27

Анонимен

преди 5 години

До АнонименТочно през Афганистан минава в продължение на векове. Запознай се по-обстойно преди да говориш.

26

Анонимен

преди 5 години

До 27 Не вярвам през планините да преминава важният път от Близкия изток за Азия?Погледни картата и ще се убедиш колко лесно Афганистан може да бъде заобиколен.

25

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 25Че наркотиците малък ресурс ли са бре? Това е най-доходоносния ресурс след петрола! Освен това Афганистан свързва Близкия Изток с Азия. През тези земи минава пътя на коприната.Британците загубиха и трите войни срещу Афганистан. Така и не успяха да го превземат. Сфери на влияние, ала-бала, нито Британската, нито Руската империи ги има. СССР се разпадна след Афганистан, а САЩ от 20 години се мъчат и само трупат дългове. Затова Афганистан е наречен "гробище на империи".

24

Анонимен

преди 5 години

Американците не са англосаксонци ,докога ще пишете подобни глупости ?Те са един голям сбирщайн .

23

Анонимен

преди 5 години

До 22 Грешиш!Афганистан нямат почти никакви ресурси,освен разбира се наркотиците,нямат излаз на море!През 17-20в.Афганистан е бил поделен на сфери на свлияние по-голямата част беше към Британската империя ,севера пък на руснаците!Интереса на британците беше само един да не допусне Русия да владее територии от които може да атакува излаз на топлите океани!

22

Поручик Ржевски

преди 5 години

БаSi, тия мириканци още Афганистан не са оправили, тръгнали на трета световна с Русия. Изглежда ултра слаб противник не е достатъчно условие за да победи великата и високотехнологична армия, както беше теорията досега. Трябва и терена да е равен.

21

Portugal

преди 5 години

Афганистан е много важен. Който държи Афганистан, държи света. Причините са много. Географското им положение е ключово и притежават много ресурси. Тази територия е почти непревзелаема. Истинска крепост от планини. Местните от хилядолетия бранят тези земи чрез партизанска война. Най-великите империи са владяли Афганистан. Персийската Империя, Империята на Александър, Монголската Империя, Британската Империя, СССР, сега САЩ. Всички те имат нещо общо - проваляли са се да наложат властта си там.

20

Анонимен

преди 5 години

Краварите затънаха в Афганистан и се чудят как да се измъкнат навреме, за да не стане като във Виетнам, когато бягаха с хеликоптери от покрива на американското посолство в Сайгон и от крачолите им течеше кафява течност.

19

Мда

преди 5 години

В Афганистан няма нищо ценно за крадене и това силно дразни Тръмп,за разлика от предишните,които бяха склонни да хвърлят пари на вятъра.Поне да беше на границата с Русия,да инсталират оръжия и прочее,а то НИЩО.На всичкото отгоре няма излаз на море.

18

Василев

преди 5 години

Селяни прости, според вас Близкия,Средния и Далечен изток колко населсние ще има примерно след двайсет години и какви ресурси ще има в този регион????Вие сте валат селяни прости!!!Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!

17

Анонимен

преди 5 години

Веднага щом Пиндостан докара геополитическата ситуация до положението фекалийте стигнаха до шията, мигом силно започва да се надява на помощ от Русия.Това с едната ръка.А с другата?Заплашва да разположи ракети с малък и среден обсег по целия периметър около Русия.

16

Факт

преди 5 години

Русия от своя страна има нужда от по-спокоен Афганистан,защото е близо до границите и.Оттам често се прехвърлят ислямисти и евтини наркотици.Впрочем бумът на наркопроизводството в Афганистан до голяма степен се дължи на ЦРУ-най-големия дилър на хероин в света.И ако се чудите,защо албанците владеят пазара на тоя наркотик в Европа,то отговорът е в американската база в Косово,където спокойно могат да кацат самолети от Афганистан без проверка....

15

noFreeman

преди 5 години

наистина афганистан е важен за краваристан... там няма нищо друго освен макови полета растящи на високопланински плата... затова е войната толкова дълга... руснаците го признаха още преди 30 години за какво са били там и как хамериканосте са ги вкарали в капана на войната... и сега искат същото...

14

Mi6osp

преди 5 години

Пакистан отказва на САЩ достъп през своя територия до Афганистан. Американските войски там ще трябва да се снабдяват през Русия и бивши съветски републики. Кофти работа.

13

Нищо подобно

преди 5 години

Интереса на Русия е да ги натиква все по дълбоко в афганистанското блато.

12

Факт

преди 5 години

САЩ са в Афганистан от 17 години и са постигнали по-малко контрол,отколкото СССР за 10,въпреки ресурса с който разполагат.За трите английски войни да не говорим-те са пълна трагедия.Въпросът е на кого и за какво е нужен Афганистан.Америка има интерес непрекъснато да демонстрира всемогъщество,а в Афганистан става точно обратното.На всичко отгоре талибаните(създадени от самите САЩ) биват изместени от още по-радикални организации.Очевидно трябва да направят нещо.

11

Анонимен

преди 5 години

Америка продължава да не слуша и да не желае да слуша никого. Пиндостан е в ролята на прословутия коч, който тичайки по релсите се сблъсква с идващия насреща локомотив.

10

стига бе

преди 5 години

До Анонимен 8Това сравнение даже не е необходимо. Сравни Афганистан преди и след идването на муждахидините (подкрепени от САЩ).Ония, които удариха кулите не бяха ли от СА?А между другото, откакто САЩ са в Афганистан, производството на опиум е скочило в пъти.Това се опитват да сътворят и в Сирия, която беше светска държава, но правителството не искаше да е васал на САЩ.

9

Анонимен

преди 5 години

Кое му е славното на вашето военнополитическо наследство, че да обръщате внимание на някакви си болезнени точки?

8

Анонимен

преди 5 години

Защо трябва да им се помага на американците???Не виждам нито една причина да го правят руснаците!!Но нали са православни и славяни................в ДНК-то им е кодирано да бъдат наивни..........а това много добре се използва от англосаксонците!!!Примери от историята...........колкото искате!