41

House M.D.

преди 5 години

Василийче, отлично си описала рождения ден на г-н Исус Христос Божий. Но защо не си написала нищо за Коледа.

40

Анонимен

преди 5 години

Християнският свят отбелязва днес един от най-големите църковни празници - денят, в който се чества рождението на Божия син - Исус Христос!!!

39

ПроСоТо

преди 5 години

Честито Рождество,братя Християни!/и не само християни!..ЗА ВСИЧКИ ЧОВЕЦИ Исус е,както Той Сам казва:-"Аз съм Пътят,и Истината,и Живота,Алфата и Омегата,Началото и Края"../.Щастлив е всеки,който Го носи в сърцето си!.......и като стана дума:-Моля,по-малко религия,повече Вяра и Разбиране!!!!

38

Бож

преди 5 години

Божий син и син на майка си- девата. В същото време е единосъщен и неразделен с отца и светия дух. Същият свети дух, който е оплодил девата. Значи веднъж я опложда, втори път и е син. Църквата не беше ли против инцеста?

37

Анонимен

преди 5 години

До 53 тонката Ти нещо много си се вманисчил в тия ф-16!Пристигането им в България да вземем да го празнуваме като национален празник с подобаващите надбавки за пенсьонери,даскале и др.,!Ако от тия ефки са останат пари в хазната!

36

Shark

преди 5 години

До RAZOR RAMON. Добре де, разбрахме. Стига си се пънал вече. Честита Коледа!

35

Э

преди 5 години

Не "да допустим", а "да допуснем". Не ги разбираш тия работи, стига разсъждава, а приеми това което си намерил, наследил или си ходи където ти е по-разбираемо.

34

Жо

преди 5 години

До RAZOR RAMONНЕ Е ВАЖНО къде и кога е роден Исус.ВАЖНО Е, какво се е случило след това с Човечеството.ЧЕТЕТЕ Евангелията- Исус ни учи на ЛЮБОВ към ближния.Ближният е всеки друг човек, независимо кой и какъв е. Няма друго вероизповедание, което да проповядва любов към враговете си.

33

RAZOR RAMON

преди 5 години

Исус е роден отвън на открито в живитнска КОШАРА И ЯСЛИ...А по това време е невъзможно да има на открито животни...Дори и в Палестина и Юдея, по това време е много студено, и често има дори сняг да вали...Невъзможно е този семит Исус да е роден днес .Има данни, че е роден между 3 и 15 септември !Няма и никакви преки извори и абсолютни доказателссва, че е съществувала такава персона - Йешуа бен Йосаф бен Марием, а не гръцкото Иисус Христос, познат днес !

32

А+

преди 5 години

SSДобре ,да допустим ,че е тъй,но Радомир,Румен ,Божана или Колумб -тези откъде се появиха,за Божана ще кажеш ,че е Богоявление ,но Божана няма нищо с Бог ,виж Богомил или Божидар -да ,разбирам . Нещо не са ми ясни тези именни дни -всякой ден -именен ден,то става ФАРС ! тЪЙ МИ СЕ СТРУВА ,МОГА И ДА ГРЕША!

31

SS

преди 5 години

До А+ Името Кристиян произлиза от Кръстю, затова имат имен ден на Кръстовден, не днес

30

А+

преди 5 години

Много имениници с различни започващи букви-направо се оляхте ,няма таквоз чудо, всички тези именици да имат именен ден и то днес-съчениния както ми иде или баба ми каза ,че може и тъй да е!1 Коледарите не се признават от църквата !2 Вижете сега времето колко е в Израел и едва ли ще издържи малко дете на студ при 5-6 градуса ,а звезди няма там -облачно е !и 3 Как Кристиян или Кристиан ще има днес именен ден -това не са православни имена ... .Пишат какво им първо излезе в интерент най-отгоре!

29

Shark

преди 5 години

До пипи дългото чорапче. О не, не можем. Чети коментарите и ще разбереш, че българинът е злобно същество, той няма да спре да плюва дори на Коледа, и пак ще намери от какво да е недоволен. Примерно че през 866 г хората са покръстени насила, за руснаците, които видите ли били докарвани в България и прочее глупости. Честита Коледа злобни неудачници и дано някой ден намерите покой и се отървете от злобата си.

28

ИГ

преди 5 години

Руснаците са ги покръстили насила, а някои руснаци насила са докарвани в България да ги правят българи.

27

Жо

преди 5 години

До Покръстването 866 г.АКО ПРИЕМАНЕТО на Християнската вяра става доброволно и с индивидуално решение на отделния човек, той се кръщава във вода и в Святия дух, като се отрича от Сатана и приема Исус Христос за личен Спасител.Има разлика между Религия и Вяра. Тези неща не ги разбираш, защото си атеист.

26

Покръстването 866 г.

преди 5 години

Християнския Свят празнува , но у нас Наългарския Народ е насила Християнизирън през 866 г. манипулативно му каъват в наше време Покръстването за да не се шокират хората , да ама си пише точно и ясно в Покръстването применрно в Укипедия как точно е станало насилственото приемане на Християнството по Византия по тези Земи , дори Покрустването може да се сравни с Възродителен Процес в наши дни

25

пипи дългото чорапче

преди 5 години

Наистина идва от Календа но нека поне за един ден бъдем смирени и да не се дърлим за глупости.Нека почетем празника и нека се замислим дали и за нас важат Божиите заповеди.Толкова ли е лошо да бъдем човечни?

24

RAZOR RAMON

преди 5 години

Много се съмнявам, че ''Коледа'' идва от Римските Календи .. Думата Коледа идва от Угро-Финската Митология, или от Алтайската-Татарска традиция .Просто защото когато РИМ е празнувал Календите, българите не ви е имало на Балканите .И няма откъде да имате традиция за тези празници, както и днес нямате историческия спомен да сте празнувалия и другия важен празник по това време в РИМ = Сатурналийте !

23

НЕбългарин

преди 5 години

Честит празник братя българи!

22

0

преди 5 години

Руснаците нямат и една народна песен за Рождеството. Кво е тва, питат