211

Бож.

преди 5 години

Има и още нещо Иване. Вас Русия ви е лъгала,че идва да освободи Българите а всъщност ви е хвърлила да се жертвате за нейните завоевателски и колониални интереси,а сега на непристойните й властници не им е удобно да признаят,че са лъгали народа си. Вие бяхте жертви на Руската империя,драги брате Иване- вие даже не сте руси а сте потомци на различни наши "славянски" племена,насила превърнати в руснаци от мародери като Иван Грозни и Петър "велики".

210

Бож.

преди 5 години

Иване-ако не беше Русия,Европа щеше да ни освободи още в 1876 г. в реалните ни граници,без да гледа интереса на сърбите и власите. Ако не ни освободеше тогава,щеше да го направи в 1918 г. пак по същия начин. Тогава България щеше да има над 150 000 кв. км територия и 15 млн. жители,а Гърция щеше да е колкото днешна Сърбия. У нас нямаше да има комунизъм-***,а русофилите щяха да са абсолютно малцинство и затова България щеше да просперира! Русия обаче реши да превари Европа,за да ни подчини.

209

Иван

преди 5 години

Чему радуетесь дураки-русофобы? Посмотрим как запоте когда дадут Томос Македонской Церкви, а потом Черногорской. Вс это только ослабляет мировое православие, понятно кому это выгодно. Если бы не Россия вы давно были бы мусульманами и говорили бы по-турецки.

208

Мл.

преди 5 години

Всеки честен Българин се радва, когато някой доскоро потискан народ стигне до такива постижения!

207

Блага Вест

преди 5 години

Как ще им го подаде тоьи Ф-лос.

206

Анонимен

преди 5 години

Сигурно ще цъфнат та ще вържат.

205

Анонимен

преди 5 години

Не виждам нищо ново,то и до сега двата разколнически синода си действаха в Украйна!Е,сега се обединиха,но това не значи обединение на украйнската нация!Архерейте от легитимния Синод,верен на Московската Патриаршия имат подкрепата не само на руснаците вУкрайна ,но около40%от християните!

204

Анонимен

преди 5 години

Ако някой е по запознат с църковните разпри в Украйна и бившия СССР ,ще види ,че в това няма изненада!След разпада на СССР ,в републиките започна създаване на алтернативни синоди със силната подкрепа от запад,и от Константинопол,дори и в Русия!Руската задгранична ПЦ,създадена от избягали архиерей след 1917г.,и тя искаше да се настани в Русия,но овреме осъзнаха,че това е вредно за Православието!Вселенския Патриарх работи за създаването на Православен ,,Папа".Нещо което го няма в каноните!

203

Блага вест

преди 5 години

На шести януари Вселенският патриарх ще даде Тамос на братята украинци ! Край на монголското иго! Ликуй те христиени! Амин!

202

Трансатлснтически

преди 5 години

То и ние имахме един Христофор Събев. Кво стана бе.Прасешка църква на прасешка президент на прасешка държава!

201

гъркът Вартоломей

преди 5 години

си навря лукавата византийска гага баш дето не трябва! И после гърчугите ще чакат НЯКОЙ да им връща Константиновия град ей така,за черните им мазни оченца - ае секттеер бре! Ще ми се правят на Вселенско Православие тези - една шепа паликарета и те барабар Петко с мъжете,пфу...

200

Карък

преди 5 години

Украйна да се откаже и от руския газ че е червен газ но за него не се говори 71042

199

Боби

преди 5 години

Честита на Украинците нова църква която е независима от РПЦАбре УКРИ КАКВО ПОЛУЧИХТЕ БРЕ?Църква всичките храмове е получила след отнемането им от РПЦ - КРАДЦИЦърква подпомагана от Властта и помагаща на Властта - Това е НЕЗАКОННО ПО КОНСТИТУЦИЯЦърква управляваща се от Цариградската Патриаршия - Назначават се висшите свещенослужителиЦърква която плаща % от всички приходи на Цариградската ПатриаршияФормалната глава на църквата не сам не знае бъкел Украински а и Руски на кой език проповядва??

198

Анонимен

преди 5 години

Този прави всичко , но не и да пусне парното на хората, и да им даде хляб за нова година, скоро Сталинския глад ще бъде заменен Порошенковия 2018/2019

197

Анонимен

преди 5 години

Честито на Украйна! Руснаците да дъхат супата. Тоест да продължават да духат супата.

196

Анонимен

преди 5 години

Aмчъкaзлии ко праите ко струвате се при Ердо ходите за разрешение.

195

русофилите в сибир

преди 5 години

Следващата логична стъпка е всички български русофили да бъдат отлъчени от Патриарха и да бъдат прокълнати на вечно изгнание в ада.

194

ХОХОХО

преди 5 години

Окончателно ще се откачат от Русия когато Путин ги отреже от газта - тогава ще е веселбата! Да им е честито на братята укри в аванс...

193

русия аут

преди 5 години

Никой не иска да е част от църквата на КГБ. Кремълската клика изпада във все по-голяма изолация.

192

Анонимен

преди 5 години

Плъха си е плъх без значение от коя патриаршия е .