11

Анонимен

преди 5 години

До Осиновител.Вместо да създадеш собствени деца,ти гледаш чужди.Затова ли са се борели предците ти милиони години?Народът съвсем изтрещя.

10

Анонимен

преди 5 години

Твое дете,ама на куков ден.Точно както куковицата снася яйце в чуждо гнездо,така и тези дето си изоставят децата,намират някой балък да им ги гледа.Важни са гените,а не кой отглежда детето.

9

До Жена

преди 5 години

Грешиш, госпожо. Свидетел съм как хора със силно късогледство търсят партньор(ка) с отлично зрение. Доста високите жени търсят съпруг, който да не ги надвишава много на ръст и споделят, че се опасяват да не родят прекалено високо момиче, което после трудно би си намирало приятели и съпруг.Не са рядкост майките, които казват:"Ние всички сме чернички, намери си някоя много бяла."Хора с хронични заболявания се интересуват дали партньорът също няма нещо подобно, за да не се предаде на потомството

8

Осиновител.

преди 5 години

До АнонименДежурният отговор не е е този - Детето е на студенти, които са се отказали от него.Казвам го от опит.Осиновила съм две деца.И за тях ми беше казано всичко.

7

Бай Ой

преди 5 години

Аз имам желание да си осиновя едно дете, макар че си имам и собствено, но ........ никога няма да гледам

6

Жена

преди 5 години

До Пак казвамМи аз си избирам мъжа, като решавам дали мога да го обичам до края на живота си и дали и той може да ме обича. Гените изобщо не ме интересуват. Разберете Хората не сме животни. Ние трябва и да се обичаме, а не само да създаваме деца. И не би имала дете от някой много здрав и красив, но който изобщо не обичам.

5

Анонимен

преди 5 години

Знам случай, при който хората изрично са заявили, че не желаят да осиновят ромче. Получили са уверение, че детето е от етнически българи. Вече ясно изпъкват сините му венци и особените петна отстрани по кожата на хълбоците, които има този етнос още в най-ранна възраст. Не е имало кой да каже на онези хора, че това са сигурни белези за произхода. Осиновителите са етични, чудят се как да постъпят, защото детето вече се осъзнава, започна да говори. Имам чувството, че ще се поболеят от притеснение.

4

Ако кандидатите за

преди 5 години

осиновители са свободни да изберат жената-донор на яйцеклетка, а също и донора на семенна течност (ако това се налага),и детето ще може след време, когато стане зрял човек, да научи как е създадено, кои са действителните му биологични родители, има ли братя и сестри.И донорите ще знаят къде расте детето им, те предварително ще са одобрили в чии ръце го поверяват.Иначе, само помислете какви са тези хора, които подхвърлят свой генетичен материал в неизвестността и не им пука за съдбата на детето

3

Пак казвам

преди 5 години

Законът е калпав.Не сме можели сме да избираме като от витрина кое дете да имаме! Но съпруг или съпруга си избираме, нали? Преценяваме своите гени и тези на човека, когото сме харесали, мислим какво дете ще създадем заедно и чак тогава слагаме брачната халка. Поне разумните постъпват така.Тогава, защо законът не разрешава на бездетните семейства да се споразумеят със сурогатна майка, после да изберат жена, от която да поискат донорска яйцеклетка? Така ще се избегне и евентуално кръвосмешение!

2

Анонимен

преди 5 години

Как ще искаш от хората слепешком да осиновят дете, за което не се знае чии гени носи? На коректността на персонала ли да разчитат? Дежурният отговор е "Детето е на студенти, които са се отказали от него." Всички знаем, че не е така и че в наше време децата си подхвърля точно определен контингент, който държавата ни развъжда, а той освен проблеми друго не прави.

1

Циник

преди 5 години

Нито едно етническо българче не заслужава съдбата - да расте по приюти!То май така и става - такива дечица са като 6ца от тотото за осиновителите, и стават все пж-малко.С останалите политкоректни бръщолевения за толерантност - диаметрално несъгласен!