5

Таня Иванова

преди 6 месеца

Влязох в 1961 г. Първа година с конкурс и аз го издържах. Родители безпартийни. Мисля, че бях единствена. Директорката отрича това, което всички знаят. Как дълги години наред, а може би и сега, се влиза в това училище. Подготовката наистина беше на изключително високо ниво. За много беше извънредно трудно, но когато влязох там аз вече говорех английски и немски.

4

Анонимен

преди 5 години

Изключение правеха само децата на висши милиционери. Само техните родители не бяха директори, но все пак имаха сериозни длъжности в милицията. Имаше още едно изключение - от семейство на доктори едно момиче. Някои от тях заслужаваха да бъдат там. Тези с родители доктори и милиционери си бяха свестни и умни. Останалите не биваха никак.

3

Анонимен

преди 5 години

По мое време нямаше ученик в английската, на който И ДВАМАТА родители да НЕ БЯХА ВИСШИ комунисти. От моя клас 7 човека бяха приети едновременно в английска и математическа. Един в Руската, двама в немската, двама във френската. Но на всички приети в Английска и математическа и двамата родители бяха ВИСШИ партийци и директори в някое предприятие, което е отраслов лидер за времето, а на всички, приети в езикова гимназия и двамата родители бяха партийци.

2

Анонимен

преди 5 години

Тая оцср а на гимназия учих 87-92. Беше предимно пълно с изтърсаците на таварищите от държавна сигурност, цк, активни борци и прочее комунистическа ***.оттога не съм стъпвал там, щото ме е гнус.

1

Анонимен

преди 5 години

Френската гимназия също има свой филм но е със знак 18+ и се намира само в разделите за възрастни .