45

Анонимен

преди 5 години

До Зомбито Питонаджии

44

Зомбито

преди 5 години

Не ми разбра смисъла, но няма нищо, нямам време да пиша надлъж и нашироко че да конкретизирам че да разбереш. Добре че ти си работил в ИТ с 100 човека де, ценя мнението на бояджиите от големите компании също. Предай поздрави на "пиронкаджиите" от мен, господин "опит в голееема фирма"

43

До 37, за степените

преди 5 години

*** в БАН да видиш колко струват.Тройкаджия печели конкурса за редовна докторантура, ти правиш такава на самостоятелна подготовка. Той е с 3-4 статии, но го хабилитират. Ти имаш монографии, но не си от БАН. БАНаджиите обаче са си издействали правото, дори и да напуснат БАН, да пишат пред имената си като титли онези академични длъжности, които са им подарени в БАН, понеже са нечии роднини.И ако присъствате на една конференция в чужбина, теб те представят като д-р, него като доцент или професор!

42

Анонимен

преди 5 години

До Зомбито Ти въобще работил ли си някога в ИТ , в офис с 100 човека си има всякакви има сисадмини , отверкаджии , Математици - Матлабаджии , физици и електротехници които мерят сигнали..Пиронаджии , интегратори.. От теб се иска да е програмираш - единственото което инсталираш ИДЕ-то.

41

Зомбито

преди 5 години

За сертификатите, ИТ и т.н:Като си навън и ти дадът един Линукс терминал или Visual Studio и като имаш конкретна задача, веднага си проличава дали можеш или не, със или без сертификати.

40

Анонимен

преди 5 години

Сертификатите по компютри и мрежи са за хора със средно образование.. Техници или сисадмини.. Това е за Бабалюги ..

39

Анонимен

преди 5 години

проучването на изкопаемиНе можахте ли да напишете Геология - една дума!

38

до Предател

преди 5 години

"Междурвременно БГ няма нито един университет в топ 500 (петстотин!), като всички останали държави в ЕС имат поне 1.." ДА АМА НЕ..Медицинския София - медицината е топ-500 , Физиката на СУ е в топ 500 , В Техническия София - Германския факултет чрез двойните дипломи на Германските университети е в топ-500. Има къде се учи и то по държавна поръчка..

37

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 37 - така е пич, за тва магистър, като тебе от ТУ-то, не може да катери от "кол"а!

36

Анонимен

преди 5 години

"какви сертификати притежаваш"Никой не те пита какви сертификати притежаваш. В нормалните държави сертификатите са нещо, което е достатъчно за хора които ще работят на ниски длъжности. Само със сертификати те гледат като отpeпка. И то си е така де, защото реално си си точно това, само с едни голи сертификати. В САЩ например има нива... сертифициран специалист, колежанин, бачелър, мастър (ъф сайънс, ъф артс), PhD, професор. И законодателството НЕ позволява висока заплата с по-ниските.

35

Проктър Енд Гембъл

преди 5 години

Имаше някакъв от долу дето писа на дълго и на широко за хляба в Англия...Май си живеел някъде другаде...Аз ще ти дам друг пример...Теско след 7 часа вечерта пуска всичко на топлата витрина на безценица....Франзела за 20 цента съм взимал (чисто пресна), която ми е напълно достатъчна за 2 дена...Да не говоря за пилетата на грил по 1,2 паунда и прочие, и прочие...Това ако пуснат такива цени в България ще има смъртни случай на пенсионерите...И хляба в Лидл и Алди е по евтин от Азда, само да уточня..

34

Анонимен

преди 5 години

"Войника без ум е манипулирано пушечно месо"Зависи от войника. Ако е с висше офицерско звание, тогава му трябва ум. Иначе е просто пионка, която трябва да се движи и да изпълнява каквото му кажат. И ако откаже, го убиват и толкова. Във военно време, ако ти кажат "Напред!", тогава няма такива "Ама аз сега не искам, аз друго мисля, че трябва да е!"... ти си никой за да мислиш, при положение, че ти издават заповеди.

33

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 14 - ти никога не си кандидатствал за работа "на вън"! там не питат къде си завършил, а какво можеш да работиш по предлаганата работа, какви сертификати притежаваш, ако са необходими и препоръките от бивши работодатели! не те питат - а бе кой ти преподаваше по ......, или колко имаш по аналлиз

32

Анонимен

преди 5 години

Пак платени статии от бизнеса. Търгашите пишмaн "бизнесмени" в тая клета държава не се научиха, че за да отиде някой при тях, трябва да плащат. Те плащат, ама за да се пишат такива статии, което им излиза по-евтино. Наводняват пазара с всевъзможна пaплач, която за нищо не става и след 3 месечен курс в аматьорски частни софтуерни академийки отива да работи като телефонист в някой изнесен център, като му обясняват, че "ти си ИТ специалист!", а реално е много далече от това.

31

Дон Карнаж 2000

преди 5 години

Войника без ум е манипулирано пушечно месо, умника без тяло е пребит страхливец. Докато сте едната крайност и се събирате с хора които споделят комплексите ви, базирани на избягване на аспекти от живота, ще се чудите и маите взаимно в някакъв балон на глупаците с мини религии като "тея с анаболите" или "тея с компютрите". Има и такива типажи достойни за присмех защото са прекалили с нещо, но осъзнайте че реалноста е широка. Аристотел и Платон са вдигали редовно, Бонапарт и Александър са учили

30

до 22

преди 5 години

Гледам ти си най-коментирания тип в коментарите :) викам чакай да кажа и аз нещо понеже ми стана забавен коментара ти относно "лигльовците" :) Спомням си в училище големите тарикати, които се правеха на интересни нали "популярните" в училището днес гледам някой от тях разнасят хляб по магазините докато аз си седя на топло в офиса :) Ама така ще е :) ай лека тренировка :)

29

Анонимен

преди 5 години

до 22Не се предавай мойто мумче тренирай там може да те вземат да се кълчиш в някой чалга клип по кожени *** така на фон отзад някъде.

28

Бау

преди 5 години

С две думи високо квалифицирания труд, които изисква ум е високо платен. Не квалифицирания, които изисква издръжливи мускули, не е. Така е от много много отдавна. Това, че си висшист не те прави успял. Зависи какво си завършил все пак. Има нелепи специалности в университетите, с които не можеш никога да се реализираш.

27

до 22

преди 5 години

Много е просто, фитнес момчето не може да даде нищо на другите и те не го търсят, или може да стане общ работник, инструктор, позъор. Лиглъото може да прави приложения, да пише кодове и др. все такива неща, който ги ползват всички, даже и напомпаното момче, това сега си го представи в световен мащаб, демек с продукта на лиглъото може да работят или да го искат 1млрд. души а фитнес гуруто има 20 фена в квартала, а й от 100 души 80 стават за яки типове 10 за нищо и 10 за ИТ. Сега изяснилити се?

26

Анонимен

преди 5 години

До 22Това че цял ден блъскаш у фитнеса не ти дава квалификация или те прави полезен.