13

Анонимен

преди 5 години

Понеже англичаните се присмиват,че немците идвали от изток,да им покажа,че и саксонците идват също от изток и дори са били смесени със славяни в миналото,карта от около 8-10 векhttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a4/%D0%9F%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%B9-%D0%B8-%D0%BB%D1%8E%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D0%B9.png

12

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАртефакта ще ти избоде очите,славянски държави са - Чехия,Полша,Словакия,Словения,България,Румъния,Русия,Сърбия,Украйна,Белорусия,Хърватска,Черна гора,Босна и Херцоговина и много други.Има и много славяногояворящи без държава,дори и в Германия.А някога славяните са били чак до северна Италия,в Австрия,Унгария,Бавария,Панония.Двете съпруги на Тръмп са славянки.Нещо друго?

11

Анонимен

преди 5 години

Хайде бе, намерете артефакт от славяни. Какво море е имало тук от тях.

10

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАми обвържете намрените съкровища с копие(я),така докато не ви направят качествени копия на предметите,да не могат да ги излагат за своя сметка или да получавате малък % от чистата печалба от изложбите.

9

Анонимен

преди 5 години

Деспот е титла на управляващ,а деспотство е управляваната област или княжество!....От там ли идва изразът деспотично управление? Излиза, че не е нещо лошо. Нещо като областен управител ли? Деспотично управление=областно управление, така ли?

8

Анонимен

преди 5 години

С тези предмети ще се обогати София и обедни местния музей. София продължава да граби България. Музеят в Панагюрище чака над 40г. бронзово копие на панагюрското съкровище. Ако някой не е съгласен да посети археологическия музей срещу президентството. Там до всеки предмет има табелка къде е намерен и така ще разбере степента на ограбване на България. Съфия е културна и известна на гърба на цялата страна.

7

Анонимен

преди 5 години

Намерили ли са дипломата на тиквата?

6

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДеспот е титла на управляващ,а деспотство е управляваната област или княжество!

5

Анонимен

преди 5 години

Добруджанското деспотство(наричано още Добруджанско княжество) е част от българската държава на територията на Добруджа, съществувало през 14 15 век..Абе май ще се окаже вярно, че османците заварват разграден двор с отделни боляри борещи се за власт в разпокъсана България. Колко такива деспотства е имало? Какво е деспот? Звучи като тиранин...

4

Анонимен

преди 5 години

Добруджанското деспотство(наричано още Добруджанско княжество) е част от българската държава на територията на Добруджа, съществувало през 14 15 век.В която българският болярин Балик, с помощта на братята си Теодор Тертер и Добротица, превръща в независимо феодално владение с главен град Карвуна (Балчик).Името на областта Добруджа идва от името на българския болярин Добротица.Владетелите на Добруджанското деспотство са родственици на българския царски род Тертеровци.

3

Анонимен

преди 5 години

От всичкото показано български са само глинените фигурки..

2

Анонимен

преди 5 години

Ами какво да кажат? Всичко което се открива е или тракийско или римско или византийско или османско. А уж национален исторически...

1

ognyanz

преди 5 години

Ама поне да кажат нещо за историята на тази находка - какви монети, от кое време, кой ги е открил. Нищо, само една снимка.