24

До 25

преди 5 години

А колко пари общината дава за дърва и въглища на социално слаби всяка година,пак от нашите пари?Ако ги събереш може и повече от 4000 да се получи на калпак.Всеки сам трябва да се погрижи за отоплението си,освен болните и инвалидитев,за тях-може.Но на млад и здрав човек да му даваш,защото го мързи да работи и се пише социално слаб-не става.

23

Анонимен

преди 5 години

Сетила се Мара да се побара.От кога специалисти по околна среда алармират,че е най-добре да се сложат филтри,ама няма кой да чуе.Сега щели да купуват на малцинствата пелети,които ще продадат,защото са скъпи и пак ще си горят ***.

22

ай сиктир

преди 5 години

Според публикации в медиите цената на един електростатичен филтър за комин е около 4000 лв., как така общинските лентяи ще финансират нещо с нашите пари. Всеки сам може да изчисли за какви пари иде реч, ако всичките 55000 домакинства трябва да бъдат оборудване с такива филтри

21

Анонимен

преди 5 години

Един Вулкан в Исландия опуши Европа за три месеца колкото цялата икономика на Европа за 10 години . Един голям самолет при излитане харчи колкото 800 автомобила - та има питане ? Кога ще сложите Филтри на вулканите и самолетите и след като преминат успешни тестовете тогава някоя Герберска фирма да ги достави на 10 пъти по високи цени източени от ЕС ? Чудят се само със какви простотии да занимават хората . В Беларус цената на Газа е 129 $ /1000 кубика . А тук - поне 4 пъти отгоре .. Защо бе

20

Асен

преди 5 години

В маалата горим гуми и найлони. Тоз филтър ша помага ли, че мноо мириши?

19

Анонимен

преди 5 години

Нова схема за крадене от Картофка и Тиквата.П.П.Може ли Аз да доставя филтрите на столична община???Аааа, не съм гробарче-активист и за това няма как....Ами дУбре...

18

Анонимен

преди 5 години

Преди години почти цяла София се отопляваше на дърва, въглища и нафта. Работеше и Кремиковци, фабрики, заводи и никога не са говорили, че въздуха е замърсен. А сега колко се отопляват на дърва и въглища, та чак замърсявали въздуха на цяла София.

17

Анонимен

преди 5 години

По принцип това е най правилния ход. За една държава не са големи пари да подмени камини и печки на държа с пелети. В рамките на 4-5 год може да го направи. Не виждам какво чакат.

16

дедо Ви

преди 5 години

Учителката откри топлата вода! Чадо, само централизирана топлофикация и топлофикационни централи на газ без RDF могат да редуцират замърсяването.Всички които желаят да копаят за нещо из града - предварителна такса. А за придвижване из града с лека кола през отоплителния сезон - сезонна такса! Парите от таксите за ежеседмично миене на улиците и инвестиции в еклогосъобразни големи горивни инсталации.

15

Анонимен

преди 5 години

Евтин натурален газ е бъдещето. А боко се дуе на путин. Газта ни заобикаля.а ние се бие е в гърдите колко са добри и могъщи хамериканците. Ще се изтрепеме във форума чий бил крим и кой ще вземе домбас. Аре да си гледаме малко в чинията.

14

Сандо

преди 5 години

идеално, почвам да слагам кумини на филтрите

13

Анонимен

преди 5 години

Каквото и да се взема като мярка, главната цел на тази мярка ще бъде дребният данъкоплатец. Другите няма да бъдат закачани. Филтрите не са изключение, но така се подхожда и с разходите по колата да речем, и с каквото се сети човек.

12

112

преди 5 години

Защо само трошат пари нахалост? С филтър или без филтър изгарят цели гори. По-разумно е да бъде осигурен евтин ток. Само с евтин ток ще зпазим горите, а с тях водата и въздуха. Недоумвам от безмозъчнит решения на управниците и техните лакеи.

11

Анонимен

преди 5 години

Фини кметски измислици! Защо не махнете сградна инсталация? Или идеята е едно ново "усвояване", след провала със санирането?

10

Анонимен

преди 5 години

след санирането, ново крадене се очертава - не разлерам как успяваме да сме толкона ГЛУПАВИ да ги търпим!!!

9

Анонимен

преди 5 години

Просто криминализирайте горенето и дайте субсидия за нов климатик (или само му махнете ддс то). Освен това престанете да давате енергийни помощи във вид на дърва - само ваучери за ток или газ.

8

Пак подготвят

преди 5 години

нещо,с което да ни съдерат зад,ниците....за това е цялото тръбене по медиите за мръния въздух,не щото ги е грижа за белите Ви дробове.

7

Анонимен

преди 5 години

Намалете цена на тока! Тия замислени проекти са чисти фантазии, които ще струват много по- скъпо и с по- малък ефект.

6

анонимен

преди 5 години

ха ха ще газификацирала а кой ще плаща газта кога накрая на месеца поискат 500лв

5

Име

преди 5 години

Защо въпросителни и удивителни, тези филтри са задължителни в нормалните държави. И всички гъзари от Витоша и околията като трябва да сложат по три на камина и да ги сменят на 2-3 години, тъкмо ще се доуточнят кой реално е гъзар.