61

Анонимен

преди 5 години

протести трябват, за да има промяна, сега им е удобно, направили са си закончетата с вратички и "ни лук яли, ни лук мирисали"... то се вижда с просто око, съдебна реформа и в ареста цацаров и цачева, да видим след това дали ще са толкова нагли

60

Анонимен

преди 5 години

През 70-те години на миналия век беше разпространено размяната на квартири между студенти: Момиче което учи във Варна живее в стаята на момиче, което учи в София. Тук става дума за размяна а ползване. И ако не се плаща наем няма престъпление.Ако живея в апартамента на баба си в София, а родителите ми са от Перник, трябва ли да плакщам наем и данъци?

59

Анонимен

преди 5 години

До 58Случва се това, че или Горанов си плаща наема "под масата" и ощетяват държавата от 10%-ния данък, или се правят някакви други услуги, които облагодетелстват Кръстника, което се явява 1. Злоупотреба с власт2. Корупция3. Конфликт на интереси

58

Анонимен

преди 5 години

Продължение от 59Исках да кажа 50% от данъка.

57

Анонимен

преди 5 години

До 49Не знам у нас, но в Европа безвъздмездно дадено жилище за ползване се облага с данък от държавата, 50% от евентуално минималния наем, който би могъл да има имота за сметка на собственика и 50 % за наемателя!!!! Именно за да няма такива шмекерлъци и да си дават наема тайно от държавата "под масата"! Нашите са си оставили вратичка в закона, за да си спестят данъка и да не им търсят произход на парите, ако евентуалния наем надвишава легалните им доходи!!!

56

Анонимен

преди 5 години

На този свят безплатен обяд няма. Всеки по някакъв начин плаща за такива "подаръци". Предполагам всички са наясно какво точно се случва, а въпросните господа ни правят на ид.иоти.

55

Анонимен

преди 5 години

При бартер и двамата отчитат доход. И се облагат всеки поотделно. Това важи за нас пред данъчните. А за другите?

54

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 51, Той не живее нито в къщата на родителите си нито в къщата на приятелка.Той е получил " Кон за кокошка". Не го защитавайте - това се казва икономическа зависимост и мирише на корупция.

53

Анонимен

преди 5 години

Нали субсидиите гарантират, че политиците няма да изпадат в други зависимости. Само че безвъзмездното получаване на апартаменти за ползване или други подаръци, пътувания, почивки, на запад определено се смятат като недопустими и крещящи за зависимост на политиците от някого. А в случая с Горанов, когато апартамента му е предоставен от шефа на масоните, за които задкулисните намеси са основна дейност.

52

Оставка на шайката

преди 5 години

Бойко Борисов го разкри народа - назначава калинки и послушковци, за да се изпълняват желанията на шепа хора, това са "стопаните на държавата" - икономически силните хора като Делян Пеевски, Ахмет Доган, Вальо Златев, Киро Гела, Васил Божков - Черепа, разни Ветковци, банкери като Цеко Минев, Цветан Василев, Хампарцумян и т.н. Той гледа тяхниет интереси да не засегне и затова го държат на власт още. Това са господарите ни - случващото се в България е проекция на тяхните виждания.

51

друг

преди 5 години

десетки пъти съм давал идеи/чрез форума/ на Боко,явно някой му ги чете/напр-в бележките да има разбивка-колко е акциз-колко печалба за горивата/Ето пак пореднатаЗА министри назначаваш учени,на които няма да пречи да работят.Например за трансп-викаш декана на трансп факултет,ако той не иска да ти посочи най добрите си студенти!За прасовъдия-декана на юр. факултет,Те нали са учили другите,значи знаят най много,Стига с това верни и наши-Трябва знаещи с авторитет,ноББ е комплекс и не търпи умни

50

Анонимен

преди 5 години

Цацаров и Цачева да се разследват какво са свършили, над кого са разпъвали чадър, защо няма осъдени политици, не може кмет да убие дете с джипа си и да не е виновен, къде е реформата?...

49

Анонимен

преди 5 години

До Не е обяснениеГ-н "умник" ако живееш в дома родителите ти или при приятел/ка, държавата губи ли данъци?

48

Анонимен

преди 5 години

Масоните раздават апартаменити по 180 квадрата на управляващите и депутатите. Защото са добри и щедри.

47

До 44

преди 5 години

Напротив правото на безвъзмездно ползване не се облага данъчно!

46

Анонимен

преди 5 години

Ами така е - нали всичко в държавата е цветущо, всички са добре, протестиращите са л умпени, чешете си езиците в нета.

45

Не е обяснение

преди 5 години

Не може държавен служител да живее безплатно. Бившата съдружничка трябва да плаща наем за ползване на част от къща в Априлци, я той за ползване на апартамент в София. От това, което е направил , държавата губи и Нанков трябва да отговаря пред закона.

44

Анонимен

преди 5 години

оставка и на Цачева, заради никаквата реформа в съдебната система!

43

Анонимен

преди 5 години

народа вече е наясно, че колкото да крадат и да мамят депутати и министри, винаги са чисти пред закона, ОСТАВКА НА ЦАЦАРОВ!

42

Анонимен

преди 5 години

явно всички от шайката имат кумове, кумици, кръстници и близки приятели, които с готовност им предоставят за безплатно ползване луксозни апартаменти в София за години наред! Тук се изпуска тънкия момент, който всеки счетоводител ще ви каже, че този , който предоставя безплатно имоти е длъжен също да го декларира този факт, както и че дължи данъци. Тъй като имотите с София са много скъпи, то може да се окаже, че "Благодетелят" даже трябва да се рагистрира по ДДС, ако дължимия наем е над 50хил.лв.