20

opetkov

преди 5 години

До вратата се открехва На теб явно ти се е открехнал г*зът, там където би трябвало да има мозък. Има доста голяма разлика между това, което чичко ти Сталин е правил на "инакомислещите" и това, което се е случвало в САЩ. В първия случай се действа по метода "Има човек, има проблем, няма човек...", а в американския случй по метода: " Ти си лош наш другар". Можеш ли да посочиш поне един, един истински пострадал от "репресиите" на ЦРУ. (ЦРУ ***, още не е съществувало).

19

голям гявол

преди 5 години

По време на войната,когато бензина се мери с грамове, се урежда с бензин за яхтата "Пилар"за да наблюдава за немски подводници!Голямо наблюдение е паднало!Всеки ден е бил в морето на риболов,ядене,пиене и ....!Към края на войната,когато германците отстъпват,той като "стар войник" отива в Париж да "допринесе" за победата!Излишно е да казвам,че от Париж изобщо не си е показал носа на вън!Бил е голям тарикат,не пропускащ и най-дребната възможност!С тоталния си егоизъм унищожава и тримата си сина!

18

Анонимен

преди 5 години

"Живота пречупва всеки и убива тези, които отказват да се пречупят"...Клише! Звучи красиво. Пречупени, непречупени от живота - все тая! Няма безсмъртни.Хемингуей е велик! Живял и умрял, както си е искал! И в известен смисъл е победил т.н. Живот, изиграл го е така да се каже!

17

Гост+

преди 5 години

Разбира се, че е следен от ФБР заради Куба и приятелството му с Фидел Кастро. Великият писател днес е потънал в забрава в САЩ - случайно ли?

16

голям мъж е бил

преди 5 години

Заради Хемингуей нашата ***, дето е била жена на барон Ротшилд, го зарязва при гостите и хуква да се види с писателя!И два дена никой не знае жива ли е или умряла!Тогава Ротшилд я изгонва,и намразва България и българите!Негови са думите,че "до 2030 година няма да има държава България,нито български народ!?"И като гледам нататък върви работата!

15

Хем

преди 5 години

До Анонимен"Хемингуей каза да не свирим на флигорна"

14

Анонимен

преди 5 години

"Живота пречупва всеки и убива тези, които отказват да се пречупят"...

13

да бе

преди 5 години

До sakiХемингуей умира през 1961 год,а Антъни Бурдейн се ражда през 1956 год!Интересно,от къде знае за размера на оная работа на Хемингуей!?Истината е,че краварските мъже не са можели да дишат Хемингуей,а той направо се е гаврил с тях!На едно интервю споделя с журналиста,че взима хапчета за подтискане на извънмерното си либидо,защото му пречело да пише книгите си!Разправял,че един африкански вожд в знак на приятелство му подарил цял харем,а той направил над 50 деца!Е,как да не го мразиш такъв?

12

Анонимен

преди 5 години

Има ли известна личност в САЩ, която да не е следена от ЦРУ- Хемингуей,Чаплин, Джон Ленън,Джими Хендрикс и т.н. Лошото е,че днес чрез Фейсбук,, мобилните телефони и АНБ се следят всички. Това е американската demokraCIA

11

Анонимен

преди 5 години

"Повече от 70 злополуки и болести го застигат..."===Голяма чест от травмите по главата на Хемингуей в тези инциденти също допринасят за промяната на характера и психичното му здраве. След инцидент с мотоциклет с кош по време на войната той наистина се променя доста.

10

Интелектът плаши

преди 5 години

И у нас първата работа на цвъцко беше да даде 100 милиона за слухтене. Минаха години и Бойко, който бил *** и затова се разбирал с прости тръгна да продава изкуствен интелект по света, станахме толкова велики, че си имаме дигитална пааатка в евро комисията,а плевньо награди работещи за гугъл джебели. Не е ли странно? Ама не вярвам някой да се гръмне. Който е направил изкуствен интелект не е толкова лесен, пък и гледам вожда напоследък прилича на Живков по десети, та не се знае.

9

Офф

преди 5 години

Романът "Белият зъб" е написан от Джек Лондон!

8

Анонимен

преди 5 години

До ШибиРибиНай обичам романа му Белия зъбХемингуей няма толкова талант да напише такъв роман.

7

Анонимен

преди 5 години

Вижте какво, човек има право и да се самоубие, стига да го иска, и да му стиска.

6

saki

преди 5 години

Покойният Антъни Бурдейн ,казваше ,че според него Хемингуей е имал голам комплекс ,заради малкия си мъжки атрибут.

5

Анонимен

преди 5 години

Параноя ... маниакална депресия ... за съжаление, нормално за зодия Рак.

4

Чичо Тони

преди 5 години

Няма параноя. Хемингуей е болен от рак и го знае. На стената в банята му в Хавана стоят записите на теглото му, които си е правил в продължение на месеци. Когато теглото му започва рязко да пада той е наясно, че му остава малко и не желаейки да прекара остатъка от живота си в страдания взима решение да се самоубие. Той просто е човек тип "мачо" и си остава такъв до края.

3

cky2kbg

преди 5 години

ФБР или ЦРУ един дол дренки

2

Анонимен

преди 5 години

Наследствена обремененост плюс алкохолизъм. Второто често води до суицид.

1

Анонимен

преди 5 години

Мне, илюминатите евреи от планетата сатурн бяха.