25

ОСТАП

преди 5 години

До Анонимен ТИ НАИСТИНА СИ ЛУД ЗА ВЪРЗВАНЕ.

24

По-далече от Азия

преди 5 години

Не трябва да се вярва на Русия и Китай.Азиатските държави са тоталитарни и несъвместими с европейското мислене!

23

Факт!

преди 5 години

Елзасс и Лотарингия са Френски!Точка!Немците още кръв се.ар от тоя факт!

22

Анонимен

преди 5 години

Много ти разбира ркратуната. Арева фалира отдавна, защото от 15 г. не може да пусне централата ОЛ3 във Финландия, а ЕДФ се мъчи още с FA3. Само нови руски и китайски централи са влезли в експлоатация през последните години.

21

хм...

преди 5 години

До Бритиш ЛейлъндA-рева,,ми ще ревеш!!французите освен,,,...фюююю хич не ги бива с техниката всичките им войни са загубенидаже филма Ало Ало е почти истински..пълна пародия на войнициА ..пък някой им харесал а=ревато

20

Бритиш Лейлънд

преди 5 години

Гледам оборудването на Арева Франция.То е ясно че рушяците са некадърни ама..

19

Анонимен

преди 5 години

Аз съм най-щастливото прсасе в ***, грух грух.

18

Анонимен

преди 5 години

Аз съм щастлив че живея в държава без атомна енергия, но вижте снимката от космоса най светла е пък и парното не спира.

17

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 12 - ако беше правоверен 'гербер' би казал - леле какви са неефективни тия руснаци - една атомна централа само за половин град, а при нас (под вещото ръководство на герб) една стига за цяла страна а и изнасяме... Много сме си по добре! Не е ли така?

16

друг

преди 5 години

е сега бе момента ..Боко и сие да им продадат на двойна цена нащите реактори. Дето ръсеше глупости тиквун и една коко шка,че ще ги продаваме ,,все едно апартамент на цецо продаваш.А *** щонр плюете..45 год работи!! И нашите 4 блока можеха още да работят ако не бяха първо *** а после герберасти!.Имат хората..ние иматака е =ме ГрАб..и тенекии за 2 милиарда -8 бе ще ни набута дончо!! С индианец и пипон така ще сме

15

Анонимен

преди 5 години

Пияните украинци в Чернобил заляха Европа с радиация. А руснаците безопасно експлоатираха същите блокове. Украйна е виновна за Чернобил. Дадоха им даже Крим. Но си го взеха, защото украинците искаха да го подарят на НАТО.

14

Анонимен

преди 5 години

Имат си хората, а ние имаме гееееерп.

13

Shark

преди 5 години

Значи, пак дезинформация. Що ли се чудя. Не спря, а реакторът е заменен: "Вместо стария реактор от "чернобилски" тип ще се използва енергоблок ВВЕР-1200 от последното засега поколение "три плюс", успешно преминал всички изпитания."

12

Анонимен

преди 5 години

Бах тая Ленинградска АЕЦ, осигурява 50% от потреблението на Санкт Петербург... отнесено към *** ще осигурява 80% от потрблението през зимата и 100% през останалите периоди, като ще остава и за износ...

11

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 5 години

Мушнат ли ги в Белене,ще замърсим територията си за 180 000 години при незначителна авария.....А за Баце ще го изучават в учебниците по история децата ни живеещи на планетата Уран като осъществил най-безмислената покупка на ядрен самовар и самолети ф 16 дето му се самозапалва двигателя....

10

Анонимен

преди 5 години

И не се притеснявайте, РБМК ще бъдат заменени от много по-сигурните и безпроблемни водоводни реактори от 3+ и 4 поколение.Правят го и конкурентите на Русия - САЩ (AP1000) и Франция (EPR).

9

Анонимен

преди 5 години

РБМК са плод на друго време - в ерата на дива ядрена надпревара, когато СССР са се чудели как максимално ефективно и евтино да произвеждат плутоний за ядрените си оръжия.Паралелно с това се оказало, че РБМК дизайна е подходящ и за производство на електричество - висока мощност, ниски разходи за строителство (заради компромиса с безопасността, тези реактори, за разлика от надеждните ВВЕР, са нямали containment building). Могли са да бъдат дозареждани без да спират работа.Но са нестабилни.

8

до Някои по долу

преди 5 години

За кого ще внасяте ток?По план към 2030-50 ще сме на половина на сегашното население.

7

Анонимен

преди 5 години

В България след няколко дни на Коледа и Нова година ще трябва да внасяме ток или да се спре тока за доста потребители, за да има за останалите.

6

до Я*ЕЦ

преди 5 години

Блокове 7 и 8 в Козлодуй все още няма, а като гледам ако не се пусне нещо до няколко години, през зимите може да се наложи да се внася ток.