркани, буркани... ами ще пълнят багажника с буркани, след като заплатите са мизерни. И на софиянци някой да им дава буркани и прясно месце, ще ги вземат и изобщо няма да кажат: "Ние сме голямата работа, не щем буркани и месце".Друг е въпросът, че много намаля броят на възрастните, живеещи на село и буркани няма.Софиянци опошляха с тази въздухарска надменност и чувство да елитарност.

45

Анонимен

преди 5 години

Ех що не бех Катаджия.От кола по 20-тачка и хоп милионче.