72

Щерю

преди 5 години

Власт имащите сами са си виновни! Накараха всички шофьори да имат светлоотразителни жилетки в колите си - и сега "жълтите жилетки" се появиха като сила и фактор...

71

Анонимен

преди 5 години

И на всичкото отгоре играят по-добър футбол и са световни шампиони.

70

Франция>Англия

преди 5 години

Франция има третия най-голям ядрен арсенал в света, петата най-силна армия в света, петата най-голяма икономика в света, на второ място са в света по брой атомни реактори (59+1 строящ се), имат космическа програма, единствената страна в ЕС с космодрум, имат най-доброто здравеопазване, със статут на победител в две световни, френския е говорен от 350мл., в La Francofonie участват 58 страни-членки с общо население от над 1млд., Франция е основателка на ЕС и НЯМА американски бази на своя територия.

69

Анонимен

преди 5 години

Френската Революция носи промяна за света към по-добро. Великобритания също е взела много неща от френските просветители. Не съм ляв, но оценявам великата френска цивилизация. Няма по-велика европейска страна от Франция! Никой не може да се бори с цивилизационните й достижения. Сега са в криза, но ще се оправят. Народа излезе да се бори за правата си.

68

Анонимен

преди 5 години

ДА ВЗЕМАТ ДА СМАЖАТ ГИЛОТИНАТА, ЧЕ СКОРО ЩЕ ТРЯБВА.

67

ХА,ХА,ХААААААААА....

преди 5 години

УТРЕ Е НЕДЕЛЯ!ШЕ ГИ ПРЪСКАТ У ПАРИЖ СЪС ...."ШАНОАР" ЗА КОМУНИСТИ И ЛЕВИЧАРИ.ХА,ХА,ХАААААААА....А , НА ЛЬО ПЕН --МОЖЕ И "БАНЯТА ДА Й ВЗЕМАТ"... ЧЕ И МИЛИОНИТЕ ОТ ПУТИН!!!

66

Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ

преди 5 години

Като чуят думата "революция" , нашите комунистчета получават полюция...ха,ха,хааа...ЩОТО У МЪТНА ВОДА СЕ ЛОВИ , НАЙ-МНОГО РИБА....И ПАРИ.....!!!

65

Анонимен

преди 5 години

Проблемите ги правят джендърите банкери, иначе нямаше да има гладни африканци търсещи убежище в ЕС.

64

Анонимен

преди 5 години

Проблемите ги правят "поканените"! Време е да ги върнат по родните им места!

63

Един турчин

преди 5 години

Да,така е.Същите структури довели до Френската революция са подпомогнали и свалянето на властта в царска Русия.За съжаление комунизмът или руския комунизъм се оказва не по-малка тирания под диктовката на Сталин.Познавам човек взимал интервю от Светлана,дъщерята на Сталин-плакала е през цялото време и е повтаряла,че е бил ужасен човек.Никой не можел да влиза в стаята му без разрешение-дори дъщеря му и жена му.

62

Анонимен

преди 5 години

До 62Свърши ли с полюцията си ВЕ, момче? Айде у лево.

61

Анонимен

преди 5 години

Властите съобщиха, че са установили няколко десетки виновници за размириците и повечето от тях вече са лишени от свобода, припомня БТА..Айдеее и макрон стана диктатор като Ердоган и започна да вкарва несъгласните с управлението му в затвора

60

До 60

преди 5 години

Антикапиталистическа?Ти да не си на хероин ве момче?Френската революция както и революцията на болшевиките е организирана от едни и същи хора, Британската корона е пощадена понеже се навиват да им играят по свирката за световен глобализъм. Комунизма възникнал в ГЕРМАНИЯ, има за цел глобализъм за това и се нарича СЪВЕТСКИ СЪЮЗ, демект светски, ама Сталин им провала плановете и зарязва културния марксизъм, който намира почва на запад, както се вижда и до днес.Тези протести са истински обаче....

59

Анонимен

преди 5 години

До Един турчинРазликата е, че Британия е била парламентарна монархия, докато Франция е била абсолютистка монархия ("Държавата, това съм аз" - Луи XIV). По-умерените революционери са искали парламентарна монархия, но радикалите си присвояват властта и убиват монархията, както и цялата аристокрация. По улиците на Париж е воняло от реките кръв. Свидети описват касапницата и търкалящите се глави... колко цивилизовано, колко кОлтурно. Първите болшевики преди още да има болшевизъм.

58

Анонимен

преди 5 години

До АнонименБритания я дадох за пример. Франция е била велика преди революцията. Тогава е била абсолютен хегемон. След революцията е посмешище. Губи войни, преживява нови и нови революции, сменят се 4 републики и две монархии преди да се стабилизира едва през 1958г когато е създадена Петата Република. Тя е социалистическа, силно бюрократична и антикапиталистическа. Проблема на социалистическата утопия е, че рано или късно идва сметката.Франция, истинската, спира да съществува през 1789г.

57

Анонимен

преди 5 години

Молобритания е едно пълно с фашкии село. Ще се скапеш там и спри да си пишеш сам постове.

56

Един турчин

преди 5 години

Да,така е но не бива да забравяме,че това е ставало за сметка на изнемогващия народ.Думите на Мария-Антоанета:"Като нямат хляб-да ядат пасти"показва,колко отдалечени са били от живота на мизерстващия народ.Революцията се проваля,защото е инфилтрирана от все още действащите стари сили и едни от водачите й Робеспиер и Сен-Жюст са брутално гилотинирани.Безспорно Британската империя е недостижима-икономически хегемон,световен език и колонии на всички континенти...

55

Анонимен

преди 5 години

Замълчи на острова и гледай да не се удавиш в някоя локва от дъжда.

54

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 53Другар другар ама във Франция има повече мюсюлмани от която и да било друга западна страна. #криптомарксизъм since 1794г.

53

Анонимен

преди 5 години

както са тръгнали нещата, да не се окажат французите гласували на референдум за присъединяване към Руската федерация? няма нищо случайно - едни хора си играят с огъня, а други наливат масло в него.