13

Анонимен

преди 5 години

Какво общо има студентския ти стол в Германия с коледната вечеря?

12

Анонимен

преди 5 години

Когато "чуждите култури" започнат да избягват собствените и заложат на българските рецепти, Дойче Веле, тогава аз ще експериментирам с техните. Не сте уцелили хората, на които да предлагате подмяна на културата....В нашия студентски стол в Германия редовно има мусака, турско, мексиканско и китайско. Много от рецептите, които възприемаме като наши, пък са еднакви с гръцките. А традиционната българска коледна трапеза всъщност е веган, днешната няма много общо с нея.

11

Анонимен

преди 5 години

И пропуснахме мезетата - суджук,пастърма,филе Елена,луканка,бахур и други подобни.Който иска да си яде пуйките и смръдливия бекон.

10

Анонимен

преди 5 години

"Ох като почнете да ми се правите на големите патрЕоти и традиционалисти... аз пък ще ям каквото си искам."Oх като почнете да ми се правите на големите граждани на света... Цял свят залага на традиционните за културата си ястия по Коледа, само такива като тебе залагат на чуждото.

9

Анонимен

преди 5 години

Свинско и мешана скара,зелеви сарми,боб с кисело зеле или ориз със кисело зеле и други ястияСалати - шопска,зелева салата от прясно намачкано с сол зеле с настъргани моркови+магданоз или целина,салата от настъргана бяла ряпа и настъргани моркови+магданоз,лимонов сок,сол,олио,салата от кисело зеле с червен пипер и олио,салата от печени и подправени с лимонов сок,сол,олио пиперки+малко пресен или стар лук нарязан на ситно и други видове салатиБаници,тиквeник,баклава,плодове,орехи,пуканки и т.н.

8

А+

преди 5 години

Четеж и ревеш от нашите псевдо-журналисти!

7

Анонимен

преди 5 години

"Тази година можем да решим да избягаме от традиционната българска кухня и да опитаме нещо ново онова, което слагат на трапезата си в празничните дни чуждите култури."Когато "чуждите култури" започнат да избягват собствените и заложат на българските рецепти, Дойче Веле, тогава аз ще експериментирам с техните. Не сте уцелили хората, на които да предлагате подмяна на културата. Пък и вие в Германия е най-добре да започнете да наблягате на ал-Ифтар, смешници.

6

Анонимен

преди 5 години

Абе тоя сайт български ли е или не е?Не ядем такива неща на Нова година,научете българските ястия!Ако не знете,погледнете в нета!Има постни ястия,месни ястия,баници,баклава,салати,вина,ракия,лимонада,а не пуйки и миризлив,отвратителен бекон!

5

Лилия

преди 5 години

Е, можехте да споделите, че рецептата е на Красимира Кръстева, българка от Кьолн! Дойче Веле са напрарили репортаж с нея и рецептата е нейна, а не на Дойче Веле! Но пустата българска завист ли, що ли?! Елементарната журналистическа етика изисква да не криете информация!

4

Професор Тюхчеф

преди 5 години

Аз традиционно , купих малко бут и ще го готвя с кисело зеле и ориз на фурна. С толкова неща в главата, няма място да приготвям разни свободне съчинения.

3

8

преди 5 години

Патки и шарани да си хрупа най-демократично Дочо Зелев!Аз, като тъмен балкански субект, наблягам на свинското!

2

Анонимен

преди 5 години

а защо ревеш?

1

ДЖ

преди 5 години

Ревеш и ядеш - е запазена фраза от реклама на ДЕЛИКАТЕС ЖИТНИЦА. Ще ви съдят за нея.