31

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 21Руснаците имат 44 ледорозбивача, с които поддържат Северния морски път. В момента строят четири големи атомни ледоразбивача, един от които - "Арктика" е най-мощният в света. На тези ледоразбивачи винтовите ще се монтирани върху АЗИПОДИ, което ще им даде великолепна маневреност.

30

Анонимен

преди 5 години

Ще, ама зависи. От международните цени.А те падат....

29

Анонимен

преди 5 години

"Построеният от Газпром тръбопровод "Силата на Сибир" ще заработи едва през 2019 година."------------В горното изречение най-смешната и жалка дума е ЕДВА.Вчерашната ви опорна точка е мъртва.С упорита си и съзидателна работа руският народ елиминира една по една опорните точки на с0р0с0питеците.

28

Анонимен

преди 5 години

"... вече е възможно по Северния морски път да се стига още по-далеч, до Китай и Югоизточна Азия."-----------------Конкурентното преимущество на Северния морски път е, че до Япония, Китай и държавите от Югоизточна Азия се стига за много по-кратко време, отколкото през Суецкия канал.

27

Анонимен

преди 5 години

"За седем години Новатек издигна върху вечно замръзналата земя завод за втечнен природен газ, построи пристанище, летище и благоустроено (с ел. ток, вода, гореща вода, душ-вана-тоалетна, парно отопление и природен газ в кухните) селище за хиляди работници."================За десет години буда туквоний построи няколко десетки км. скоростни пътища и се скъса от хвалби. Как никоя от калинките не се е сетила да предложи да му бъде присвоено званието "заслужил строител на републиката".

26

Анонимен

преди 5 години

А нас ни наеваха със скъпа газ и скъп украински фашистки поток.Наеваха и други европейски държави,с един куршум два заека.А ние се чудехме защо има жълти жилетки във Франция.Е,сега стана ясно.

25

Анонимен

преди 5 години

Втечнения газ за Азия още не е сериозна заплаха за западните производители. Тръбопроводния газ обаче ще е сериозна. Ниската цена на суровините води до ниска цена на продукцията, а азиатската продукция и без това е с ниска цена при сходно качество.

24

Анонимен

преди 5 години

Няма никакъв проблем Европейските страни да спрат да внасят евтиният руски газ.И да го заместят с втечнен американски шистов газ.Има само една дребна подробност.Че американския е с 50% по-скъп.Или минимум 30%.Това означава 30% поскъпване на европейските стоки на световните пазари,което автоматично намалява тяхната конкурентност.Азиатските стоки ще ги изместят моментално.И поскъпване на всичко в Европа с 30%.Което веднага ще изкара жълтите жилетки по площад.И ще падат много европейски правителств

23

Бай Петко

преди 5 години

Бравоо Супер новина ураа

22

Анонимен

преди 5 години

Диверсивикация се оказва, че може да има и в друга посока. Проглушиха ни ушите да намерим други доставчици, ок, но на каква цена? Но както се вижда от статията, може да се намерят и други клиенти, които в случая са много по- големи от нас.

21

Анонимен

преди 5 години

Зажалил ги герберух !

20

Анонимен

преди 5 години

Путин се насочва към изтока тръгна природен газ от АрктикаОсвен кораби за пренос на втечнен газ на рашките ще им трябват и ледоразбивачи за да ги измъкнат през крайния север до Беринговия проток което си е хиляди километри както и да го мериш. Тоя газ накрая ще излезе дявал на магаре на потребителите. Ясно е че тази схема няма да просъществува поради икономическа неизгодност на целия проект.

19

до юбералес

преди 5 години

Русия не е бяла държава от 1917 г. Ти виждал ли си бяла държава в която да цъфти икономиката където един век на власт са безбожни комунисти? Където смуче комуниста просперитет няма.

18

юбералес

преди 5 години

До тцтцтцтцттИдеята ми е че франсетата и жълтите не мръзнат произвеждайки парфюми, коли и смартфони. А въпросния проект е 50,1% -Новатек 20% Тотал, 29,9% -китайци. В Новатек според википедия са DTCC - САЩ ( евреи) - 45%, Дойчебанк - 30%, Газпром - 25%. Излиза че евреите продават на китайците руски газ, експлатирайки руснаци. Русия трябва да се отърве от Путин. Русия трябва да стане бяла държава и да произвежда всичко.

17

Анонимен

преди 5 години

Ми това е положението мунчовци.На вас парното тази зима е по-скъпичко, а ГЕРБ ВДИГА ЦЕНАТА НА ГАЗА ОТ 1 ЯНУАРИ С ОЩЕ 3,5 %

16

Анонимен

преди 5 години

Мозъче , и Пимпирев ли го накарахте да мръзне в Антарктида ?

15

Анонимен

преди 5 години

Мръзнат малко, вземат големи заплати и след това си купуват апартаменти по нашето черноморие в руските затворени комплекси.

14

Анонимен

преди 5 години

Дори за тази страхотна икономическа новина , поддръжници на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ могат да опорочат !

13

тцтцтцтцтт

преди 5 години

До юбералесРазбирам , че искаш да се дразниш , ама ......навсякъде по света , да се работи в добива на газ и нефт , мините / открити и закрити/ са едни от най-трудоемките дейности . Независмо дали става дума за САЩ , Канада Северно море , Сибир , пустинята на ОАЕ , СА, Катар и т.н , . Затова заплатите са огрооомни. Стига западните капиталисти да не експлоатират местното население - както правят в Африка

12

Анонимен

преди 5 години

Русия винаги е била бананова икономика