118

Селянин

преди 5 години

Отдавна на купувам хляб. Правя си по следната рецепта600-700гр брашно250мл вода с 1/2 мая, в която добавям 2 с.лъжици олио 1ч.л сол и 1ч.л захарОмесвам с брашното чакам да втаса и печа за около 30 мин на 180гр. Има вкус като едно време

117

Анонимен

преди 5 години

115 Напротив, хляб направен с брашно, говорим тежък хляб дето те засища издържа и повече от седмица. Старите хора едно време са правили хляб 1 седмично за цялата седмица. Но модерните хлябове се правят с много вода и не трябва да издържат повече от 3-4 дни. Нормалният селски хляб с едва 55-60% влажност е нормално да си е запазил почти всички хубави качества на 3тия ден и да не се е мухлясал на 6тия.

116

Анонимен

преди 5 години

118 квадрати като за завод. Чак тогава се сблъскваш с монопола който започват да ти пращат проверки всяка седмица от БАБХ, НАП, и тн. И накрая извадиш хляб на 1,60 добър с добро брашно, само 4 съставки и хората кажат ''ами скъп е''. А масовият го дънкат с химия но 1лв и българина дето брой стотинките спестява тия 0.60лв от немотия, а такива като мен се насочват към фалит.

115

Анонимен

преди 5 години

118 Качествени продукти ... трудно. Българското стандартно брашно което масово се ползва е последен клас на качество и избелено. Качественото брашно е внос и няма да намериш под 1,80лв/кг. Говоря за брашно за хляб а не фуражна пшеница убита тип 500 минала през избелването. Отделно това е монопол, самата държава те съсипва от изисквания и само отварянето на пекарна ти отнема около година и половина за документацията. За малък бизнес имаш изисквания каквито няма никъде и ти трябват квадрати.

114

Оня с коня

преди 5 години

Да сте виждали в нормална държава толков масово хората да купуват нарязан хляб в плик?! После що плесенясвал. Но точно от т.нар. нормални държави ни заляха и тези замразени полухлябове, които купуваме от големите магазини. Те пък са си синтетика. Но хайде да не идеализираме толкова какво е било навремето. Колко беше вкусно, колко беше прекрасно... Говорете с някой, който е работилл в Родопа или Сладкарска промишленост. Не е било много "био". Но не са били толкова алчни и е имало някакъв баланс.

113

Анонимен

преди 5 години

Гледам, че много "експерти" са се изказали по темата, та аз като потреител да си кажа - цена от 1 лев, в която да влизат качествени продукти, такса да те листват в някоя верига или пък поддръжка на собствена хлебарница, такса спокойствие за мутрите, които контролират пазара на хляба в много от малките градове (а сигурно и в по-големите) и някаква печалба - е те това няма как да стане. Затова ползват ***. В София може и да купуват хляб от 3-4 лева, но извън Околовръстното няма как да стане.

112

Дзъ

преди 5 години

За нищо не ставаме.... иначе сме големи националисти, и се тупаме в гърдите за кво ли не.... и един хляб не можем да произведем без Менделеевата таблица

111

Анонимен

преди 5 години

Не знам какво го правят хляба, но след 2-я вече се появяват зеленикави петна от гъба по него, и трябва да го хвърлиш.

110

Мнение

преди 5 години

Има подобрители, които поглъщат много вода и имат консерванти, които въпреки водата гарантират голям срок на годност. Виновни са клиентите - получават точно това, което искат, но само откъм фаца и срок на годност. Искат хубав бял, пухкав хляб, който да издържа по 1 седмица и да е БИО. Получават това, което искат, но без БИО-то. Няма как хляба да е бухнал и да издържа по 1 седмица. Особено черния хляб. Няма бухнал черен хляб. Всичко е бизнес вече, но клиента си го ска това и го получава - външно.

109

Цонко

преди 5 години

На пазара, в днешно време има огромно разнообразие от хлебни изделия. Съгласно изискванията на ЕС, всички съставки на даден продукт са прилежно изписани на етикета и всеки полуграмотен човек може да вземе информирано решение какъв продукт да си закупи, съгласно собствения си вкус и изисквания към чистотата на храната, която консумира. Ако някои от вас не могат да се възползват от това, изниква въпроса що за хора сте вие?!!

108

Мнение

преди 5 години

Произвеждахме хляб много години индустриално по 15-20 хил на ден и никога не сме влагали избелители, от което заявките ни паднаха. Хлябът ни не издържаше по 1 седмица, а плесенясваше на 3-тия ден. Това не се хареса на клиентите и част от тях се насочиха към избеления хляб. Губиш пазари когато си честен. Но първото нещо, което ни смачкваше беше това, че след 2000-2005-та година в този бизнес се наляха много много пари от разни индивиди и за нормалните стана невъзможно да работим.

107

Ludoto Lenche

преди 5 години

До Анонимен110 ...ami iztroviha ni zashtot tova e rezultat ot razgradenia evropeiski dvor deto sme !!! Predi imashe darjava i darjaven kachestven kontrol !!! Sega vsichko e poszvoleno i ima samo dalvera ,izmami i darjaven razpad !!! Za tova obache "mnogo ni havliat ot Evropa "..zashto li ?!?? Ami sami si otgovorete !!!

106

Анонимен

преди 5 години

Какъв хляб да купувам де, кажете, по-нискокалоричен да е.

105

Анонимен

преди 5 години

Изтровиха ни, и това е.

104

АМИ ИСКАТЕ ЕВТИНКО..

преди 5 години

У БЪЛГАРИЯ ----САМО "ОТПАДЪЦИТЕ" СА ЕВТИНИ .....ХА,ХА,ХАААААААААААААА...ТУКА И ПО-МАЗНИТЕ ЛА""НА ...СА СКЪПИ ...ЩОТО СА ПО-КАЛОРИЧНИ...!!!"СКЪПИ ОТПАДЪЦИ" --ЗА СЕГА НЕМА!!!

103

Ludoto Lenche

преди 5 години

...predi imamhme darjava ,red ,zakoni ...a sega niamame darjava I vsichko ostanalo ! Demionokratsia e !!!...D ani e " chestita " !!!

102

Ludoto Lenche

преди 5 години

...psevdo darjavata v koiato vsichko e dalavera I shashma !!!

101

изберете българското

преди 5 години

Америка фърстОткрихте ли разликата ?

100

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНяма шанс брато. Хубавата БГ пшеница се изнася за кинти. Внася се друга с по ниско качество и съответно много по евтина. В брашното се слагат какви ли не гадости ... така, че и да си правиш хляб в къщи, брашното ще е същата смрад като на хляба от магазина. Няма шанс, освен ако не си произвеждаш и брашното ...

99

Експерт по хляба

преди 5 години

Ало, професоре, ти месил ли си истински хляб извън лабораториите на УХТ? Няма боядисване на белия хляб, а има употреба на избелители, чрез процеса окисление! Българските пшеница не са ГМО и това е гордост за нашите арендатори и хлебари! Защо българинът намали консумацията на хляб от 135 кг. на 88 кг. годишно на персона? Защо институтите създават сортове пшеница с ниски технологични и хлебопекарни показатели, а гонят само високите добиви?