Когато "чуждите култури" започнат да избягват собствените и заложат на българските рецепти, Дойче Веле, тогава аз ще експериментирам с техните. Не сте уцелили хората, на които да предлагате подмяна на културата....В нашия студентски стол в Германия редовно има мусака, турско, мексиканско и китайско. Много от рецептите, които възприемаме като наши, пък са еднакви с гръцките. А традиционната българска коледна трапеза всъщност е веган, днешната няма много общо с нея.
И пропуснахме мезетата - суджук,пастърма,филе Елена,луканка,бахур и други подобни.Който иска да си яде пуйките и смръдливия бекон.
"Ох като почнете да ми се правите на големите патрЕоти и традиционалисти... аз пък ще ям каквото си искам."Oх като почнете да ми се правите на големите граждани на света... Цял свят залага на традиционните за културата си ястия по Коледа, само такива като тебе залагат на чуждото.
Свинско и мешана скара,зелеви сарми,боб с кисело зеле или ориз със кисело зеле и други ястияСалати - шопска,зелева салата от прясно намачкано с сол зеле с настъргани моркови+магданоз или целина,салата от настъргана бяла ряпа и настъргани моркови+магданоз,лимонов сок,сол,олио,салата от кисело зеле с червен пипер и олио,салата от печени и подправени с лимонов сок,сол,олио пиперки+малко пресен или стар лук нарязан на ситно и други видове салатиБаници,тиквeник,баклава,плодове,орехи,пуканки и т.н.
"Тази година можем да решим да избягаме от традиционната българска кухня и да опитаме нещо ново онова, което слагат на трапезата си в празничните дни чуждите култури."Когато "чуждите култури" започнат да избягват собствените и заложат на българските рецепти, Дойче Веле, тогава аз ще експериментирам с техните. Не сте уцелили хората, на които да предлагате подмяна на културата. Пък и вие в Германия е най-добре да започнете да наблягате на ал-Ифтар, смешници.
Абе тоя сайт български ли е или не е?Не ядем такива неща на Нова година,научете българските ястия!Ако не знете,погледнете в нета!Има постни ястия,месни ястия,баници,баклава,салати,вина,ракия,лимонада,а не пуйки и миризлив,отвратителен бекон!
Е, можехте да споделите, че рецептата е на Красимира Кръстева, българка от Кьолн! Дойче Веле са напрарили репортаж с нея и рецептата е нейна, а не на Дойче Веле! Но пустата българска завист ли, що ли?! Елементарната журналистическа етика изисква да не криете информация!
Аз традиционно , купих малко бут и ще го готвя с кисело зеле и ориз на фурна. С толкова неща в главата, няма място да приготвям разни свободне съчинения.
Патки и шарани да си хрупа най-демократично Дочо Зелев!Аз, като тъмен балкански субект, наблягам на свинското!
Ревеш и ядеш – нетрадиционно ястие за Коледа: Патешко, зеле, кнедли...