19

Анонимен

преди 5 години

Разбрал Васката че са го предали българите, отрекъл се от ръята, отвели го в турско, поработил и след това си поживял на воля!

18

Къкрина

преди 5 години

Обесен е негов двойник. Васил Иванов Кунчев е бил на заточение в Диарбекир да троши камъни. Турците са изпитвали голям респект към него и не са си позволили лукса да го обесят.

17

Дедо

преди 5 години

Дръжте ни информирани,че по телевизията нищо няма!Маскарите в парламента са по-важни,явно!

16

Анонимен

преди 5 години

Както и да го снимат-и в профил и в анфас изглежда интелигентен,смел и целеустремен.И сега го сравнете с днешните тупани,пишман патриоти-далавераджии и ще разберете защо цял народ десетки години се кланя на този титан,какъвто няма скоро да се роди.

15

Анонимен

преди 5 години

Помохамеданчвали са се тези, които по - късно се писаха активни борци и се натискаха да служат на тошковите служби..Похристиянчвали са се тези които по-късно се писаха боляри и се натискаха да служат на княза, както и да запазят живота си.

14

Дедо

преди 5 години

Има още снимк,а дано да изкочат и те.Примерно,със сигурност Апостола има такава с даскал Еньо Бекирски (от с. Голямо Конаре,дн, гр. Съединение) когато са били в Цариград.Внукът на даскала я дава на някакъв историк от София през 20-30 те. г. и така и не върната!Ровете из архивите и четете за граф Игнатиев как се е радвал и е бил доволен кога са обесили Левски!

13

Анонимен

преди 5 години

Помохамеданчвали са се тези, които по - късно се писаха активни борци и се натискаха да служат на тошковите служби. А след това се опитаха да станат бизнесмени, като обраха каймака на "масовата" приватизация и изкупиха на безценица предприятия и сграден актив за милярди. Днешния бизнес и политици се състои от такива - готови са на всеки да забият ножа, само да не ги накажат. Ако ги хванат без да ги накажат не се брои...

12

Анонимен

преди 5 години

до5. Предаден е от помохамеданчен. .Ами то по онова време тенгристи е нямало. Всичките българи са били похристиянчени.

11

Анонимен

преди 5 години

"Османските архиви пазят и още документи за съдебния процес срещу Апостола на свободата и комитетската организация, се посочва в съобщението.".А дали ще е политически коректно да научи и обществеността подробности за този процес? Някакси е странно да знаем едва ли не какво е ял на закуска апостолът през всеки ден от животът си, а за този процес да се мълчи упорито години наред. Остава едно съмнение, че има нещо срамно което не трябва да се разчува.

10

Анонимен

преди 5 години

до5. Предаден е от помохамеданчен. Помохамеданчват се заради пари и привилегии. Нещо като сегашните за руската газ. / знаят ,че в България се използва малко газ и знаят ,че може да се вземе от Румъния и Гърция /

9

Анонимен

преди 5 години

По- голямата част от османските архиви са в Народната ни библиотека и са били купени като стара хартия за претопяване преди войната

8

Анонимен

преди 5 години

Тоя васил въобще не става. Стига сте го величаели.

7

Анонимен

преди 5 години

В латинският има "б", в гръцкият няма.Вече етимологията на думата каква е...

6

Анонимен

преди 5 години

До Терсенето Не позна. Казва се Бизанс. От тази дума идва думата База, място където се събира войската, застава на стан и чака за да започне поход срещу врага. По късно става постоянен военен лагер, а още по късно главния военен водач се премества изцяло да резидира там за постоянно и започва да се нарича Базилевс (Цар), Базилика (голяма сграда, събор). Това са тракииските думи останали във всички ЕС Езици. Гърците нямат Б и заместват с В. Но в англииския се пази оригинала, Базил не Васил.

5

Анонимен

преди 5 години

Османските архиви крият много неща, просто няма кой да се занимава, те са много богати, затова от там постоянно изкача по нещо.

4

Анонимен

преди 5 години

I stin poli (и стин поли - в градът) се произнася слято - истинболи. Името е гръцко, навремето когато са питали гърците къде отиват и те са казвали "в градът" т. е. Константинопол. Турците не сменят името на града, и той се казва Константиние по времето на Османската империя, но републиканците после го сменят пак с гръцкото Истанбул. Това го пише в турската уикипедия.

3

Су 34

преди 5 години

Казва се Цариград, "Истанбул" няма такова нещо!

2

Анонимен

преди 5 години

И аз чакам с ненърпение да разбера какво е станало! Дано да има публикация и за това!

1

Анонимен

преди 5 години

Чакам с нетърпение да бъдат отворени тези архиви за да лъсне цялата руска подлост за обесването на Васил Левски.