42

Анонимен

преди 5 години

Правителството определя минималната заплата за страната. В Румъния от 2019 г. минималната заплата вече ще бъде 870 лв. (левова равностойност), при нас едва 560 лв. !!! Българските заплати значително изостават от Европейските.

41

комитата

преди 5 години

Затова ли се плаща разликата под масата като няма пари бизнеса за увеличение

40

Анонимен

преди 5 години

В наглостта си Велев се навря и в законопроектите, които касаеха и хората с увреждания. Велев решаваше какъв да е размера на инвалидните пенсии и добавки. ДЪРЖАВАТА НА ВЕЛЕВ И ДОМУСЧИЕВ!

39

Анонимен

преди 5 години

Постоянно публикувате мнението на кожодерите- Велев каза това, Домусчиев каза онова, Горанов каза същото... Една статия няма какво е казал някой работник или работничка за 10-12 часовия труд, който полагаме, 6-7 дена в седмицата, без делници, без празници, накрая 400 лв. заплата. А тия изедници натрупаха милионите с нашия кървав труд.

38

Анонимен

преди 5 години

Работникът в Бг изработва много повече отколкото му плащате.Велев да се разкара с тия изтъркани опорни точки.Омръзна ни от алчни, ненаситни индивиди като него. Милиардери станаха с нашите пари.

37

селтак

преди 5 години

Аз предлагам робите да плащат на робовладелците за това ,че им работят ,за да забогатяват по бързо !!

36

Факт

преди 5 години

Работникът изработва толкова, колкото технологията на работа наложена от работодателя му позволява да изработи. На практика на 99% производителността на труда зависи от работодателя, което означава, че този от АИКБ казва, че работодателите са некадърни да осигурят на работниците условия, при които работниците да изработват повече. Почасовото заплащане е с много ограничено приложение и нищо не решава. Не знам защо един тук всеки път вика за почасово заплащане.

35

кога ще ги стигнем?

преди 5 години

Румънското правителство одобри проекторешение за увеличение на брутната минимална заплата от 1 януари 2019 година с 9,5 на сто до 2080 леи, съобщава "Медиафакс". Това е еквивалентът на 874 лева. За висшистите с поне една година стаж по специалността минималното месечно възнаграждение ще стане 2350 леи (987 лева). За тази група хора увеличението е 24 процента, уточнява БНР.

34

Анонимен

преди 5 години

До ШопХора, които всяка година си купуват джипове за по 300 000 не ми се струва да са го закъсали толкова, че чак да фалират. Просто свикнаха да им се работи за без пари и сега не могат да преглътнат факта, че трябва да си сменят луксозните возила на две години примерно.Работа при един такъв, дето все пари няма, ама няма за заплати, иначе не виждам те да са се ограничили от луксозни почивки, от скъпи жилища, /няколко на брой/ и луксозни коли, сменяни постоянно, че новия модел и по-хубав...

33

Анонимен

преди 5 години

Бе работодатели с основно образование, създайте условия за да се зарабатва заплатата. Купил 3 трийсет годишни камиона за по две хиляди лева и станал превозвач. Половин час не може да сметне 1582 км при разход 18 литра на 100 км колко гориво съм изразходвал. Това е бизнеса в България.

32

Анонимен

преди 5 години

ПОЧАСОВО ЗАПЛАЩАНЕ, ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ!А НЕ ДА СЕ ВДИГА МИН.ЗАПЛАТА.ДА НЕ НИ ГУБЯТ ВРЕМЕТО РАБОТОДАТЕЛИТЕ И ДА НИ ЗАМАЗВАТ ОЧИТЕ,А ДА ИМА РАБОТНИЦИ ТОЗИ КОЙТО ПЛАЩА ДОБРЕ И ИМА РАБОТА.ТОЗИ КОЙТО НЯМА ДОСТАТЪЧНО РАБОТА,НЕ ТРЯБВА ДА ДЪРЖИ ПЕРСОНАЛ,А САМ ДА СИ РАБОТИ.КАТО ЗА НАЧАЛО 7 ЛВ.НА ЧАС МИНИМУМ Е ДОБРЕ.ЗА НАЙ-НИСКА КВАЛИФИКАЦИЯ, ОТТАМ НАГОРЕ.

31

Работник

преди 5 години

Т.нар. "BG бизнесмен" се чуди как за спести 5 лв. данък, а ние искаме нормални заплати да ни плащат. Смешки

30

Razocharovan

преди 5 години

Тези от АИКБ ,къде жияеят да не са извънземни,знаят ли изобщо как се оцелява с минимална заплата?Боко и "патриотите",къде са?

29

Анонимен

преди 5 години

Тоя кученце на домуса ли е?

28

Анонимен

преди 5 години

Тия могат да си разиграват коня,защото синдикатите са в едно с тях.По нормалния европейски свят заплатите са съгласувани със синдикатите в полза на работника.Аз не разбирам защо в България трябва да се плаща членски внос на тия продажници след като въобще не защитават интересите на работниците и е масово хората да са работещи бедни или пък с месеци да не получават нищо,което ако имаше синдикати,нямаше да се случва

27

Анонимен

преди 5 години

защо ли трябвада се чудим,че бизнесът иска такова нещо.Сега пак ли ще излезете да протестирате бе мешенници?Дето закъснявате с плащането на заплатите ама вие пък живеете в лукс и се возите и обличате пак в лукс

26

Анонимен

преди 5 години

аве еи бизнесмени мошеници защо не направихте почасово заплащане както е по цял свят когато отида при вас да кандидатсвам за работа да съм наясно какви пари ще получавам а не както е сега лъжите хората с измислени заплати и накрая взимат 50 процента от това което сте излъгали затова всички бягат от България

25

Анонимен

преди 5 години

1000 лв.миним.раб.заплата,500 лв. Мин.пенсия

24

Анонимен

преди 5 години

Аз повече не мога да работя, а не съм мързелив, защо парите които получавам като възнаграждение все не ми стигат?

23

(-_-)

преди 5 години

Минимална заплата? т. нар. Бизнес са сбирщина мошеници, които искат някой да работи за жълти стотинки. Искат да работи повече, ако може и без отпуск. Който много иска..